Merhaba arkadaşlar
Bir sektörde tüm domain uzantıları alınmış. Ancak hiçbirine site kurulmamış.
com.tr gen.tr web.tr boşta. Com.tr için belge istiyor onu eledim.
web.tr daha güzel durmasına rağmen gen.tr daha çok tercih edilmiş gibi yorumlar okudum. Sizin kanaatiniz nedir?
Seo vs açısından sormuyorum zaten .tr olması başlı başına puan olacaktır. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Tam keyword gen.tr mi web.tr mi?
20
●2.388
- 11-06-2017, 02:57:35
- 11-06-2017, 03:09:11Teşekkürler cevap için. web.tr daha kurumsal gibi gözümde görünüş olarak.Carizma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğiniz gibi gen.tr almaya çok yakınım. - 11-06-2017, 22:22:03Marka tesciliyle com.tr de alabilirsiniz. Ama bu iki seçenekten gen.tr seçmişimdir çoğu kez.
- 12-06-2017, 00:30:47Peki .com uzantasına göre gen.tr gözle görülür şekilde artış gördünüz mü denediğiniz zamanlarda?investigator adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-06-2017, 00:50:16Sizinki gibi domain bulamadığımda ilk tercihim gen.tr oldu hep. Yüksek rekabetli kelimelerde bile ilk sayfaya gelen kelimeler oldu (anahtar kelimesi haricindeki kelimelerde de).
Bu sizin gireceğiniz içerikle, site içi optimizasyonla, vs vs. hepimizin bildiği üzere pek çok şeye bağlı aslında. Uzantıya çok takılmayın.
Bir arkadaşım için gen.tr uzantılı bir tost çeşidinin kelimesiyle domain alıp site hazırladım. O tostun özel ekmeğini yapan fırını (com.tr uzantılı herkesce bilinen fırını) solladım geçtim, 1. sıraya oturdum. Üstelik siteyle epeydir ilgilenmediğim halde hala o kelimede hala iyi konumdayım. Rekabet orta idi.
Demek istediğim siz gen.tr açacağınız siteyi sıralamalarda beklediğiniz yere sokamazsanız bu uzantının değil, sizin hatanız olacağıdır.
