Merhaba,
x firmasının domaini x.com
benim firmamın domaini x.net
aynı isme sahip farklı domainler farklı sektörler. hizmet verdiğim sektör futbol sektörü ve karşı tarafın marka tescilini incelediğimde futbol sporu alanında hizmet vermemekte. karşı tarafın beni mahkemeye verme gibi bir lüksü var mıdır? veya bu domaini karşı tarafa satmaya çalışmalı mıyım?
Domain Marka Hakkını Gasp Etme Hakkında Soru
11
●428
- 14-09-2022, 23:37:19onda net bende com varWEBYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
firmanın sermayesi 50milyon dolardan daha fazla
- 14-09-2022, 23:37:25marka tescili konusu bambaşka bir alandır. Siz A firmasının ürünlerini kopyalayıp B adresinden satmadığınız sürece hiç bir sorun yoktur.
Yada A firmasının logo veya içeriği ile ilgili aynı içeriği değiştirseniz bile renklerini kullanarak girerseniz bile marka ihlaline girer
A firması forma satıyor, siz b firması sporcu içeceği satıyorsunuz hiç bir sorun yok yeter ki yukarıdaki maddeye dikkat edin.
siz a firmasından önce domaini aldınız, size bir ihlal davası açtı, biraz bilgisi olan bir avukat tescil tarihini gösterip mahkemeyi sonuçlandırabilir. Karşı dava bile açabilirsiniz. Kurumsal itibarımız zedelendi diye gibi - 14-09-2022, 23:40:0950 milyon dolarlık firma malmış benceU9ursa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
insan tüm boş versiyonlarını alır yönlendirir koyar kenara
- 14-09-2022, 23:40:42Herkes herkesi her türlü konuda mahkemeye verebilir. Önemli olan davanın kabul edilmesi ve davayı kazanmak. Kazanmazsanız tazminat ve bilumum masrafı ödersiniz.
Karşı tarafda size göz dağı vermek için sizi dava edebilir. Şu şartlar altında kazanması zor ama ilerde şartlar değişebilir. Bunu bilemeyiz.
Satma yada başka bir faaliyette bulunmak sizin ticari kararınız. İstediğiniz gibi davranmakta serbestsiniz - 14-09-2022, 23:44:57.com sizdeyse şirkete önerebilirsiniz hocam.U9ursa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuda .net uzantı bende diye yazmışsınız o istinaden yazdım.
Yalnız şoyle bir durum var dediğiniz gibi büyük bir firma ise .com domaini durduk yere dava açıp sizden alamaz ama siz onlara bir fiyat teklifinde bulunduğunuzda bunu kanıt olarak sunup wipo davası açarak markalarıyla olan bağlantıyı ve domaini kendi kullanımız için değil markalarını kullanarak kazanç sağlamaya çalıştığınızı iddia edip domaini dava ile almaya çalışabilirler.
O yüzden astronomik fiyatlar ters teper. En azından bir wipo davası maliyeti kadar fiyat teklifinde bulunmanızda fayda var 🤣 dava ile uğraşmadan alım yapabilirler. - 14-09-2022, 23:50:05karşı tarafa şöyle desem olurmu: merhaba bu domain bende sizinle aynı isme sahibiz. siz büyük firmasınız bu alan adını size satabilirimWEBYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
firmanın sermayesi 50milyon dolardan daha fazla
insan tüm boş versiyonlarını alır yönlendirir koyar kenara