SEO'cu Arkadaşlara Bir Sorum Var
8
●280
- 01-02-2026, 23:26:56Merhaba, lokasyon bazlı bir hizmet veren işletmede mevkilere göre açılan sayfaları nasıl yapıyorsunuz? Mesela İstanbul'da bir Çilingir hizmeti veren firma düşünelim. Bu firma için Avcılar Çilingir, Güngören Çilingir... gibi açılan sayfaların içlerini nasıl dolduruyorsunuz? Burada sadece içerik + görsel destek ile olacak bir düzen mantığı SEO'ya katkısı olur mu? Neden böyle bir soru soruyorum çünkü sadece aynı sayfa yapısı olupta görsel + içerik değişip + başlık ve mevki değişip bu şekilde açılan mevki duplicate sayfaların SEO'da bir artısı olur mu? Yoksa nasıl yapmak daha ideal olur?
- 01-02-2026, 23:32:48Sorunuzun cevabı sorunuzda. Sorduklarınızın tam tersini yaparsanız doğru yolu bulursunuz.Osmanlihitafi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 01-02-2026, 23:44:15Teşekkürler sadece bilgi istiyorum.SEOKOZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 02-02-2026, 00:15:17İçerikleri farklı olduğu sürece artısı olur ama, google bu tarz hizmetler için daha çok local'i baz tutar.
Çilingir için maps (yorum/konum) + schema daha önemli. ve pastadan daha fazla pay almanız için içerik yerine domain kullanmanız gerekir.
örnek
sizinsite.com/avcilar-cilingir
sizinsite.com/gungoren-cilingir
yerine
avcilarcilingir.com
gungorencilingir.com
gibi... 10 bolge varsa 10 domain. ve bunların hostları aynı ipte olmamalı. - 06-02-2026, 01:35:36benzzer modeldeki ilk 3 rakibe bakın, neler yapmışlar? bu tür konularda en güzel cevap Google'da başarılı olmuş rakiplerin taktiğidir.