Merhabalar arkadaşlar. Ben bugüne kadar web tasarımı ile hobi olarak uğraşmış ancak bundan hiç gelir elde etmeye çalışmamış biriyim. Son 2 ay içerisinde bir hayal projesi oluşturdum ve bundan para kazanmayı amaçlıyorum. Adsense daha önce hiç kullanmadım. Ney nasıl olur kesinlikle bilmiyorum adsense ile ilgili fakat web tasarımıyla oldukça içli dışlı olduğum için 2 ay içerisinde sitemi düzenledim. İçeriklerimi düzenli olarak giriyorum (özgün). Bu 2 ay içerisinde News kaydımı tek seferde oluşturdum, adsense hesabım ilk başvurumda onaylandı (sonradan öğrendim, bu konuda zorlanan insanlar olduğunu bile bilmiyordum). Kısaca sitemin kalitesine oldukça önem veriyorum ve haftada en az 3-4 makale girmeye çalışıyorum en az 300 kelime olacak şekilde. Genelde 500 kelime civarı oluyor yazılar.
Siteme adsense ekleyeli yaklaşık 3-4 gün oluyor. 0,02₺ gibi bir tutar kazanılmış. Elbette bundan şikayetçi değilim. Daha çok yeni sitem bunun da farkındayım. Ancak bu işin normali nedir bilmediğim için böyle bir konu açma gereği duydum. Eğer herkes nasıl başladığını ve ne kadar süre sonra nasıl bir noktaya geldiğini anlatırsa bir şekilde sürecin bizi nereye götüreceğine dair fikir sahibi olabiliriz. Bu yolda izlenen adımlar da oldukça önemli elbette. Bir tutku halinde başlayan bu iş birilerinin hayatını değiştirebilir diye düşünüyorum. Bu yüzden eğer herkes kendi hikayesini yazarsa hem çok interaktif bir konu olur hem de birileri, diğerlerinin tecrübelerinden faydalanmaya çalışır. Şimdiden teşekkürler.
Not: Bu tarz konular parça parça olarak elbette mevcuttur. Ancak konunun özünü buralardan yakalamak pek mümkün olmuyor zira her şey dolaylı yoldan anlatılıyor. Direkt olarak bu sorulara yönelik cevapların tek bir noktada toplanması çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Nasıl Başladınız? / Şimdi Neredesiniz? / Nasıl Bir Yol İzlediniz?
6
●240
- 15-06-2021, 19:38:55Üyeliği durdurulduİlk aylarımdı, bir kişiye 150 TL verdim bir işlem için. O işlemi yapana kadar beni azarladı, emir verdi ve ezmeye çalıştı. Ancak itiraz ettim karşılığını verdim parasını gönderdim kendisini de yolladım. Bu sistemi parçaladım ve tam 8 sekiz ay boyunca 3 saatlik uyku ile bu sistemi geliştirdim ve toplamda 150 bin TL kazancım oldu. Hâlâ da aylık 6-10 bin TL kazancım devam ediyor. Demem o ki, biz Türkler hazıra konmaya çalışıyoruz. Çalışmadan ekmek istiyoruz. Emek vermeden almaya çalışıyoruz. Enerjimizi boş şeylerde harcıyoruz.
- 15-06-2021, 21:19:32Adsense ile ilk 2013 yılında tanıştım daha doğrusu web sektörü o yıl tanıştım ilk kendime domain aldığımda 1 ay nasıl site kurulacağını araştırmıştım sonra öğrendim ki barındırici hizmet hosting almamız gerekiyormuş. O zamanlar kendi sektörüm ile ilgili bir blogspot sitem vardı internetten adsenseden para kazanıldığını öğrenmiştim kayıt oldum adsenseye günlük 50kr 1tl para kazanıyordum benim için cok güzel bir başarıydı. 2014 yılında bir arkadaş albüm dinleme sitesi kullanıyordu benimde sektöre girmemi söylemişti yardımcı olmuştu albüm sektöründen aylık 2k 3k alıyordum kendimi aşmıştım artık daha sonra tesadüfen görsel spam olayını keşfetmiştim 1 yılda oradan güzel kazançlar elde ettim. 2016-2019 evlilik vs derken bir süre ara vermiştim tekrar adsense döndüğümde haftalarca araştırma yaptim okudum denedim tecrübe edindim siteler yaptım banlattım bile bile 6 7 hesabımı banlattigim bile olmuştu, adsense tüm program politikaları en az 10 kez okumuşumdur anlamak için her ayda düzenli olarak tekrar bakarım değişiklik olduysa üzerinden geçerim hep adsense ile ilgili blog yazıları youtube videoları hep birşeyler okuyarak bilgi edindim bu konularda. Wordpress kurmasini bile beceremem aslında yazılımdan hiç anlamam bu konularda teknik bilgi yazılım bilgisi hiç olmasa bile birşeyleri başarmak çok zor değil çokta kolay değil.
@hdfilm27; hocamın da dediği gibi bir çok arkadaş bu konularda hazır peşinde.. en iyi tecrübe kendi yaptıklarınız bence.
Bu yola girdi iseniz 0.02 bile güzel kazanç hocam emek verip birşeyler yaptığınızda emeğinizin karşılığını alamıyorsanız bile pes etmemek gerekiyor daha çok daha çok üzerine düşmek gerekiyor. - 16-06-2021, 01:56:45ByHicKimse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle