Evet arkadaşlar daha önce burada da bir konu açmış idim. fırın makinaları sektöründe iş yaptığımız firma için 81 sayfa oluşturmuştum.
Yazı örnekleri şu şekildeydi; istanbul kestart, izmir kestart, konya kestart gibi. tüm şehirler için sayfa oluşturup içeriğine istanbulda da hizmet vermekteyiz, konya da da hizmet vermekteyiz gibi yazılar yayınlamıştım.
Sonucu çok ağır oldu tabiki; 20 gündür falan manuel spam yedik google dan ve daha yeni düzeldi.
Şimdi ise 81 adet subdomain açıp hepsine wordpress kurmayı düşünüyorum. Ama içeriği mecburiyetten aynı olacak, sektör belli geniş yazılar yazamıyoruz. sadece o şehirle ilgili aramalarda üste çıkmak istiyoruz. bunun bize zararı olur mu? subdomain olduğunda farklı site gibi mi düşünür acaba google?
81 Adet Subdomain açmak zarar verir mi?
12
●1.450
- 18-07-2016, 11:18:45Nacizane tavsiyem;
www.siteadi.com/kestart/adana
www.siteadi.com/kestart/afyon
www.siteadi.com/kestart/adiyaman
tarzı bir yapı oluşturun.
kestart kategori adınız olsun.
İllere de içerik ve şehir nüfusu vs. gibi jenerik içerikler girebilirsiniz. - 18-07-2016, 13:19:30Ben kurumsal bir site için benzer bir çalışma yapmıştım iki üç yıl önce. Domain altında illeri subdomain açmıştım yaklaşış 15-20 tane sub oldu. Her sub domaine ise html 2-3 sayfa içerik ekledim. Bazı içerikler aynı bazıları ise farklı olmak üzere 3-5 adet html şablon kullandım. Sonuç olarak başarılı oldu ve hala etkisini görüyorum, en ufak çalışma yapmadığım bu sub domainlerden %30-40 kadarı kelimede ilk sayfaya çıktı.
Sub: sitem.com/ilçe-adı - 18-07-2016, 15:38:30dediğinizin çok benzerini yaptım aslında ama jenerik içerik bulamadım. kurumsal sitede o bilgiler biraz saçma duracak. ama aklımda bulunsun_taka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-07-2016, 16:35:43hocam subdomain konusunda elimde domainler var ve kullanmak için nereden başlayacağımı bilemiyorum wp-eklenti, hazır script veya özel kodlama çok konu ile ilgili arkadaşta bulamadım konu ile ilgili profesyonel destek ihtiyacım var.senturksun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
pm ltfn - 18-07-2016, 18:49:17Bunun için paravan kullanmadım ana site üzerinden içerikler girdim ve bunu yaparken ciddi anlamda içerik üretip özgün yazılar yazıp, tüm html sayfalara manuel müdehale ettim. Ve benim 20 civarı sub domaini açmam içeriklerini girmem edilemem vs 3 ay falan sürmüştü.guttsay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani bir şey yaparken seo olarak yapmayın. Gerçekten size faydası olacağını ve daha çok kullanıcıya faydası olacağını düşünerek çalışın.