18 yıldır adsense hikayemiz var son 1 yıldır bezdirdi resmen.İlk defa geçen yıl reklam kısıtlama ile karşılaşmıştım , ziyaretçi satın almam , reklamlara tiklamam bu konuda çok dikkatliyim.Ozamanlar spam botların buna sebep olduğunu düşünüp sunucuya katı kurallar ekleyen bir güvenlik paneli yapmıştım .Yalnızca ABD ve bazı eu ülkeleri hariç girişi yasakların, user-agent korumaları ekledim, sahte google-bing botlarını taklit eden ipleri banliyor ilk sayfa harici 2. sayfa ziyaretlerinde captcha doğrulaması gosteriyordum daha detaylarida var ama yazı uzamasin , siteye 3 arama motoru botları hariç (güncel arama motoru botları için beyaz liste oluşturmuştum) ben bile zor girer oldum😀.
Kısıtlama kalkmıştı durumu duzelttim sandım 1 ay sonra tekrar kısıtlama geldi sonra oda kalktı , her kısıtlama geldiğinde kalkması 45 gün sürüyordu, en sonunda siteye ilk girisede captcha koydum sorunu kökten çözmeye karar verdim , captcha yi botlarin asabilecegini düşünüp loglama yapıp captcha yi geçenlerin ip adreslerine kadar kontrol eder hale geldim iş artık inada binmişti , Haziran sonunda ksiitlama kalktı , az önce mail geldi reklam kısıtlaması uygulanamaya başlayacaktır diye😀, dedim oha ben bile siteme zor giriyorum hala geçersiz trafik diyor, banner vsbkaldirnistim sadece vinyet ve alt-üst sabit reklam açıktı ona bile engel gelmiş .
Artık adsense ile yolları ayiracagiz , 18 yıllık hikayemiz olduğu için beni bırak demeye utanıyor anladığım kadarı ile ,neyseki TR içerik olmadığı için alternatiflerle devam edilebiliyor hatta adsenseden daha iyi kazandırıyor ama ne bileyim adsense benim için kazanmaktan farklı bir şeydi .
Eskieden önemli olan siteyi onaylatabilmekti şimdi heran kisitlamami alacağım diye beklemek çok saçma
Sanırım adsenseyi tamamen bırakma zamanı gelmiş
1
●284