EYT Vatana İhanettir!
54
●3.734
- 16-09-2023, 11:20:24EYT ile alakam olmasada dediklerine katılmıyorum. Eleki dünya emeklilik yaş ortalaması olayı bizim Türkiye için uygunda değil. En basit olarak ülkelerinde genel olarak emekli olmadan da geçinebiliyorlar. Her şeyden önce iyi yönetim, doğru kararlar alınması ve iyi denetimle her şey çözülebilir. 60/65 yaşında emekli olmak adil değil bana göre. Sen bunca yıl çalış, gebermek üzereyken can suyu verir gibi al bu maaşı sürün dercesine bir para. 40 da belki çok erken ama, Türkiye standartlarında 40 yaşındaki insanlar kendini 55 hisseder gibi oldu maalesef.
- 16-09-2023, 12:18:47aslında bu insanlar işe girerken devletle sözleşme yapmişlar 25 yil çalişma hayatın 5000 bin prim odedigin zaman ben senı emekli yapacam şimdi devlete güvenmiyecen kime güvenecen sonra bu devlet bizi temsil eden vekillere bir gece torbadan kıyak emeklılık çıkarıyor prim odemeden 2 yil vekillik yaptigin zaman 70 bin tl maaş la emekli oluyorsun ne güzel dünya sonra bir bakıyoz bir gecede devletle sözleşme yapan emekçiler sözleşmesi iptal ediyor 20 yildir maaş alamiyor bu devletde gel git zaman yillardir hakkını arayan eyt kimse duymadi bu insanlar orgutlenım güçlendiler bir ıktıdara koltugu kaybettırecek kadar birleştiler tabi eyt görmeyen devlet hatta seçim dahi kaybetsem eyt falan yok kimse yanıma gelmesin dıye soylemleri duyduk yok oyle çift dikiş diye bagirdiginida duyduk emeklıler için guçlenen eyt bir anda gormeye başladi seçim kaybettirir bunlar bize agızlarına bir parmak bal surtelim dediler için sozü bende 45 yaşinda emeklile karşiyım ama sozleşmesi olan insanları magdur etmıyecen kardeşim ne yapıyorsan sözleşme bittikden sonra burda eyt karşi çikan çogu ınsanın anası babası 40 yaşinda emeklı olanlar var yıllardır maaş alıyorlar haklarımı hakları cunku ozaman devletle oyle sozleşme imzaladılar bu eyt karşi çikanların bir cogu 40 yaşinda emeklı olup yillardir devletden maaş alan insanlar
- 16-09-2023, 12:51:34Bu tipler 1 dönem vekillik yapip ömür boyu kaymaklı emekli maaşı alanlara sesi çıkmaz nedense..... O yüzden şaşırmamak lazim.
- 16-09-2023, 12:55:57Aynen adam 67 yaşına kadar çalışsın ve emekli maaşını almadan gebersin gitsin. bu hayatta hiç yaşamasın hiç ailesiyle vakit geçirmesin. Sadece yıllarca karın tokluğuna çalışsın ve emekli olur olmaz da ölsün. Devlet bunu yaptıysa yapmış gelip sana mı soracak? Git bak bakalım baltık ülkelerinin yaşam şartlarına ve çalışma şartlarına. Orada yaşayan insanlar sence bizim babalarımız dedelerimiz gibi günde 12 saat çalışıp asgari ücret mi alıyor yoksa insanca şartlarda mı çalışıyor. Türkiye'de haftalık çalışma süresi 6x8=48 saat. Bu da minimum olan yani. karşılığı da asgari ücret
Avrupa ülkelerinde ise ortalama 35 saat. Karşılığı da asgari ücret değil, gayet yaşanabilir bir ücret. Dünya ortalaması emekli olma yaşının 67 olmasıyla türkiye'deki çalışma şartlarına göre emekli olunan yaş kıyaslanamaz zira çalışma ve yaşam şartları türkiye'de survivor seviyede. Avrupa ülkelerinde insanlar çalışmaktan zevk duyuyor ve şartları harika. 3-5 youtube videosu izleyip buraya geldiğimi sanmayın lütfen.
- 17-09-2023, 14:52:06Vatana ihanet acaba 2 3 mil yon eyt ile değil hiç bir iş yapmadan ülkesini satıp kaçan 5 10 milyon mülteciye dur dememek midir?. Onları beslemek midir? Mülteciye gelince para verelim din kardeşimiz. EYT liye gelince vatan haini???
Avrupa ülkelerinde ise ortalama 35 saat. Karşılığı da asgari ücret değil, gayet yaşanabilir bir ücret. Dünya ortalaması emekli olma yaşının 67 olmasıyla türkiye'deki çalışma şartlarına göre emekli olunan yaş kıyaslanamaz zira çalışma ve yaşam şartları türkiye'de survivor seviyede. Avrupa ülkelerinde insanlar çalışmaktan zevk duyuyor ve şartları harika. 3-5 youtube videosu izleyip buraya geldiğimi sanmayın lütfen.