İngilizce Site / Türk IP
23
●2.219
- 04-02-2007, 19:32:53Üyeliği durdurulduYa şu olabilir ingilizce olur site içerik türkleri ilgilendirir ve sonucunda türkçe reklamlar çıkar çünkü ilgili halk türklerdir bunun sonucundada türkler tıklar...
- 04-02-2007, 20:29:06Mehmet arkadaşım
ben istatistiklere değil sonuçlara bakarım.
2sene içinde 15-20adsense hesabım kapanmistir.
Aynı sebeple arkadaslarımın da başına gelmiştir.Toplamda 100lerce hesap yani.
Sen kendini youtube ile bir tutamazsın , o site yabancı zaten ,yabancı reklam da cıkar kim tıklarsa tıklar sorun cikarmaz.
Yabancı site yapıp hit yollamak hiledir.
Sebebi şu
1 yabancı siten olsa günde 10tik dahi yaptırsan sonucta reklam veren sitesine giren kisilere bakıyor. Turkiyeyi gordugu an siteni inceliyor ve googleye sikayet ediyor. "Diyorki ben misal Avusturyada kitap satıyorum Turkiyeden ziyaretci gelmis.Yapılan site adsense için lütfen bu kisileri kovunuz.Ben magdur durumdayım" adam haklı cunku bunun gibi ayda 200$ reklama ayırsa biri emin ol hile yuzunden bi 50turk girdigi zaman günde sen tekme yersin.
Turkler yabancı reklama tıklayacak ve nasıl atılmazsınız.
Siteniz turkce olur içerik vardır ama bazı yerlerde yabancı reklam çıkar bu normal.
Yabancı siteniz vardır yabancı useriniz vardır ve %1 kısım türk dahi olsa ve tıklasa sorun cikmaz çünkü diğer tıklar yerine ulaşır.
Turkler yabancı reklama tıklıyorsa %95 i anlamını bilmediginden , merakından tıklıyor.
kalan %5 i ise ya bilincli kullanıcı yada site sahibi veya arkadasların olusturdugu kullanıcılar + art niyetli seni kovdurmaya calisan kisiler. - 04-02-2007, 21:28:06AdWords de Geo-location altında istediğin ülkeye verebilirsin, o reklam veren google a başvurmaktansa hesabından sadece avusturya der olur biter.
Neyse önemli olan o değil benim yorumum; hit doğal geliyorsa sorun değil, ingilizce webmaster sitesine insanlar google'da seo tips die arayıp giriyolarla hangi ülkeden geldikleri farketmez, ama ingilizce siteye türk sitesinden pop-up la adam yollarsan o hile olur, ingilizce bir siteye %75 turkler giriyorsa orda doğal olmayan bir durum vardır blinmeden yapılıyor da olsa, bu benim yorumum, arkadaş aklına yatan cevaba göre hareket eder.. - 05-02-2007, 00:51:49Üyeliği durdurulduçok saçma bişey.zaten adam geotargeting olayı ile remlamının hangi ülkeler için gözükecegini belirliyor.
ingilizce içerikli siteye fransız, alman, italyan adam tıklayınca birşey olmuyorsa (bunlarında ana dilleri ingilizce değil) türkler tıklayınca mı sorun olacak?
bu mantıkla bakarsak ingilizce içerikli sitelere sadece ingiliz/amerika ve kanada'lıların tıklaması kabul edilir, ki cok sacma birşey.
ki zaten yabancı siteye türk ziyaretçi girdiğinde türkçe reklam görme şansı var, emin olun bu ayarlanıyor.. reklamveren türk ziyaretçi istemesse zaten bunları belirliyor.
ama oran astronomik ise belki problem olabilir..
yabancı içerik + türk hit = ban gibi ifadeler hurafedir.
webmaster bunu nasıl ayarlasın kardeşim? kendimi sokuyor ziyaretçiyi?
bu kadar paranoyak olmayalım ya. - 05-02-2007, 04:49:26MisafirTüm testlerin bu sonucu çıkardığını gayet güzel biliyoruz ;=)HitcH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle