Hangi backlinkleri reddetmeli ?
Çok fazla spam içerik barındıran siteler
xxx sitelerden gelen bağlantılar
Hacklenmiş sitelerden alınan backlinkler
Orjinal içerik barındırmayan sitelerden gelen bağlantılar
Çok azla tekrarlanan içerik barındıran sitelerden gelen bağlantılar
Google dan penaltı cezası almış sitelerden gelen bağlantılar
Unnatural footer linkler ( Sitewide Backlink )
Google tarafından indekslenmemiş backlinkler
Spam blog yorumları
Düşük kaliteli seo değeri olan sayfalardan gelen linkler ( Moz Authority, Moztrust, Pagerank, Alexa vs. gibi değerler )
Sitenize zarar veren linklerin tespit etmek
Dün gece tuşa basıldı - Bir şeyler güncellendi - Cryptosam
162
●22.092
- 20-10-2014, 00:48:08Yahu arkadaşlar yok mu hala çözümleyebilen şu işi kafayı yedirecek bana 10 dakikada bir sıralama değişiyor bende 10-20 kelimede ilk sayfadaysam 2. sayfaya kadar geriledim %50 gerileme var pr2 1.2 Yıllık oyun tanıtım sitesi nasıl oluyorda bu kadar geriliyor ya ? ne zaman oturacak bu algoritma ?
- 20-10-2014, 01:04:50Üyeliği durdurulduzaralı idi son zamanlarda özellikle blog tarzı ücretsiz servisler anti seo niteliği taşıyordu..cryptosam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-10-2014, 01:06:02Güncellemede giden sitelerin pek eski yerine geldigini görmedim ben. O yüzden fazla kafa yormamak lazım yoksa işin içinden çıkamadıgın gibi bir yandan zaman kaybı bir yandan gelir kaybı. O yüzden gecen ki güncellemeden sonra oldugu gibi yeni sitelerle yola devam yapcak bişi yok.
- 20-10-2014, 01:09:43Umutsuzlupa kapılmayın hocam. Wm toolsta yeniden değerlendirme atılabilse (orada görünmeye başlasa) ben ufak kayıplarla çözülebileceğini düşünüyorum. (Umarım)Direct adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-10-2014, 09:20:21Evet yeniden değerlendirme için manuel spam bölümünde hala bulunamadı yazıyor, umarım durum düzelir.cryptosam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-10-2014, 11:05:02Hocam Penguen 2.0 ile giden 1 sitemiz vardı..Kurumsal site olduğundan çöpe atamadık.Penguen 3.0 ile yerine geldi.Pek yerine geldi sayılmaz ama tüm kelimelerde en az 30-50 sıra yükselmiş.Direct adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerçi daha erken,bikaç güne tekrar uçabilir.Ama diyeceğim şu, sanırım penguen 3.0 ile giden site pes etmez güncellemelere devam eder,black hat seo almaz ise ancak Penguen 4.0 ile geri gelir gibime geliyor.Yani 1 yıl gitti güme bence kaybolan sitelerde.. - 20-10-2014, 11:23:30Üyeliği durdurulduArkadaşlar bu durumlarda kriz yönetimi yapabilmek son derece önemli. Güncellemenin etkilerininde tamamlanmadan ölçümlenmesi söz konusu değil. Biraz akışına bırakıp güncellemenin tamamlanmasını beklemekte yarar var. Bu süreçte sitelerinizde toksik bağlantıları reddetme dışında oynama yapmayın. Panikle yaptığınız çalışmalar nedeniyle güncelleme bittiğinde eski konumuna gelebilecek sitelerinizi çıkmaza sokabilirsiniz. Ayrıca oldu ki siteniz güncelleme sonrasında ceza aldı yine de panik yapmamanızı tavsiye ediyorum. Eğer ki doğru noktalar üzerinde durur mantıklı bir şekilde sorunun nereden kaynaklandığını bulmaya çalışıp düzenlemelerinizi yaptığınızda ve yeniden değerlendirme istediğinizde Google'ın cezasını kaldırması kuvvetle ihtimaldir.
Bu durumlar ne ilk defa ne de son defa yaşanıyor / yaşanacak. Son olarak şunu tavsiye söyleyebilirim. Bu süreç içerisinde dalgalanma yaşanan sitelerde Google'a küçük bütçelerle de olsa reklam vermeniz faydanıza olacaktır.
Birde toksik bağlantıları reddettikten hemen sonra Google'a yeniden değerlendirme talebinde bulunmayın. Bekleyin gözlemleyin problem yaşayan insanlar nasıl önlemler almış bunlar araştırın. Başarılı olanların yaptıklarını uygulayın ve sonrasında değerlendirme talebinde bulunun.
Sevgiler.