Deneyden Notlar:
- 3 bin bilgisayar saniyede 100 kadar çarpışmayı analiz edecek. Dünyanın en büyük kütüphanesi olan Kongre Kütüphanesindeki 3 milyar kitaptan,
160 kat fazla veri toplanacak.
- 27km çapındaki yerin 100metre altındaki tünel dünyanın en soğuk "buzdolabı" olacak, zira süper iletken mıknatısları eksi 271,3 dereceye kadar soğutuldu. Eksi 273,15 mutlak sıfır kabul ediliyor.
- Çarpışmalar 14 "tera elektron volt" enerji ortaya çıkaracak. Bu, çok çok yoğun enerji demek. Bu sayede bir saniye için de olsa, Güneş'tekinden 100 bin kat fazla sıcaklıklar elde edilebilecek.
-Tünelin içine gönderilen Proton huzmesi, 10 saatte tünel içinde 10 milyar kilometre kadar yol almış olacak ki, bu, Yer'den Neptün'e gidiş geliş mesafesine eşit. Tam yoğunluğa erdiğinde, her proton huzmesi, saatte 1600 kilometre hız yapabilen bir otomobil için gerekli enerjiyi üretir hale gelecek.