• 24-08-2013, 20:32:23
    #1
    Bir web siteniz var ve sitenize sektörünüzde faaliyet gösteren firmalardan reklam almak istiyorsunuz. Bu süreç muhtemelen sancılı bir süreç olacaktır. Çünkü firmalara ayrı ayrı ulaşarak reklam satabilmek oldukça zahmetle bir uğraştır. Google, Adsense programı ile bu yükü web sitesi sahiplerinin üzerinden almaktadır.


    Google Adsense Nedir?
    Google Adsense , Google’nın web sitelerine sunduğu bir reklamcılık hizmetidir. Google Adsense sayesinde web sitenize sağladığınız trafik üzerinden para kazanmanız mümkün. Google, Adsense programı ile reklam verenlerin reklamlarını, bir nevi komisyonculuk ile reklam yayıncılarına ulaştırmaktadır. Böylece çok pratik bir şekilde reklam verenler ile reklam yayıncılarını buluşturmaktadır.
    Google Adsense’nin sağladığı bir başka avantaj ise düşük ziyaretçi sitelere dahi reklam vermesidir. Yani sektörünüzde ki herhangi bir firma sizin günlük 50 veya 100 ziyaretçiye ulaştığınız web sitenize reklam vermek istemeyebilir. Adsense programında ise böyle bir kıstas bulunmamaktadır. Günlük 3 tekil ziyaretçiniz olsa dahi, Google sitenizde reklam yayınlamanıza olanak sağlayacaktır.

    Google Adsense Nasıl Çalışır?
    Google tarafından başvurunuz ardından (Başvuru süreci yazının devamında anlatılmıştır) size reklam kodları verilecektir. Bu kodları sitenizde uygun boyutlarda istediğiniz yerde yayınlayabilmektesiniz. Google içeriğinizi bu kodlar sayesinde analiz eder ve sitenize en uygun reklamların gösterimini sağlar. Örneğin bir moda bloğunuzda Google Adsense yayıncılığı yapıyorsanız, sitenizde muhtemelen ayakkabı, takı, aksesuar, alışveriş siteleri vb. reklamlarının gösterimi olacaktır. Yani Google içeriğinizle en alakalı reklamların gösterimlerini amaçlamaktadır.

    Google Adsense Başvuru Süreci
    Google Adsense programına dahil olabilmeniz için Google’a başvuru yaparak kabul görmeniz gerekmektedir. Bu süreç çoğu web sitesi sahibi için sancılı bir süreç olabilmektedir. Birçok kişinin başvurusu olumsuz sonuçlanabilmektedir. Çünkü web sitesi sahipleri Google Adsense politikalarının gerekliliklerini yerine getirmeden başvurularını yapmaktadırlar. Bu yüzden lütfen öncelikle Google Adsense politikalarını detaylı olarak inceleyeniz. Web sitenizin bu politikalara uyum göstermeyen noktalarını titizlikle uyumlu hale getiriniz. Google Adsense politikalarını aşağıda vermiş olduğum bağlantı ile inceleyebilirsiniz. Politikaları inceledikten sonra yine aşağıda vermiş olduğum Google Adsense Başvuru linkine tıklayarak başvuru yapacağınız adrese ulaşabilirsiniz.
    Başvurunuz sonrasında iki aşamalı bir onay süreci başlayacaktır. İlk onaydan geçerseniz Google tarafından size reklamlar için HTML kodlar verilecektir. Bu kodları sitenize ekleyerek ikinci onay sürecine girmiş olacaksınız. Bu süreç yaklaşık iki gün sürmektedir. Eğer Google sitenizde reklam kodlarının yayınlanması sırasında herhangi bir politika ihlali görmez ise size ikinci onayı vermektedir. Bu onay ile birlikte artık size Google Adsense yayıncısı olmaktasınız.
    Google Adsense Politikaları
    Google Adsense Başvuru Sayfası

    Google Adsense İle Nasıl Kazanç Sağlanır ve Ödemeleri Nasıl Tahsil Edilir?
    Google Adsense programında tıklama başı kazanç esas alınmaktadır. Farklı faktörlerin bir araya gelmesi ile sitenizde ortalama bir tıklama başı ücreti oluşur. Bu ücret ’Tıklama Başı Maliyet (TBM)’ olarak adlandırılmaktadır. Örnek bir hesaplama ;
    Ortalama TBM: 0,06$
    Reklamlarınız günlük ortalama tıklanma sayısı: 300
    Günlük ortalama kazancınız: 0,06$ * 300 = 18$
    Aylık Kazancınız: 18$ * 30 = 540$

    Google Adsense programından ödeme alabilmeniz için kazandığınız tutar 100$’ın üstünde olması gerekmektedir. 100$’ın altında kaldığınız aylarda tutar bir sonra ki aya devredilir ve 100$ barajını aşana kadar biriktirilir. Kazanmış olduğunuz bu tutarı iki farklı şekilde tahsil edebilirsiniz. İlk yol banka EFT’sidir. Bu yol ile birlikte kazancınız her ayın son haftası belirttiğiniz banka hesabına EFT ile transfer edilir. İkinci yol ise çek seçeneğidir. Google ödemelerinizi size adresine göndereceği bir çek ile de yapabilmektedir. Bu çeki farklı bankalarda kolayca nakit paraya çevirebilirsiniz.
    Merak edilen bir diğer nokta ise ödemenin Dolar mı yoksa TL olarak mı yapıldığıdır. Google yayıncılara ödemeleri yayıncıların yerel para birimine göre yapmaktadır. Eğer banka EFT’si ile tahsilat yapıyorsanız, kazancınız ödemenin yapıldığı gün ki kur üzerinden TL olarak hesabınıza yatırılır. Çek ile ödeme alıyorsanız yine tahsilatı yaptığınız gün ki kur üzerinden TL olarak yapılır.
    Yazımızı ödemesini çek ile alan bir Adsense yayıncısı ile sonlandıralım (:



    Google Adsense programı hakkında genel bilgi vermek amacı ile yazdığım bu yazı umarım sizler için yararlı olmuştur. Gelecek günlerde bu programı detaylara inerek anlatmaya devam edeceğim. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere (:

    Tüm sorularınızı topic altından veya web sitemden bana iletebilirsiniz.
  • 24-08-2013, 20:37:44
    #2
    Üyeliği durduruldu
    faydalı bilgiler teşekkürler
  • 24-08-2013, 20:46:17
    #3
    kedisever adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    faydalı bilgiler teşekkürler
    Faydalı olabildiyse ne mutlu (:
  • 24-08-2013, 21:05:20
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Herhangi bir reklam ajansından ya da kurumsal bi' firmadan reklam alacak kadar hitiniz, kaliteli içeriğiniz yoksa,

    Google Adsense reklam için çalışacağınız ilk sponsor olmalı. Her ne kadar bazı arkadaşlar Adsense'den yakınsa da; en kaliteli, en güvenilir sponsordur kendileri.
  • 24-08-2013, 21:09:40
    #5
    tahayasin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Herhangi bir reklam ajansından ya da kurumsal bi' firmadan reklam alacak kadar hitiniz, kaliteli içeriğiniz yoksa,

    Google Adsense reklam için çalışacağınız ilk sponsor olmalı. Her ne kadar bazı arkadaşlar Adsense'den yakınsa da; en kaliteli, en güvenilir sponsordur kendileri.
    Buna kesinlikle katılıyorum ki yazımda da belirttim zaten. 50 100 kişiye ulaşırken hiçbir ajans yada kurum size reklam vermez. Fakat google böyle bir kıstas koymuyor önümüze.
  • 24-08-2013, 21:36:31
    #6
    Faydalı bilgiler, sağol hocam. Sonra daha detaylı incelerim.
  • 24-08-2013, 23:08:39
    #7
    Skype üzerinden yeni başladım yardımınıza ihtiyacım var sanırsam ö.m ile skype adresinizi alabilirmiyim.
  • 24-08-2013, 23:12:58
    #8
    Qrt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Faydalı bilgiler, sağol hocam. Sonra daha detaylı incelerim.
    Teşekkürler hocam.
    Elentra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Skype üzerinden yeni başladım yardımınıza ihtiyacım var sanırsam ö.m ile skype adresinizi alabilirmiyim.
  • 25-08-2013, 00:14:26
    #9
    Faydalı bilgilerin için teşekkürler