• 19-10-2014, 20:41:45
    Hangi backlinkleri reddetmeli ?
    Çok fazla spam içerik barındıran siteler
    xxx sitelerden gelen bağlantılar
    Hacklenmiş sitelerden alınan backlinkler
    Orjinal içerik barındırmayan sitelerden gelen bağlantılar
    Çok azla tekrarlanan içerik barındıran sitelerden gelen bağlantılar
    Google dan penaltı cezası almış sitelerden gelen bağlantılar
    Unnatural footer linkler ( Sitewide Backlink )
    Google tarafından indekslenmemiş backlinkler
    Spam blog yorumları
    Düşük kaliteli seo değeri olan sayfalardan gelen linkler ( Moz Authority, Moztrust, Pagerank, Alexa vs. gibi değerler )
    Sitenize zarar veren linklerin tespit etmek
  • 20-10-2014, 00:48:08
    Yahu arkadaşlar yok mu hala çözümleyebilen şu işi kafayı yedirecek bana 10 dakikada bir sıralama değişiyor bende 10-20 kelimede ilk sayfadaysam 2. sayfaya kadar geriledim %50 gerileme var pr2 1.2 Yıllık oyun tanıtım sitesi nasıl oluyorda bu kadar geriliyor ya ? ne zaman oturacak bu algoritma ?
  • 20-10-2014, 01:04:50
    Üyeliği durduruldu
    cryptosam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dün gece itibarı ile kendime ait sitelerden edindiğim deneyime göre çöp paravanlardan alınan backlinklere sahip sitelerin bir bölümüne yapay bağlantı uyarıları gitti. (Wm tools larınıza ve maillerinizi sıkıntı varmı diye kontrol edin derim)

    Çöp paravanlardan link alıp yükselme devrini kişisel görüşümce tarih oldu.

    Önerim: Toplu sadece tanıtım yazısı satılan sitelerden tanıtım yazısı almışsanız hemen önleminizi alın ve yazıları sildirin.

    Gün içinde belirli kelimelerde dalgalanmalar yaşamak olası. Hatta 1 hafta kadar sürebilir.


    Alt bölümü 19 Ekimde ilave ettim.
    Hiç kimse uyarı mesajı geldi sıralama kaybolmadım işlem yapmayacağım demesin. O uyarıdan en geç 72 saat sonrasında bir çok aramada kaybolacaksınızdır.

    1. Adım: Backlinkinizi hızlıca analiz edin.
    2. Adım: 2 yere aynı yazı atılmışsa 2 sinide disavow dosyanıza ekleyin. Yani 50 forum tanıtımı almışsanız ve 50 sinede aynı yazı atılıp işlem yapılmışsa alayını reddedin. Tanıtım yazıları vsler tüm backlink çeşitleri için işlem aynı.
    3. Adım: Footer backlink alımı yapmışsanız tümünü kaldırtmadan nofollow olarak düzenleyin.
    4. Adım: Disavow dosyanızı hazırlayın ve sildirebildiğiniz kadar siteden üstteki kriterlere uyuyorsa eğer birebir iletişime geçerek (tanıtım yazıları, forum tanıtımları vs) sildirin.
    5. Adım: Disavow dosyanızı hazırlayın ve tümünü reddetmeden üstteki gibi yükleyin.
    6. Adım: Eski trafiğinizi kaybetmemek akıllıca olacaktır. Bütçeniz varsa bir şekilde eski hitiniz düzeyinde trafiğin sitenize girmesini devam ettirmeye çalışın. (Adwords vs)
    6. Sonrasında hepimizin yaptığı gibi bekleyin. Aceleci olmayın tekrar değerlendirme için. Göründüğü gibi yeniden değerlendirmeyi manuel işlemlerden atmak yerine bir bakın millet ne yapmış ne dönüşümler almış sonrasında profesyonel bir açıklama ile dürüstçe yalansız dolansız anlatarak itirazınızı gönderin.

    Uyguladığım yol haritam bu şekildedir. Umarım hepimiz atlatırız.
    zaralı idi son zamanlarda özellikle blog tarzı ücretsiz servisler anti seo niteliği taşıyordu..
  • 20-10-2014, 01:06:02
    Güncellemede giden sitelerin pek eski yerine geldigini görmedim ben. O yüzden fazla kafa yormamak lazım yoksa işin içinden çıkamadıgın gibi bir yandan zaman kaybı bir yandan gelir kaybı. O yüzden gecen ki güncellemeden sonra oldugu gibi yeni sitelerle yola devam yapcak bişi yok.
  • 20-10-2014, 01:09:43
    Direct adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Güncellemede giden sitelerin pek eski yerine geldigini görmedim ben. O yüzden fazla kafa yormamak lazım yoksa işin içinden çıkamadıgın gibi bir yandan zaman kaybı bir yandan gelir kaybı. O yüzden gecen ki güncellemeden sonra oldugu gibi yeni sitelerle yola devam yapcak bişi yok.
    Umutsuzlupa kapılmayın hocam. Wm toolsta yeniden değerlendirme atılabilse (orada görünmeye başlasa) ben ufak kayıplarla çözülebileceğini düşünüyorum. (Umarım)
  • 20-10-2014, 09:20:21
    cryptosam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Umutsuzlupa kapılmayın hocam. Wm toolsta yeniden değerlendirme atılabilse (orada görünmeye başlasa) ben ufak kayıplarla çözülebileceğini düşünüyorum. (Umarım)
    Evet yeniden değerlendirme için manuel spam bölümünde hala bulunamadı yazıyor, umarım durum düzelir.
  • 20-10-2014, 10:06:37
    Bir kaç gün sakin kalın arkadaşlar.
  • 20-10-2014, 11:05:02
    Direct adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Güncellemede giden sitelerin pek eski yerine geldigini görmedim ben. O yüzden fazla kafa yormamak lazım yoksa işin içinden çıkamadıgın gibi bir yandan zaman kaybı bir yandan gelir kaybı. O yüzden gecen ki güncellemeden sonra oldugu gibi yeni sitelerle yola devam yapcak bişi yok.
    Hocam Penguen 2.0 ile giden 1 sitemiz vardı..Kurumsal site olduğundan çöpe atamadık.Penguen 3.0 ile yerine geldi.Pek yerine geldi sayılmaz ama tüm kelimelerde en az 30-50 sıra yükselmiş.

    Gerçi daha erken,bikaç güne tekrar uçabilir.Ama diyeceğim şu, sanırım penguen 3.0 ile giden site pes etmez güncellemelere devam eder,black hat seo almaz ise ancak Penguen 4.0 ile geri gelir gibime geliyor.Yani 1 yıl gitti güme bence kaybolan sitelerde..
  • 20-10-2014, 11:23:30
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşlar bu durumlarda kriz yönetimi yapabilmek son derece önemli. Güncellemenin etkilerininde tamamlanmadan ölçümlenmesi söz konusu değil. Biraz akışına bırakıp güncellemenin tamamlanmasını beklemekte yarar var. Bu süreçte sitelerinizde toksik bağlantıları reddetme dışında oynama yapmayın. Panikle yaptığınız çalışmalar nedeniyle güncelleme bittiğinde eski konumuna gelebilecek sitelerinizi çıkmaza sokabilirsiniz. Ayrıca oldu ki siteniz güncelleme sonrasında ceza aldı yine de panik yapmamanızı tavsiye ediyorum. Eğer ki doğru noktalar üzerinde durur mantıklı bir şekilde sorunun nereden kaynaklandığını bulmaya çalışıp düzenlemelerinizi yaptığınızda ve yeniden değerlendirme istediğinizde Google'ın cezasını kaldırması kuvvetle ihtimaldir.

    Bu durumlar ne ilk defa ne de son defa yaşanıyor / yaşanacak. Son olarak şunu tavsiye söyleyebilirim. Bu süreç içerisinde dalgalanma yaşanan sitelerde Google'a küçük bütçelerle de olsa reklam vermeniz faydanıza olacaktır.

    Birde toksik bağlantıları reddettikten hemen sonra Google'a yeniden değerlendirme talebinde bulunmayın. Bekleyin gözlemleyin problem yaşayan insanlar nasıl önlemler almış bunlar araştırın. Başarılı olanların yaptıklarını uygulayın ve sonrasında değerlendirme talebinde bulunun.



    Sevgiler.