• 27-07-2008, 11:09:32
    #1
    nXs
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Merhabalar,

    Soracağım şu; neden dedicated server almama rağmen root yetkisini vermediler ? Amaçları ne olabilir ? root yetkisi olmadığında normal reseller gibi giriş yapıyorum ve sadece o resellerın açtığı hesapları görebiliyorum. Serverdaki tüm hesapları göremiyorum. Adamların benden habersiz hesap açıp açmadığını nerden bilebilirim ?

    Şimdi işin hikayesine geçelim, bundan sonrası aslında önemli değil, okumaya gerek yok ama isteyen okuyabilir

    modVPS.com'dan VPS'imiz vardı. Ancak son zamanlarda yaklaşık 15.000 tekil hite ulaştık ve artık VPS anlık ziyaretçi sayımız için yeterli değildi. Firma fazla kaynak tükettiğimizi ve artık VPS'in bulunduğu makinenin stabilitesini bozduğumuzu söyledi ve dedicated alın dedi, VPS kapatıldı. Daha sonra hem transferin kolayca onlar tarafından yapılacak olmasından hem de sitelerin bir an önce açılmasını istediğimizden dolayı yine aynı şirketten yani Hosting Zoom - Clustered Failover Web Hosting dan dedicated aldık. (Hosting Zoom - Dedicated Servers)

    Parayı ödedik, dedicated kuruldu, bilgiler yollandı. Ancak sonra öğrendim ki root yetkim yokmuş. Dedicated planlarının olduğu sayfada belirtmişler ancak dikkatli bakmadığımdan fark etmemiştim.

    Soracağım şu; neden dedicated serer'da root yetkisini vermediler ? Amaçları ne olabilir ? root yetkisi olmadığında normal reseller gibi giriş yapıyorum ve sadece o resellerın açtığı hesapları görebiliyorum. Serverdaki tüm hesapları göremiyorum. Adamların benden habersiz hesap açıp açmadığını nerden bilebilirim ?
  • 27-07-2008, 13:12:04
    #2
    Amaçları şu sizin server üzerinde yapmak istediğiniz bütün işlemleri kendileri yapıyor.

    bu yüzden size root yetkisi verilmiyor sizin sıkıntınız olduğu zaman onlara söyleyip onların yapmasını bekleyeceksiniz.

    Zaten plan detaylarında bunu belirtmişler

    • NO Root Access - 100% Fully Managed
  • 27-07-2008, 13:15:14
    #3
    EuK
    Üyeliği durduruldu
    o tarz bi dedicated i alarak hata yapmışsınız.
    bence iptal edin başka yerden full root dedicated alın.
    - ki en ucuz sunucuları da $199.95 /Mo
  • 28-07-2008, 00:51:58
    #4
    @PHPForever; aynen hosting firmasının bana dediği gibi konuştun, onlardan mısın :P
    @EuK; evet sonradan hata yaptığımı düşündüm ama parayı ödemiş bulundum. Artık niye böyle bir şey yaptıklarını merak ediyorum. Co-Location düşünüyorum bakalım...

    Amaç şu mu yani; root yetkisi vermeyelim, müşteri makineyle çok fazla oynamasın, böylelikle sorun çıkmasın bize de iş çıkmasın mı ?

    Eğer böyle olsa bile dedicated sahibi olarak benim makinede tüm olan biteni görememem doğru mu ? Neyse artık 1-2 ay sonra ya co-locationa ya da başka bir firmaya geçmeyi düşünüyorum
  • 28-07-2008, 02:18:04
    #5
    Sorun çıkmasın diye root şifresini vermediklerini düşünmüyorum, çünkü %100 full managed sunucu kiralamıssınız yani herşeyi onlar yapıcaklar size buyuk ihtimal ile reseller bir hesap açmışlardır.Her türlü isteğinizi firmaya yaptırabilirsiniz.
  • 29-07-2008, 16:31:04
    #6
    Üyeliği durduruldu
    bende duymustum böyle bişey hatta hesap açma kapamak için bile adamlara haber veriyorsun.güvenlik herşey onlardan sorumlu. değişik sistem.