Peş peşe kurulan video paylaşım siteleri ve her gün milyonlarca kullanıcı tarafından büyük miktarda bilginin girildiği sosyal içerikli siteler interneti çökme noktasına getirdi. Nemertes Araştırma şirketinin raporuna göre internet üzerinde bulunan video içeriği bu yıl sonunda toplam internet içeriğinin yüzde 30'unu oluşturacak. 2012 yılına gelindiğinde ise bu oran yüzde 50'nin üzerine çıkacak. Araştırmaya göre internet üzerinden her ay gönderilen video miktarı 8 milyar gigabyte'a ulaştı. Bu rakam yaklaşık 2 milyar DVD'nin kapasitesine eşdeğer. Ancak uzmanlar internet üzerinden paylaşılan videoların 2012'de aylık 44 milyar gigabyte sınırını aşacağını ve interneti durma noktasına getirebileceğini söylüyor.
150 MİLYAR $ YATIRIM ŞART
Son rakamlara göre internetin en popüler video paylaşım sitelerinden YouTube'un veri tabanında 64 milyon video kaydı bulunuyor ve bu kayıtlara her gün 825 bin yeni video kaydı ekleniyor. Diğer yandan internet üzerinden yapılmaya başlanan televizyon yayınlarının yakın gelecekte HD'ye (yüksek çözünürlüklü yayın) dönüştürülmesi halinde internetin aylık taşıması gereken veri büyüklüğünü 2012'ye kadar 988 milyar gigabyta çıkarabileceği belirtiliyor. Uzmanlar internetin durma noktasına gelmeden altyapıya yönelik en az 150 milyar dolarlık yatırımın yapılması gerektiğine işaret ediyor.
kaynak: vatan gazetei
İnternetin sonu geliyor
12
●957
- 19-06-2008, 13:35:53valla doğru iş yapmışlarokyay58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

türk milleti yapamadımı kapatır o kadar
- 19-06-2008, 13:42:021999 dan, 2000 e girerken de , "bütün sistemlerin çökeceği ve bilgisayarların dünyayı ele geçireceğini;" iddaa etmişlerdi
