İÇİNDEKİLER
- 1.Bölüm – Adsense’e Giriş• Adsense Nedir ? Nerelerde Kullanılır ?
• Adsense Kuralları
• Adsense’e Başvuruyoruz.
• Kaliteli Reklam Yerleşimleri Yapıyoruz
• Adsense Kullanmamamız Gereken Sayfalar
-2.Bölüm – Pin,Ödemeler,Oranlar,Banka Onay
• Pin Nedir ? Nasıl Gönderilir ? Nasıl Onaylanır ?
• Ödeme Alabilmek için …
• Nasıl Ödeme Alınır ?
• Banka Kodları ve Şubeler
• Ödeme Tarihleri
• Adsense Tık Başına oranlar
-3.Bölüm – Adsense Önerileri• Adsense Sitesi kavramı
• İçerik Seçimi ve Güncellemesi
• Karma Öneriler
-4.Bölüm – Adsense Günlüğü• Şüpheli Tıklama Artışları
• Sayfa Hit’i ve Tıklama Oranı
• Adsense Takip Mesafesi
• Kuşkular – Paranoyalar
-5.Bölüm – Kazanç Arttırma Yöntemleri• Uygun Başlık ve Etiketler
• Tatmin Edici Sayfalar Hazırlamak
• Uygun Yerleşim Yöntemleri
• Teşvik Etmek Nedir ? Ne Değildir ?
• Google Seo – Üst Sıralara Çıkmak
• Acemilikler – Yapılmaması Gerekenler
1.Bölüm – Adsense’e Giriş
Adsense Nedir ? Nerelerde Kullanılır ?
2000 li yıllarda internetin iletişim araçları arasında en üst sıralara yerleşmesi ve popularitesinin hızla yükselmesi karşısında web siteler reklamcılık sektöründe de önem kazanmıştır , bu sayede çeşitli internet reklamcılık düşünceleri türemiştir ki , bazıları değişen sisteme ayak uyduramayıp hafızamızdan silinip giderken , bazıları ciddi başarılar elde etmekle kalmayıp reklam veren ve yayıncıyı hiç görüştürmeden birbirleriyle çalışmalarını sağlamıştır.Dönemimizdeki en populer internet reklam servisi Adsense bu sistem ile çalışmaktadır.
Google ; Gelirinin ezici üstünlüğünü Adwords’ten elde etmektedir.Adwords ise Adsense in kardeş yapısıdır.Bu bölümde adsense ve adwords yapılarını anlatacağız.
ADWORDS : Reklam verenin kullandığı servistir.Hesap ve kuponlar ile reklam veren adwords kullanmaya başlar ve kendi belirlediği gerek yazılı , gerek resim veya video reklamlarını yayıncıların sayfalarında çıkartır ve tıklama başına ücret öder.
ADSENSE : Yayıncının kullandığı servistir.Yayıncı ; Bir mail adresi ve banka hesap numarası ile bu servise kaydolur ve reklam verenin reklamlarını sayfa içeriğine göre sitelerinde yayınlar.Yayıncı sayfasında çıkacak reklamları seçememesine karşın , reklam veren istediği sitede reklamını yayınlama konusunda özgürdür , yayıncı sadece sayfalarında bazı reklam verenlerin reklamlarını engelleyebilir ( Bu hizmet aslında hem adwords hem adsense sistemi kullanan kişiler için geliştirilmiştir-Kendi Reklamları kendi sitelerinde çıkmaması için.Ancak yayıncılar tıklama başına az ücret veren siteleri engelleyerek kazançlarını arttırmak için bu servisi kullanır )
Adsense programını kullanmak için mutlaka içerik bulunduran web sayfalarına ihtiyacınız vardır.Bunu sebebi ; reklam verenin sadece hit kazanmak amaçlı değil , kitlesel ziyaretçi çekme amacıdır ki zaten bu nedenle adsense reklamları sayfa dili ve içeriğine göre otomatik olarak çıkar.
Unutmamamız gerekir gi çift taraflı çalışan bu iki sistemde google iki tarafıda memnun etmek zorundadır.Örnekleyecek olursak ; Yayıncı sürekli reklamlarına tıklanmasını ve daha çok para kazanmak isterken , reklam veren ise yayınladığı reklamlara sadece o sayfaya gitmek isteyen kişilerin tıklamasını ister.Bu nedenle google , yayıncılar için bazı katı kurallar getirmiştir.Şimdi Bu Kuralları Google Sayfalarından direkt olarak sizlere sunuyoruz.
Mutlaka okumanız gereken kurallar şöyle :
Google AdSense Program Politikaları
AdSense programına katılan yayıncıların aşağıdaki politikalara uygun davranmaları gereklidir. Bu politikaları dikkatlice okumanızı ve bu belgeye sık sık göz atmanızı istiyoruz. Bu politikalara uygun davranmazsınız, sitenize reklam sunumunu veya AdSense hesabınızı devre dışı bırakabiliriz. Politikalara uygunluğu sağlamak için birçok durumda yayıncılarla birlikte çalışmayı tercih etsek de, herhangi bir hesabı istediğimiz zaman devre dışı bırakma hakkımızı saklı tutuyoruz. Hesabınız devre dışı bırakılırsa, ileride AdSense programına katılma hakkınızı kaybedersiniz.
Politikalarımızı istediğimiz zaman değiştirebileceğimizi ve Şartlar ve Koşullarımız uyarınca, burada yayınlanan politikalardaki değişiklikleri izlemenin ve onlara uygun davranmanın sizin sorumluluğunuz olduğunu lütfen unutmayın.
Geçersiz Tıklamalar ve Gösterimler
Google reklamlarına yapılan tıklamalar gerçek kullanıcı ilgisinden kaynaklanmalıdır. Google reklamlarınızla ilgili olarak yapay bir şekilde tıklama veya gösterim üreten tüm yöntemler kesin olarak yasaklanmıştır. Yasaklanan bu yöntemler, bunlarla sınırlı olmamak üzere, elle yapılan ve tekrarlanan tıklamalar veya gösterimleri, robotların kullanılmasını, otomatik tıklama ve gösterim üreten araçları, ödemeli tıklama, ödemeli sörf, otomatik sörf ve tıklama değiş tokuş programları gibi otomatikleştirilmiş tıklama veya gösterim üretme araçlarını veya her türlü aldatıcı yazılımı içerir. Kendi reklamlarınızı herhangi bir nedenle tıklamanızın yasak olduğunu lütfen unutmayın. Bu politikaya uygun davranmamak, hesabınızın devre dışı bırakılmasına neden olabilir.
Tıklamaları teşvik etme
Kullanıcılar ve reklamverenler için iyi bir deneyim sağlamak amacıyla, yayıncıların kullanıcılardan sitelerindeki reklamları tıklamalarını istemelerine veya tıklama elde etmek için aldatıcı yöntemlere başvurmalarına izin verilmez. AdSense programına katılan yayıncılar:
* "Reklamları tıklayın," "bizi destekleyin," "bu bağlantıları ziyaret edin" gibi ifadeler veya benzer üslup kullanarak, kullanıcıları Google reklamlarını tıklamaya teşvik edemezler.
* Oklar veya grafik hileler kullanarak kullanıcıların dikkatini reklamlara çekemezler
* Münferit reklamların yanına yanıltıcı resimler yerleştiremezler
* İstenmeyen toplu e-postalar veya üçüncü taraf web sitelerinde istenmeyen reklamlar yoluyla reklam görüntüleyen sitelerin tanıtımını yapamazlar
* Kullanıcılara reklamları görüntülemeleri veya arama yapmaları karşılığında ödeme yapamaz veya bu tür bir davranış için üçüncü bir tarafa ödeme yapma vaadinde bulunamazlar
* Google reklam birimlerinin üzerine yanıltıcı etiketler yerleştiremezler - örneğin, reklamlar "Sponsorlu Bağlantılar" olarak etiketlenebilir, ancak "Favori Siteler" olarak etiketlenemez
Site İçeriği
Google arama endeksinde çeşitli içeriğe geniş bir erişim sağlarken, AdSense programındaki yayıncılar Google reklamlarını yalnızca içerik yönergelerimize uygun davranan sitelere yerleştirebilirler ve reklamlar içeriği desteklenmeyen bir dilde hazırlanmış olan hiçbir sayfada görüntülenmemelidir. Desteklenen dillerin listesini görüntüleyin.
Google reklamlarını görüntüleyen siteler aşağıdakileri içeremez:
* Şiddet içeriği, ırk ayrımcılığı veya herhangi bir bireye, gruba veya organizasyona karşı şiddet içeren bir tutum içinde olma
* *****, yetişkin ve olgun içerik
* Bilgisayar/yazılım korsanlığıyla ilgili içerik
* Yasadışı ilaçlar ve ilaç üretim cihazları
* Küfür ve aşırı kaba bir dil kullanımı
* Kumar veya kumarhane ile alakalı içerik
* Reklamların veya tekliflerin tıklanması, arama gerçekleştirilmesi, web sitelerinde gezinilmesi veya e-posta okunması için kullanıcılara ödeme yapılan programlarla ilgili içerik
* Aşırı, tekrarlı ve web sayfalarının içeriği veya koduyla ilgisiz anahtar kelimeler
* Yanıltıcı içerik veya sitenizin arama motoru sıralamasını, örneğin PageRank'ini artırmaya yönelik yapı
* Silahların ve silah mühimmatının satışı veya tanıtımı (örneğin, tüfekler, dövüş bıçakları, bayıltıcı silahlar)
* Bira veya sert alkollü içeceklerin satışı veya tanıtımı
* Tütün veya tütünle alakalı ürünlerin satışı veya tanıtımı
* Reçeteyle satılan ilaçların satışı veya tanıtımı
* Özel tasarım veya ticari marka değeri taşıyan ürünlerin kopyalarının satışı veya tanıtımı
* Tez veya öğrenci makalelerinin satışı veya tanıtımı
* Yasadışı olan, yasadışı faaliyetleri tanıtan veya başkalarının yasal haklarını ihlal eden diğer her türlü içerik
Site ve Reklam Davranışı
Google reklamlarının gösterildiği siteler kullanıcıların kolayca gezinebilecekleri şekilde tasarlanmış olmalıdır ve aşırı pop-up içermemelidir. AdSense kodu değiştirilemez veya standart reklam davranışında Google tarafından açıkça izin verilmeyen türde hiçbir değişiklik yapılamaz.
* Google reklamlarının gösterildiği siteler, sitede gezinmeye müdahale eden, kullanıcı tercihlerini değiştiren veya indirme işlemleri başlatan pop-up'lar veya pop-under'ler içeremez.
* Tüm AdSense kodları web sayfalarına üzerlerinde değişiklik yapılmadan yapıştırılmalıdır. AdSense katılımcılarının kodun herhangi bir bölümünde değişiklik yapmalarına veya reklamların davranışını, hedeflemesini veya dağıtımını değiştirmelerine izin verilmez. Örneğin, Google reklamlarına yapılan tıklamalar, yeni bir tarayıcı penceresinin başlatılmasına neden olamaz.
* Bir site veya üçüncü taraf, araç çubuğu gibi herhangi bir yazılım uygulamasının yaptığı işlemlerin sonucu olarak reklamlarımızı, arama kutumuzu, arama sonuçlarımızı veya tavsiye düğmelerimizi görüntüleyemez.
* Hiçbir AdSense kodu bir yazılım uygulamasına eklenemez.
* AdSense kodu içeren web sayfaları, pop-up'ları tetikleyebilecek, kullanıcıları istenmeyen web sitelerine yeniden yönlendirebilecek, tarayıcı ayarlarını değiştirebilecek veya sitede gezinmeye başka bir biçimde müdahale edebilecek hiçbir yazılım tarafından yüklenemez. Herhangi bir reklam ağının veya bağlı organizasyonun AdSense kodunuzu içeren sayfalara trafik yönlendirmek için o tür yöntemler kullanmasını engellemek sizin sorumluğunuzdadır.
* Tavsiye sunumları son kullanıcıyı hiçbir gereklilik veya zorunlulukla karşı karşıya bırakmadan yapılmalıdır. Yayıncılar, kullanıcılardan AdSense tavsiye birimleriyle bağlantılı olarak e-posta talebinde bulunamazlar.
Reklam Yerleşimi
AdSense, bir dizi reklam biçimi ve reklamcılık ürünleri sunar. Yayıncılar, aşağıdaki politikalara uygun davranılması koşuluyla, çeşitli yerleşimleri deneyebilirler:
* Her bir sayfada en fazla üç reklam birimi görüntülenebilir.
* Bir sayfaya en fazla iki Arama İçin AdSense kutusu yerleştirilebilir.
* Her bir sayfaya tek bir bağlantı birimi yerleştirilebilir.
* Yukarıda belirtilen reklam birimlerine, arama kutularına ve bağlantı birimlerine ek olarak, bir sayfada her bir tavsiye ürününden veya sunumundan en fazla iki tavsiye birimi görüntülenebilir.
* Arama için AdSense sonuç sayfalarında, Google'ın arama sonuçlarıyla birlikte sunduğu reklamlara ek olarak yalnızca tek bir reklam bağlantı birimi gösterilebilir. Arama sonuç sayfasında başka reklam görüntülenemez.
* Bir pop-up, pop-under veya e-postada hiçbir Google reklamı veya Google arama kutusu görüntülenemez.
* Bir sayfadaki öğeler, reklamların hiçbir bölümünü engellememelidir.
* İçerik tabanlı olmayan hiçbir sayfaya Google reklamı yerleştirilemez.
* Sayfa içeriğiyle ilgili olsun ya da olmasın, sadece reklam gösterimi için hazırlanmış hiçbir sayfaya Google reklamı yerleştirilemez.
Rakip Reklamlar ve Hizmetler
Karışıklığa neden olmaması amacıyla, Google reklamları ve arama kutusunun, Google reklamları ve arama kutusu ile aynı tarz, biçim ve renkleri paylaşan diğer reklam ve hizmetlerle birlikte aynı web sitelerinde kullanılmasına izin vermiyoruz. Doğrudan sitenizde reklam satabilecek olsanız dahi, bu reklamların Google reklamlarını taklit etmelerini engellemek sizin sorumluluğunuzdadır.
Son güncelleme: Ocak 2007
Görmüş olduğunuz gibi kuralların bazıları açık olmasına karşın , bazı kurallara kişisel yorum getirebilmek mümkündür.Zaten amacımız yorum getirilebilen kurallara daha önceden yaşanan olaylardan kaynaklanan tecrübe ile ışık tutmaktır.
Kitabımızın ilerleyen sayfalarında bu kuralları ve kurallar doğrultusunda verilen tavsiyeleri tekrar tekrar inceleyeceğiz.
Şimdi tertemiz bir hesap açalım : ) - ( neden tertemiz dediğimi de kitabı bitirdikten sonra daha iyi anlayacaksınız )
Adsense ‘e başvurmak için öncelikli olarak bir google hesabına ihtiyacımız var.
Google hesabını açtıktan sonra sürekli sayfaınzda Adsense ibaresiyle karşılaşacaksınız.
O sayfadan girip hesabınız doğrultusunda adsense sistemine kaydolabilirsiniz.Kayıt olmak hiç zor olmamanın yanında bir arkadaşlık sitesine üye olmaktan daha kolaydır.Burada önemli olan hesap almak değil o hesabı yaşatmaktır ki biz de bir nevi bunu başarmanızda yardımcı olmaya çalışacağız.
www.google.com.tr/adsense Sayfasından kayıt olduğunuzu varsayarak yazılarımıza devam ediyoruz.
Kayıt olduktan sonra amacımız doğal olarak adsense reklamlarını sayfalarımızda yayınlama olacaktır.Bunun için Adsense panelimizden “adsense kurulumu” bölümüne giriyoruz (link: https://www.google.com/adsense/adsense-products )
Orada görmüş olduğunuz gibi 3 ayrı ürün var.Bu ürünleri sizlere tanıtıyorum…
a ) İçerik için Adsense : Bu ürün kapsamında sayfalarınızın içeriğine göre çeşitli boyut,renk ve sayıda ; Text reklam , Video Reklam ve Resim Reklam Çıkartabilirsiniz. İlerleyen sayfalarımızda bu reklamları çıkartmanın yanında reklamları sayfalarımıza en doğru ve uygun şekilde yerleştirmeyi de göstereceğiz.
- Reklam birimi ve bağlantı birimi olmak üzere iki kategoriye ayrılır.
Reklam Birimi :
Bu kategoride sayfanızda çıkan reklamlar sıralı olarak açıklamalı ve site adresi belirgin olarak çıkar.Açıklama sayesinde reklama tıklanma oranı artacağı gibi hedef kitlenin reklama tıklama olasılığı da artacaktır.
Bağlantı Birimi :
Bağlantı birimindeyse sayfalarınızda çıkan reklamlar kategorize olarak çıkacaktır.Buna Tıklayan kullanıcı açılan google sayfasında sıralanmış adsense reklamlarından herhangibine tıkladığı takdirde siz para kazanacaksınız.
b ) Arama için adsense : Bu ürün kapsamında sayfanıza arama butonu koyarak , gerek kendi sitelerinizde gerek google arama motorunda ziyaretçilerinize arama yaptırabilirsiniz.
c ) Tavsiyeler : Bu bölümde butonlar ile bazı programları veya google sistemlerini kullanıcılarınıza online tavsiye edebilir ve kullanıcınızın işlemleri sonucunda size geri dönüş olarak tavsiye ücreti alabilirsiniz.
İstediğimiz ürüne girdik , reklam rengi , boyutu ve biçimini seçtik ve kodumuzu aldık.Şimdi bu kodu sayfaya yerleştirmeye geldi sıra.
Kodda görmüş olduğunuz gibi Pub Numaranız var.Bu Pub numarası bir nevi sizin adsense kimlik numaranızdır. Maalesef kötü niyetli kişiler sizin pub numaranız ile adsense reklamı oluşturur ve uygun olmayan safalarda yayınlayabilirler.Bundan siz zarar görürsünüz.Bunu önlemenin bazı yollarını ilerleyen sayfalarda vereceğiz ( örn : Kanal oluşturarak günlük takip )
Kaliteli reklam yerleşimi , Sayfanızdaki ziyaretçiyi reklama tıklamaya teşvik etmek değil , Reklamı görmesini kolaylaştırmaktır.Zaten ziyaretçi yanlışlıkla tıklamadığı sürece , reklamı resim yanına da yapıştırsanız , altına üstüne buraya tıkla da yazsanız açıklama ve başlık nedeniyle o reklama tıklamayacaktır.Burada önemli olan doğru sayfada çıkan doğru reklamları ziyaretçilerin görmesini sağlamak ve o reklama kendi rızası doğrultusunda tıklamasını sağlamaktır.Daha değişik yöntemleri ve bazı ipuçlarını
-Kazanç arttırma yöntemleri bölümündeki uygun yerleşim Başlığında Anlatacağız.
Kitabımızın başında söylediğimiz gibi google çift tarafıda memnun etmekle yükümlüdür.Bu nedenle koymuş olduğu kurallarda “bazı sayfalara adsense reklamları konamaz.! “ ibaresi açık açık mevcuttur.O bazı sayfaları biraz burada açıklayalım ve ayretten bahsetmediği yanlışları da belirtelim …
Hangi sayfalar o bazı sayfalar ?
* Şiddet içeriği, ırk ayrımcılığı veya herhangi bir bireye, gruba veya organizasyona karşı şiddet içeren bir tutum içinde olma
* *****, yetişkin ve olgun içerik
* Bilgisayar/yazılım korsanlığıyla ilgili içerik
* Yasadışı ilaçlar ve ilaç üretim cihazları
* Küfür ve aşırı kaba bir dil kullanımı
* Kumar veya kumarhane ile alakalı içerik
* Reklamların veya tekliflerin tıklanması, arama gerçekleştirilmesi, web sitelerinde gezinilmesi veya e-posta okunması için kullanıcılara ödeme yapılan programlarla ilgili içerik
* Aşırı, tekrarlı ve web sayfalarının içeriği veya koduyla ilgisiz anahtar kelimeler
* Yanıltıcı içerik veya sitenizin arama motoru sıralamasını, örneğin PageRank'ini artırmaya yönelik yapı
* Silahların ve silah mühimmatının satışı veya tanıtımı (örneğin, tüfekler, dövüş bıçakları, bayıltıcı silahlar)
* Bira veya sert alkollü içeceklerin satışı veya tanıtımı
* Tütün veya tütünle alakalı ürünlerin satışı veya tanıtımı
* Reçeteyle satılan ilaçların satışı veya tanıtımı
* Özel tasarım veya ticari marka değeri taşıyan ürünlerin kopyalarının satışı veya tanıtımı
* Tez veya öğrenci makalelerinin satışı veya tanıtımı
* Yasadışı olan, yasadışı faaliyetleri tanıtan veya başkalarının yasal haklarını ihlal eden diğer her türlü içerik
Bunları Google Kurallarında Aynen Görmüştük.
Ayrıca
Google ; içerik reklamları çıkardığı için yanında başka içerik reklamı çıkartan bir reklam sistemi istemez..Yalnız içerikten bağımsız çıkan reklam sistemlerini güvenle kullanabilirsiniz.(örn:gittigidiyor.com reklamları)
Google ; Kendi reklamlarının bulunduğu sayfalarda ( sayfa uygun olsa bile ) yukarıda görmüş olduğunuz sitelerin reklamlarının yapılmasını istemez.Burası biraz önemli olduğu için detaylı olarak vurgulamak istiyorum ; Sayfanızda adsense reklamı varken koyduğunuz diğer reklamlara çok dikkat edin.Sadece sayfa görünümüne değil ; yani uygun bir reklam banneri ya da yazısı ile ***** yada herhangi bir yasadışı siteye ziyaretçi gönderseniz bile google politikasına göre hata yapmış sayılıyorsunuz ve sizi sistemden ayırabiliyor.
En çok banlanma sebebi olan konuya bir adım kala ; Sayfanızdaki Etiketlere ve
Anahtar kelimelere çok dikkat edin , öyleki kendini akıllı sanan kişiler tıklama başına çok para verdiği iddia edilen kelimelerini alakasız sayfalara yerleştirir ve o kelimelerle ilgili reklam çıkmasını isterler.(ki çıkar) Ancak unutmayın ki siteniz kontrol edilirken 2 önemli konuda araştırma yapılır.
Reklamlara en çok tıklanan sayfalar.
Az tıklanıp çok kazandıran sayfalar.
Banlanan kullanıcıların sayfalarına baktığımızda,
ilk sayfada muhtemelen BURAYA TIKLA yazısı ya da reklamın yanıbaşına sığınmış güzel vücutlu bayan resmi görmek mümkündür.
İkinci sayfaya baktığımızda da genelde (örnektir) oyun sayfasında kalp-damar cerrahi reklamları görürüz.Google bilmiyor ki arkadaşımız oyun oynarken kalbimizin sıkışabileceğini düşünmüş ve o nedenle kalp-damar cerrahi ile ilgili etiketler koymuştur sayfaya.
Şimdi gelelim sürekli duyduğumuz “Geçersiz Tıklama” konusuna …
Şimdilik , bu sebep altında yatan asıl banlama sebeplerini anlatacağım.İleriki konularımızda banlanmamanız için neler yapmanız gerektiğini vurgulayacağız.
Arkadaşlar ; Öncelikle “geçersiz tıklama” kavramını iyi algılamamız gerekmekte.Çoğumuzun sandığı gibi “geçersiz tıklama sadece birinin sürekli reklamlarınıza tıklaması değildir” , Geçersiz tıklama kavramı sayfanızda reklama tıklama için teşvikten tutun , sayfa ile alakasız reklamlara tıklamaya kadar uzanmaktadır.Kısacası google amaçsız olarak oluşmuş tıklamaların tümüne “geçersiz tıklama” damgası vurmaktadır.Şimdi geçersiz tıklama altında yatan asıl sebeplerden birkaçını ve bu sebeplerden nasıl arınacağınızı açıklayalım …
1-Sayfanızda spam etiketlerin bulunması ve bu sebeple içerikten bağımsız reklamların çıkması.
2-Sayfanızda reklama tıklamaya teşvik edici olasılıkların bulunması.
3-En çok hit alan sayfanızım spam sayfası olma sonucunda giriş yapan kullanıcılar diğer sayfalardaki reklamlara tıklaması*
4-Sayfanızın bir bölümünün tamamen adsense reklamlarından oluşması.
5-Başka Sitelerden Adsense bulunan sayfaya ya da sitenize yüksek hit’li Pop-up Açılması ya da Sitenize gelen hit’in ezici üstünlüğünün diğer sitelerden gelmiş olması. ( unutmayın ziyaretçiniz google dan geliyorsa adsense başarınız bir kat daha yükselecektir. )
6-Sitenize ziyaretçi gelen sitede Sayfanızdaki reklamlara tıklamaya teşvik edici yazı bulunması
7-Ziyaretçi gönderen sitenin adsense kurallarına uygun olmaması
8-Tasarımınız Sonucu Reklamların yanlışlıkla tıklanma olasılığı yüksek yerlerde olması .. ( örneğin : yükleniyor penceresinin hemen altındaki adsense reklamı )
Bunlar sadece birkaçı , biraz düşünerek kendiniz de bu listeyi uzatabilirsiniz.Biz sadece ana başlıkları tekrar size hatırlattık.