ElitMedya adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Nedir bu yorum backlink akımı
17
●1.633
- 19-11-2021, 21:41:40Almaz değil, alamazlar. Google tarafından kötü izlenim bırakacağı için iyi durumda olan siteler bunu zaten kabul etmez. Şahsi olarak ben her ay onlarca kişiyi sektörünüz uygun değil diyerek reddediyorum. Hangi adlt sitenin, yasa dışı sitenin projesi uzun ömürlü ki? Türkiye'de 5 yıl önce açılmış, hacklink veya illegal çalışmalarla bir yere gelmiş iyi konumda olan site şu an yok. Çünkü bu tür siteler yaptıkları illegal çalışmalarla hemen zirveye oynayabiliyor, bir süre sonra yok olup gidiyor. İllegal çalışmaların hepsinin bir siteye ciddi ölçüde katkısı olabilir ancak bu katkı muhtemelen bir kaç ay sürecektir. Google artık bunu affetmiyor. Siz SEO kelimesinde örneğin hacklink ile, yasa dışı yöntemlerle yapılmış çalışmalarla iyi bir noktaya gelen bir kişiyi göremezsiniz. Domain otoritesi çok yüksek olmamasına rağmen örneğin iyi konumda olan sitelerden bir tanesi Ayhan Karaman .Artık tekelleşmiş mesela. Aynı şekilde aranma hacmi yüksek sektörlerde de. Bizim hedeflediğimiz kelimelerde, illegal çalışmalarla bizi geçen farklı bir site oldu örneğin, bu 1-2 ay sürdü https://www.google.com/webmasters/to...portform?hl=tr aracılığıyla report ettiğimizde bir süre sonra yok oldu gitti.
- 19-11-2021, 21:50:05Hocam bu sistemi manupile edemezler mi ? Mesela adam rakibine 5-10 hacklink çıkışı yapıp sonra bunu bildirirse ?Backlinkim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-11-2021, 21:54:04Tabi, bu şekilde rakiplerinin kötülüğünü isteyip saldıranlar, başarılı olanlar var. Ancak yüksek cirolara sahip sitelerin geneli zaten bu durumu kontrol ediyor. Yüksek ciroya sahip olunmasına da gerek yok tabi, o sitelerin genellikle iç SEO kısmıyla ayrı olarak ilgilenen SEO uzmanları olduğu için belirli aralıklarla bunun kontrolünü sağlıyorlar. Bunu herkes yapabilir. Gelen bağlantılar disavow edilerek bu durumdan kurtulmak mümkün olabiliyor.Ultigvn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-11-2021, 22:07:17Link inşasında çeşitlilik her zaman tavsiye edilmektedir.
- Tanıtım Yazısı
- Footer
- Profil Backlink
- Yorum (Blog) Backlink
- Paravan Blog
- Sosyal İmleme
- Forum Tanıtımı
- PDF Backlink
Sonra bu yöntemleri doğru da kullanmak gerekiyor.
Forum Tanıtımı sayesinde günde +10 hit çekiyorum direkt Donanım Haber'den.
Bu salt +50 veya +150 forum tanıtım çalışması şeklinde yapılan bir çalışma değil, direkt içeriklerimle ilgili olan donanımhaberin forumuna yaptığım backlink çalışmalarından geliyor.
Diğer yandan, Yorum Backlink bu liste arasında en az kullandığım kaynaklar arasındadır çünkü;
"Bu yöntemi sürekli uyguladığı için sıralamadan kaybolan pek çok site ile çalıştım."
Diğer yandan, Profil Backlink yöntemi için faydası az gibi ifadeler kullanılmış, ifade doğru bu yönteme dışarıdan müdahale etmek şart.
İndexletme çalışması yapıldığında Profil Backlink, Sosyal İmleme, PDF backlink çok ciddi kaynaklar haline gelir.
** Search Console'da tanımlı +50 tane Profil Backlink'im var bunların %90'ı NoFollow ve DA değeri +80'in üzerinde web sitelerinden oluşuyor. - 19-11-2021, 23:11:56Selam
Siteniz bir insan gibi düşün insanın A B C D Gibi vitaminleri vardır bu vitaminlerden birisi çok yüksek olur ve diğer vitaminler sıfır olursa o insanda bi anormallik olur örneğin hastalanır yürüyemez ya da yemek yiyemez veya doğal olan foksiyonlarını yerine getiremez Yorum backlinkide böyle düşün vitaminin birisi yorum backlink bir diğeri normal backlink bir diğeri iste tanıtım backlink gibi
Çok fazla kendinizi yormayın sadece mantığınızın size sağladığı o müthiş kuvveti kullanın sorduğunuz sorunu kendiniz cevaplıcaksınız..
Bugün günlerden yorum yazma günüm gördüğüme yazıyorum kırdıysam affola.. - 20-11-2021, 17:26:07Eskiden backlink aldık mı siteler uçar giderdi. Şimdi bunu yapmak yetmiyor ve farklılaşmak gerek. Yorum backlink yada profil backlink zararlı değildir. Fakat bunlardan 10k 100k çalışma yapında demiyorum. Bu ve diğer bütün backlinklerinizi farklılaştırın ve sitenize gelen güçlerini daha da artırın. Link aldım bitti gitti olayı yok, linklerinizi özetle güçlendirin. Bunu nasıl yapacaksınız? Bunuda siz bulacaksınız benden bu kadar.(İPUCU- Arkadaş yorum backlinklerini diğer aldığı backlinleri güçlendirmede kullanıyor. Bu onun yoğurt yiyişi, sizinki farklı olabilir vs vs) Bu sizi hem zamandan hem de ekstra maliyetlerden kurtaracaktır.
- 27-11-2021, 01:44:38yorum backlinlerle kalıcı başarı elde edilemez. en azından piyasadaki yorum backlinkler ile. sebebini izah edeyim.
ben gerçekten anahtar kelime yükseltme odaklı yorum backlink yapacaksam, kendi yöntemlerimle tertemiz yoruma açık ve alakalı sayfalar bulurum, öyle yaparım. bunu da çokca yaptıgım için biliyorum, çok ciddi zaman alır. bulmak, düzgün yorum yazmak, onay alması vs.
piyasada satışa sunulan ya da açıkca ücretsiz paylaşılan tüm kaynaklar (edu gov linkler, blog yorum backlink kaynakları vs.) alayında minimum her sayfasında 1000 external var, komple sitenin kurulu oldugu alt dizini analiz etsen 10k-1k external çıkar. Aralarında yok yok, illegal çıkışlar dahi var.
yani herkesin ulaşıp botlarla çok kolay spam edebileceği kaynaklar oluyor.
İkincisi ise, bu kaynaklar genelde kaçak göçek açılan edu- gov sitelerdeki alt bloglardan oldugu için, 5-6 ayda bir patlıyorlar, bu da ciddi backlink kaybı demek.
eğer piyasadaki yorum backlinkleri alacaksanız, bunu kalıcı bir yükseliş beklentisiyle değil, bir ateşi fitilleme, daha kaliteli backlink çalışmalarının arasını doldurma olarak görebilirsiniz.
nedir bu arayı doldurmak? rel dağılımını ayarlamak mesela, nofollow, ugc gibi rel etiketleri de önemlidir ve yorum backlinkler ile bu doğal dağılım sağlanabilir
başarılar
edit: yazmayı unutmuşum, paravan siteleri indeksletmek, ve backlink ağı kazandırmak için de kullanılabilir. - 27-11-2021, 01:56:102009-2011'lerde dofollow blog kasma diye bildiğimiz muhabbetti. Çok işe yarardı. Sonra SEO'dan biraz olsun anlayan herkes tukaka derdi yıllarca. Son birkaç ayda yine trend olup popüler hale gelmiş, bana kalırsa para verip çalışma yaptırılacaksa uzak durulmalı. Onun yerine gidin içerikdaş footer alın, otoriter haber sitelerinden tanıtım yazısı alın daha fazla faydalıdır. Üst mesajda @civilengineer; arkadaşımızın dediği gibi neden aldığınıza yönelik kendi amacınızı biliyorsanız lehe kullanılabilir. Sitem uçsun kaçsın diye alıyorsanız yarar değil, zarar görmeniz olasıdır.
