• 27-01-2022, 02:38:34
    #10
    Bir sitede kullanıcılar, içerik olan sayfalara girmeye biraz da mecbur olduğu için kullanıyorum. Bir çok reklam engelleme programı muhtemelen analytics kodlarını da engelliyor, ad block engelleme eklentisini kurduktan sonra hemen çıkma oranı düştü. Sayfa gösterim rakamları arttı. Sayfa BGBG arttı. Sitede reklam veren rekabeti arttı. Sıralamada önemli bir değişiklik olmadı. Yalnız gelirdeki öyle büyük bir artış değil, ekleyeli 1 ay oldu 1000 ziyaretçi oturumu başına artış, dolar bazlı %10 - %15 gibi. Fakat reklam veren, reklamı daha önce görmemiş ziyaretçiler için kesinlikle daha iyi ödeme yapıyor.
    Diğer sitelerde engelleyici kullanmıyorum ama kullanıcının içerik için ücretsiz başka alternatifleri pek bulamayacağı orijinal siteler için kesinlikle kullanılmalı.
  • 27-01-2022, 03:19:13
    #11
    Sitene gelen kullanıcılar içeriği başka bir siteden kolayca bulabiliyorsa çok zararlı bir işlem fakat ilgili konuda tekel durumundaysan kullanabilirsin.
  • 27-01-2022, 03:57:15
    #12
    dev
    Kurumsal Üye
    Test icin Adblocker acik kalmis. Bir tane siteye girdigimde gordugum mesaj.
  • 27-01-2022, 20:52:57
    #13
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Noroc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Test icin Adblocker acik kalmis. Bir tane siteye girdigimde gordugum mesaj.
    Ben bu cevabı görsem adblock'u kapatırım
  • 27-01-2022, 20:58:17
    #14
    Noroc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Test icin Adblocker acik kalmis. Bir tane siteye girdigimde gordugum mesaj.
    Durum bundan daha iyi anlatılamaz.
  • 06-03-2022, 11:37:04
    #15
    ben birkaç gündür deneme amaçlı kullanıyorum. çoğunluğun aksine bende reklam gelirlerinde gözlemlenebilir bir artış oldu. ziyaretçi sayısında ise gözle görülür bir düşüş yok henüz. belki yüzde 2-3 ama adblocker etkisi olduğundan emin değilim. sitede bazı başka indexlenmeyi etkileyen sorun oldu, bu sebeple gibi geliyor bana.

    lakin benim kullanıcılarımın yüzde 40'ı doğrudan giriş yapıyor ve kullanıcı başına 2,5 makale okunuyor. sanırım sadık bir okuyucu kitlem olduğu için pek sıkıntı çıkmadı şimdilik. ancak burada önemli bir husus daha var:

    uyarı metnini manuel düzenledim. durumla ilgili özür dileyerek açıklama yaptım ve engelleyiciyi kısa bir süre engellemelerini "rica" ettim. karşımızdakilerin insan olduğunu unutmamak gerekiyor. onlara kural koyan değil yardım isteyen kişiye sempati duyuyorlar. bunu unutmamak lazım.
  • 06-03-2022, 18:55:15
    #16
    Hocam şöyle düşünün AdSense de kullanıcı reklama tıklarsa para kazanırız. AdBlock kullanan kişi adblock kapatsa bile zaten sitenizdeki reklamlara tıklamayacaktır. Eğer illede kullanacaksanız zorlama olmayan bir şekilde uyarın. Yani kullanıcı adblock kapatmasa bile sitenizde gezebilsin. Google’ın böyle bir hizmeti var. Bknz: https://fundingchoices.google.com/moved?authuser=0

  • 10-03-2022, 13:11:04
    #17
    Kullanmayı düşünenler biraz işi kullanıcının tercihine bırakmalı bu sitenin geliri reklamlar ile lütfen adblock kapatın şeklinde bir uyarı ve kapat şeklinde olmalı kullanıcı 2. Kez geldiği zaman aynı uyarı ile karşılaşmamalıdır.