Dali adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
nixcon yine down :(
201
●13.055
- 22-01-2008, 19:26:26Yani şimdi kendinizi öveceksiniz diye başkalarına da çamur atmakmı lazım kesinti oldu ve müşterileri biliyor, buraya yazmak veya yazmamak neyi değiştirir.Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 22-01-2008, 19:48:37Sunucusu kapalı arkadaşların sıkıntısına hak vermemek elde değil. Ancak bu kesinti yapılaması çok zorunlu olmadığı sürece yapılmaz. Yani gerçekten yapılması gerekiyordur, çözülmesi gereken bir sorun vardır, müdehale edilir. Adamlar işlerini yapıyorlar. Bizim 100 sunucumuz erişilemez ama bazı arkadaşların sadece bir sitesi kapalı. Aynı şekilde Nixconun 1000 sunucusu var belki. Bu forumdaki kimse onlar ve bizler kadar bu durumdan rahatsız olamaz. Ayrıca bana Nixcon "yine down" diyen arkdaşlardan rica ediyorum bana "bak şu kadar saat kesinti yapıldı" veya "bak burada hiç kesilmiyor" desinler. Sizin burada kıyas edeceğiniz heryerde kul yapısı aletler çalışıyor ve nihayetinde insan çalışıyor. "%100 uptime" diyen bir yere de zaten hiç rastlamadım. Datacenterlara erişim hizmeti veren ISP ler bile veremiyor bu garantiyi. O nedenle sakin olup beklemek lazım. %99 uptime demek senede üç buçuk gün kesinti demektir.
Volkan
Netinternet Telekom - 22-01-2008, 20:05:41Sıkıcı bir durum. Dün gece çalışma yapılacak diye haber verildi ama bu kadar uzun sürebileceği söylenmedi. 24 saat sürebilecek bir çalışmanın tedbirleri önceden bilinmeli ve alınmalı (haber verme açısından diyorum). Nixcon Allah ne verdiyseye vuruyor sanırım olayı. En azından haber verilseydi biz de duyuru yapardık.
bekliyorum bakalım
Her dc kesilir. Kesilmeyen dc ye dc mi denir. Ondan tatmı alınır...