Cep telefonu pazarı, bir şirketi daha Türkiye’den kopardı. Sony Ericsson’dan bahsediyoruz. Piyasa payı yüzde 5’in altına düşen şirket, Nokia, Samsung ve LG’nin büyüme temposunun gerisinde kaldı ve Türkiye’deki ofisini kapatma kararı aldı.
Global pazarda olduğu gibi Türkiye pazarında da cep telefonu satışlarında büyük bir rekabet yaşanıyor. Nokia'nın uzun yıllar yüzde 60'ın üzerinde tuttuğu pazar payında gerileme (yüzde 51.8) başladı. Bundaki en büyük neden Samsung'un atağı. Hem ürün çeşidinde hem de pazarlamada çok agresif olan Samsung pazar payını yüzde 13.9'dan 32.6'ya çıkardı. Motorola, BenQ gibi diğer rakiplerin de pazar paylarında ciddi düşüş var.
Kaynak: hürriyetim.com/ekonomist
Sony Ericsson Türkiye'den çıkıyor
20
●2.652
- 31-08-2008, 22:22:08Son zamanlarda çin malı nokla telefonlarda piyasayı etkiliyor. Fakat Türkiyede nokia her zaman 1. oldu yinede olacağına eminim. Çünkü telefonlar diğer markalara göre insanlara daha kullanışlı ve basit geliyor. Kişisel görüşüme göre kalitelide..Örneğin samsungun 5 mp cam'ı ile nokianın 5 mp cam'ı aynı netliği vermez.Çünkü nokianın lensleri daha kaliteli..
- 31-08-2008, 22:25:33Sony Ericsson kullanıyorum,kullanacağım.
Bana göre Nokia biraz daha ne istediğini bilmeyen,ondan da olsun bundan da olsun,biraz da havam olsun diyenlerin tercihir.
Bana göre bu sektörün kralları Sony Ericsson ve Motorola'dır.
( -rep vereceklere duyuru:kişisel görüşümdür.nokia kullansanız bile bu sizin böyle birisi olduğunuz anlamına gelmez) - 31-08-2008, 22:37:43Üyeliği durduruldu- rep vermem ama komik diyorum (:AhmetCAKIR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
elimden tüm marka telefonlar geçmesine rağmen neden bn şu an Nokia kullanıyom (:
Nokia istediğini bilmeyen biri deil.Pazar hilesi yapıyor.
Bir telefonunda bir özellik var biri yok , diğerinde tam tersi.
Nokia'nın çoğu telefonundada mevcut olan symbian işletim sistemi yani smartphone(akıllı telefon) yeter
- 31-08-2008, 23:07:20Üyeliği durduruldufiyatı ucuz + mp3 çalabiliyor tek artısı bu. yoksa menüsü tiksinç, kullanıcı dostu değil vs. her gördüğüm 3 kişiden 2sinde samsungun o kapaklı modeli vardı. hatta "hayırdır kızılay mı dağıtıyor" diye kafa bulmuşluğumuz vardırumutsuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 31-08-2008, 23:19:27Sony Ericsson'un bu kararına üzüldüm açıkcası.Bence çıkardığı cep telefonları , piyasada en iyi özelliklere sahip(özellikle kamera) ve fiyat açısından da nokia'ya nazaran daha uygundu.Fakat Sony Ericsson'un tek eksiği , yapmış olduğu telefonların çoğunda görselliğe değilde , özelliğe önem vermesinden dolayıdır.Cep Telefonu kullanıcıları genelde görünüşe de önem verdiği için , ilk tercihler Nokia ve Samsung olarak değişiyor.