Arkadaşlar merhaba yakın bir süre içerisinde sitemde onay alacağımı düşünüyorum. Şimdi atıyorum ben 200 300 birşeyler kazanmaya başladım bunu şirket açmadan nasıl kurtulabilirim tr adaense hesabım.
Bu vergi dairesinden belge alıp bankadan hesap açma falan deniyor o yeterli oluyormu ? Veya daha başka ödemeler ve vergiler varmı?
Not: amacım vergiden kaçmak değil aksine 100 tlnin 90 ı devlete giderse gitsin yeterki resmi olsun balım ağrımasın ama şirkette olmasın gideri ve uğraşı fazla
Bilen kişiler cevaplarsa sevinirim sanırım çoğu kişi bilmiyor net bir bilgi arıyor.
Şimdiden Teşekkürler
Adense vergi hakkında kesin bilgi arıyorum
17
●798
- 19-04-2022, 12:27:37Bende aynı şekilde kararsız kaldım ne yapacağımı bilemiyorum biz vergiden kaçmak istemiyoruz ama vergide veremiyoruz.
200 300 tl içinde şahıs firması kurmanında bir anlamı yok
Bende bu konuyu takipdeyim buna benzer çok konu takip ettim ancak hala kafam karışık çoğu kişininde öyle olduğunı düşünüyorum. - 19-04-2022, 12:30:44Adsense üzerinden gelir elde ediyorsanız her türlü vergi ödersiniz.
2022 yılı için şahıs şirketi gelir gider durumunu bir arkadaş özetlemiş. Buyrun. https://www.r10.net/bilisim-hukuku/3...-maliyeti.html - 19-04-2022, 12:31:19Arkadaş vergiden kaçalım demiyor zaten bende aynı şekilde hala bu sorunu çözecek başka bir yöntem yok mu.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllık tek seferlik ödeme almak sorun yaratır mı - 19-04-2022, 12:34:40Şirket kurmadan bahsettiğiniz istisna kapsamında vergi ödeyenler için bağkur ödemesi de çıkıyor, bu nedenle şu an yeni bir düzenleme gelmedikçe o sistemi kullanmak mantıksız düşük gelirli kişiler için.
Benim tavsiyem ise 18-29 yaş aralığındaysanız genç girişimci desteğinden faydalanarak vergi mükellefi olmak. 1 yıl bağkur desteği var, 3 yıl gelir vergisi ödemiyorsunuz. Sadece belirli sabit vergileri, keseceğiniz faturaların kdvlerini ve muhasebe ücretlerini ödeyeceksiniz. Bazı muhasebeciler çok uyguna hizmet veriyor fazla uğraştırmayacaksanız. Giderleriniz olursa ve bunları da gösterirseniz ödeyeceğiniz vergiler düşer.
Bir diğer yol ise yeni bir düzenleme gelene kadar adsense hesabınızda birikmesini sağlayıp ödemeyi çekmemek. Biriktirip düzenleme gelmezse üstte dediğim gibi vergi levhası alıp topluca da çekebilirsiniz ilerde. Böylelikle düzenli olarak şirket giderleri ödemek yerine gelir artana kadar biriktirip çekmek istediğiniz zaman vergi levhasını alıp bir kerede ödersiniz. - 19-04-2022, 12:37:15yılda bir kez ödeme alan içinde aynı durum geçerlimi örnek yılda 10k çekim yaptın sonra seneye aynı 10k filan çeksen sorun olur mu sizceMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-04-2022, 12:38:16burhan49 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleHocam en açıklayıcı şekilde anlattığınız için teşekkür ederim kafamda ne yapabileceğim oturdu sayılır parayı hesapta bekletip şirket kurup toplu çekmek daha mantıklı enazından şirket giderlerini kurtarır ve banada kalır toksa her ay her ay ödemelerle başlarsak sıkıntı adaenseden nekadar kazanacağımzıı bilmiyoruz çünküBip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle