• 05-01-2015, 12:59:42
    #1
    Adsense gelirlerinin her nekadar vergilendirilmesi hususunun burada dile getirilmesi istenmesede bu konuda baya bi araştırma yaptım ve vergi kaydının açılması kaçınılmaz bir sonuç olarak göründü gözüme.
    Bununla ilgili bugün vergi dairesine gidip eşim adına işe başlama bildiriminde bulunucam ve yaptığım masraf ve işlemleri tek tek sizlere bildiricem. Belki bu bilgilerden faydalanmak isteyen başka arkadaşlarda olur. Herkese selamlar.
  • 05-01-2015, 13:03:52
    #2
    Üyeliği durduruldu
    merakla bekliyorum hocam bi de mahsuru olmazsa ortalama kazançlarınızı da yazarsanız bir çok kişi için de yol gösterici olursunuz.
  • 05-01-2015, 14:02:38
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Takipteyim.
  • 05-01-2015, 14:49:02
    #4
    takipteyim.
  • 05-01-2015, 17:05:01
    #5
    Arkadaşlar muhasebecimle görüşüp İşe başlama bildirim formunu vergi dairesine verdim.
    Yaptığım işlemler.

    1- İmza Sirküsü Noterden 1 adet çıkardım 37,50TL
    2- 40 sayfa işletme defteri noterden onaylatıldı 40,00TL civarı Makbuzunu henüz almadım.
    3- İşe başlama için gerekli olan evrakları hazırlanıp Vergi Dairesine bildirim yapıldı.
    Evraklar
    a) İşe başlama bildirim formu
    b) Kimlik Fotokopisi
    c) İmza Sirküleri (ben fotokopisini verdim birşey demediler. Çoğu vergi dairesi aslını istiyormuş.)
    d) Evimin Tapu Fotokopisi (Kira olanlar kira kontratını veriyor.) Eşim adına yaptığım için kira kontratı vemedim.

    Bundan sonrası içinde güncelleme yapıcam.

    alican_31
    benim kazancım yıllık ortalama 8-10 bin TL civarı dışarıdan aldığım reklam larla 11 bin civarını bulur sanırım. Bu konuda 1 Vergi ihtilaflarına bakan uzman mali müşavir ve kendi mali müşavirim ile görüştüm. Uzman Mali müşavir kesinlikle adsense kazancım ne olursa olsun fatura kesmemi ve %18 kdv yi faturada göstermem gerektiğini söyledi. Ben adsenseyi kendi adıma değil eşim adıma çevirdim. Artık kendi adıma işlem yapmayacağım.
  • 08-01-2015, 05:07:51
    #6
    Hocam, başlangıç gideri: muhasebeci kaydı vs.
    Varsa aylık gider ve yıllık gider ortalama kaç lira olduğunu paylaşırsanız.
    Ben ve bir çok arkadaşın daha, vergiyle ilgil aklındaki soru işaretlerini kaldıracağınızı düşünüyorum.
    Bilginize teşekkürler, hayırlı olmasını temenni eder, bu vatandaşlık görevini yerine getirmenizden dolayı sizi tebrik ederim.
    Bol kazançlar.
  • 09-01-2015, 09:47:55
    #7
    Dünden önceki gün evimize gelip not bırakmış yoklama memuru. Dün sabah 8,30 için randevu yazmış. Gittim görüştüm vekaletim olmasına rağmen eşimin ilk işe başlamada yoklama tutanağına imza atması gerektiğini söylediler. eşimide çağırdım ve imzaladık. Muhasebecim vergi levhasını bugün çıkaracağını söyledi.

    Cagatlatan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam, başlangıç gideri: muhasebeci kaydı vs.
    Varsa aylık gider ve yıllık gider ortalama kaç lira olduğunu paylaşırsanız.
    Ben ve bir çok arkadaşın daha, vergiyle ilgil aklındaki soru işaretlerini kaldıracağınızı düşünüyorum.
    Bilginize teşekkürler, hayırlı olmasını temenni eder, bu vatandaşlık görevini yerine getirmenizden dolayı sizi tebrik ederim.
    Bol kazançlar.
    Teşekkür ederim.

    Öncelikle şöyle söyleyeyim. Açılış masrafım 100tl yi geçmedi. Yukarıda masrafları yazdım.

    Aylık ve yıllık masrafa gelecek olursak.
    Muhasebeci 100tl aylık isterim dedi ama 50ye anlaşabiliriz diye düşünüyorum. En azından 2 ayda bir makbuz kessin öyle anlaşalım
    KDV 12*29TL = 348,00TL
    stopaj 4*29 = 116,00TL
    Geçici 4*29 = 116,00TL ( Yıllık Gelir Vergisinden düşülmek üzere yılda 4 defa ödenen vergi. Ben sabit damga vergisini yazdım ayrıca gelire göre vergi çıkabilir.)
    Yıllık vergi = Gelirlerinden giderlerin düşecek kalanı için %15 veya yüksek karın varsa %20 gelir vergisi ödeyeceksin.
    KDV nin çıkması sizin gelir ve giderinize bağlı olduğunu söyleyebilirim. Yani gelirleriniz giderlerinizden çoksa aradaki farkın kdv sini ödersiniz. Sonuçta para kazanmışsınız ve vergisini zaten karşıdan almışsınızdır. Bu işler böyle. Ben çok hesap yaptım o parayı devlete ödemem gerektiği ortaya çıktı Şöyleki 10.000TL kazanıyorsam sanırım elime 6-7 bin tl para kalıyor. Hepsi içinde tabi bunu 1 yıl sürdürücem. eğer düşündüğüm gibi olmazda zarar edersem vergiyi kapatıp. sitelerimi devredicem. Çünkü kaçak göçek iş yapmayı hiç sevmiyorum. Olaylar budur

    Ben kredi kullanacağım için ayrıca esnaf odası ve esnaf sicilede kayıt yaptırıcam. Kayıt parası 500-600 TL arasında yıllık olarak esnaf odasına 276tl gibi bir rakam ödeyeceğim.
  • 09-01-2015, 10:07:14
    #8
    hocam zaten kuş kadar kazanıyormussun onuda gidip devlete yedireceksin. bende aylık 10 bin felan sandım. Kapanıs tarihini de yazarsınız kapattıgınızda
  • 09-01-2015, 10:12:10
    #9
    Üyeliği durduruldu
    Kosgep Kadın Girişimci programından faydalansaydın keske bütün harcadıgın paranın %60 geri alırdın bide hibe