Hiçbirşey olmaz. Zaten sosyalmedya diye üstüne basa basa bu yüzden bahsediyorum. Senelerir herkes google da google , seo da bilmem ne diye ugrasıp duruyor bır guncellemede güm. Sitenizi google a bırakırsanız ziyaretçiye "ilk sayfada 10 siteiçerisinden birimizi seç" dersiniz. Eğer sosyal medya ile çalışırsanız ziyaretçiye "buyur bir çeşit daha" dersiniz ve hiçbir müşterinin ben bugune kadar "ay ne kadar çok çeşit var" diyerek şikayet ettiğini görmedim. Sosyal medya üzerinden ilerlerseniz, 10 tane siteniz olup 10 tane sayfanız oldugunda aynı kişiye 10 tane ürün sunmuş olursunuz.
Yani google'da ki rekabet "negatif" iken, sosyalmedyada bu rekabet site sahiplerine "pozitif" olarak döner. Olabildiğince basit ve mantıklı örnek vermeye çalışıyorum tüm yazılarımda ama insanlar nedense hala bildiklerinde ısrar ediyorlar, halbuki o bildiklerini sandıkları şeyler kulaktan duyma tamami ile bilmedikleri şeyler. Sonuç = Hüsran.
Sorun burada bildiğini paylaşmak değil paylaşılanın geliştirilmesidir. Burada paylaşılan bir şeye anında hücum naraları atılıp yağmalanacak.Bu hayatta herkes nasibini , kısmetini yer. Çalışana mevlam verir. Fakat çalışmadan kopyalayan adam bu işi doğru yapan insanlara zarardır. Forumda bir kaç haftadır yabancı içerik, Amerikan siteleri furyası gidiyor. Hiç bir şeyi araştırmadan, doğrudan başkasından gördüğü şeyi kopyalayan yüzlerce insan bu sektöre de zarar verecektir. Piyasada gezen onlarca bilgi çöplüğüne, sağlık,saç stilleri,dekorasyon siteleri bunlara dahil.
Her şeyin cılkının çıkarıldığı toplumumuz web sektöründe de kendini gayet güzel gösteriyor. Sürekli algoritmalar bu yüzden değişiyor. Birbirini kopyalayan siteler yüzünden sürekli koruma mekanizmaları değiştiriliyor. Bu sadece arama motorlarında değil sosyal medya sitelerinde, uygulama marketlerinde de kendini gösteriyor.
Her şeyin bir tarifi, kişiye özel uygulama yöntemi var. Evet, bu sektör ne kadar rakip artarsa, ne kadar çok girişilirse kazancı düşebilen sektördür. Ben isterim ki, her sektörde uzman kişiler,uzman olduğu konulardan para kazansın. Ben her zaman copy paste / yağmalamaya karşıyım.