Selamlar iyi forumlar,
.com.tr kayıtlarının açılması ile beraber bir markanın .com.tr alan adını tescilledim.
tescille birlikte firma sahibine bir mail atarak alan adını aldığımı eğer izinleri olursa bu alan adı içerisinde markayı zedelemeden markanın ürünlerini satmak istediğini eğer izinleri olmaması halinde alan adını kendilerine devir edebileceğimi söyleyerek 7 gün bekledim.
Firma sahibi maili eminim ki okudu devamlı o mail üzerinden sipariş alıyor çünkü fakat bana bir dönüş sağlamadı
bende markanın alan adınına woocommerce kurarak markanın ürünlerini satmaya başladım. Şuana kadar 20 sipariş aldım ve tamamladım.
yalnız kafamı kurcalamaya başladı site ilerde iyi sipariş aldığında bu adamlar bana gelip hayırdır sen napıyosun diyip dava açabilir
site içerisinde 3-4 alanda markanın resmi web sitesi olmadığını belirtip kendi sitelerine link verdim.
markanın herhangi bi e-ticaret faaliyeti yok eski ve orta halli bir firma
ek olarak sattığımız malım temini yine bu firmadan yapılıyor ki aslında biz sattıkça onlar da kazanıyor
markayı zedeleyecek bir işlem hiç yapılmadı tüm ürünler orjinal ve zamanında gönderiliyor müşterilerden gelen herhangi bir şikayet yok
Siz ne önerirsiniz direkt kapatıp başımı ağrıtmasam mı acaba? Korkum şu alan adı direkt Google de 5-10 yıllık rakip siteleri eleyip alan adı farkından dolayı 1. Sıraya oturdu şuan ve herhangi bir reklam vermeksizin siparişler artmaya başladı iyi kazandıracak lakin birileri firma sahibini fitneleyebilir
Markaya Ait Alan Adını Kullanmak
10
●360
- 06-04-2023, 09:42:26eninde sonunda domaini isteyecektir veya vermezseniz mahkeme yolu ile kapattıracaktır. gönderdiğiniz mail sizi korur en azından iyi niyetinizi belirtmişsiniz. illegal, markaya zarar verici bir işlem yapmadığınız için herhangi bir cezai işleme tabi tutulmazsınız. ama uzun vadede yatırım amaçlı düşünmeyin günü geldiğinde domaini isteyeceklerdir.
- 06-04-2023, 09:57:01gemileri yakıyorsanız bence firmanın kapısına elinizdeki satış verileriyle gidin ve yüzdeli olarak çalışmayı talep edin , proje içinde belli bir miktar isteyebilirsiniz
- 06-04-2023, 10:15:24Ben hosting firmasına sormuştum örnek mesela bir tane kripto borsası Türkiye de yok binance yi örnek verelim gidip onun binance.com.tr sini alıp sitede kripto borsası yaparsanız almaya hakkı var ama gidip sitede bebek arabası satarsınız 😁 hakkı yok demişti hosting firması.
- 06-04-2023, 17:47:20Domainizi zaten dilediği vakit uyusmazlik.com.tr başvurarak alabilir. Her ne kadar belgesiz tescile izin verildi ise hak sahiplerinin hala domainleri geri alma hakkı var.
Ayrıca domain kullandığınız ve hatta ilgili firmanın ürünlerini sattığınız için de marka hakkını ihlal ettiğiniz için size dava açabilir.
Çok sakıncalı bir iş yapmışsınız. - 07-04-2023, 23:31:22Firma kurulmadan önce domaini almış olsanız ya da farklı kategorideki ürünleri satsanız herhangi bir şekilde sizden domaini alma hakları yok ama firma kurulduktan sonra aldığınız için ve firmaya ait ürünleri sattığınız için domaini alma hakları var. Siz aldığınız faturaları saklayınız ve maili saklayınız. Zamanı geldiğinde sizi kurtaracaktır.
- 14-04-2023, 00:18:03Yerinde olsam senin gidip firma ile anlaşma sağlarım toptancı olarak gidip alın satın internetten adamlar size sen kimsin diyemezler ilerleyen günlerde ama şunuda unutma şikayet vs olursa o domain alırlar senden wipo üzerinden birde vergi kaçırıyorsun sattığın her mal için fatura kesiyorsan sıkıntı yok ama kesmiyorsan vergi kaçırmaktan ceza gelebilir ilerleyen günlerde. İşin özü adamlar ile anlaşmaya bak en başka söyleme domainin sende olduğunu anlaş resmi yazıyla ondan sonra söyle adamlara. Rast gelsin inş işleirn yolunda gider.
- 14-04-2023, 11:46:37Sattığımız mallara fatura kesiyoruz daha önceden firmadan mal alımı yaptığımız faturalarımızda elimizde var domainin gitmesini önemsemiyorum isterlerse ben devrederim daha önce kendilerine söyledim fakat sadece ilerisinde şurda uğraşıp 2-3 kuruş kar ediyoruz ona göz koyupta istemeleriLegal_34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
firma sahibi ile tekrar konuşacağım.
- 15-04-2023, 01:13:16wipo'ya gitmesine gerek yok. Zaten hak sahiplerinin .com.tr / .net.tr domainleri başkası kaydetmiş olsa bile halen alma hakları var. uyusmazlik.gov.tr'ye başvursunlar 1 ay içersinde direk alırlar.
Legal_34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
firma sahibi ile tekrar konuşacağım.