• 22-04-2014, 18:40:16
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Facebook çok yakında kendi reklam ağını duyurabilir.

    Whatsapp, Instagram derken Facebook'un mobil pazarda büyük oynamayı hedeflediği anlaşılıyordu. Neticede toplamda 20 milyar dolara yakın para ödediği bu yatırımları bir şekilde gelire dönüştürmesi lazım. Bunun yolu ise çoğu online tabanlı yapılanma gibi reklamlardan geçiyor.

    Üç yıllık aradan sonra yenilenen bir temayla tekrar hayata dönen F8 zirvesinde, bu yıl yeni ürün ve fikirler yerine geliştiriciler ve onların sosyal medyaya katkıları ön planda olacak. Re/code haberine göre, Facebook devasa kullanıcı kitlesini hedefe odaklı reklamcılık için kullanıp, gelirlerini bu yolla artırmak istiyor.

    Gelirin yarısından fazlası mobil

    Sosyal ağın 2013 son çeyreğinde elde ettiği 1,24 milyar dolarlık mobil reklam gelirinin toplam gelirin yarısından fazlasına denk geldiğine dikkat çeken blog yazısında, Facebook'un 30 Nisan'da San Fransisco'da düzenleyeceği F8 konferansında kendi mobil reklam ağını duyuracağı öngörülüyor.

    Yılın başında deneysel bir reklamcılık sürecine girişen Facebook, bunu "tıpkı bir mobil reklam ağı gibi" diye tanımlamıştı. Yetkililer ise konunun F8 öncesi beklenen spekülasyonlardan ibaret olduğunu iddia ediyor.

    (SHIFTDELETE)
  • 22-04-2014, 21:06:37
    #2
    hep kendi kazanıyor biraz bize de yol açsa düzeltse şu erişimleri bizde yaptığımız yatırımlardan para kazansak artık
  • 22-04-2014, 21:11:56
    #3
    Üyeliği durduruldu
    crazyboy14055 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hep kendi kazanıyor biraz bize de yol açsa düzeltse şu erişimleri bizde yaptığımız yatırımlardan para kazansak artık

    Yapmıyorlar işte.Mark'ın kazandığı para ile koca afrika kıtası doyar şuan ama doymuyorlar.Ne olurdu ki geçen sene ki sistem devam etseydi herkes kazanıyordu.
  • 22-04-2014, 21:15:06
    #4
    Geçen seneyi bırak 1-2 ay önceki olsa yine idare ediyorduk
  • 22-04-2014, 21:24:20
    #5
    facebook'un yapabilecegi en iyi sey adsense benzeri bir reklam politikasi uygulamak ve bu sayede sayfa ve grup yoneticilerine pay vermektir, gerisi bostur.