Bir sorun olmaz muhtemel. Sadece web sitesi üzerinden gelir elde etmek isteyen kişilere üzüldüm. Bunun bir an önce çözüme kavuşturulması lazım.
İstisna Belgesini Alan Bir Arkadaş Anlatıyor
24
●1.217
- 14-01-2022, 02:43:02@CrawL_R; dün aslında yazmıştım. Normalde istisna belgesi olmadan banka açılışa izin vermemesi gerekiyordu ama artık olan oldu
Bir sorun olmaz muhtemel. Sadece web sitesi üzerinden gelir elde etmek isteyen kişilere üzüldüm. Bunun bir an önce çözüme kavuşturulması lazım.
- 14-01-2022, 02:51:53İnsanlar her konuda yalan yanlış videolar çekip buralara atıyorlar, sonra herkes doğru bildiklerinden de şüphe etmeye başlıyor... Tık avcılığı resmen...
- 14-01-2022, 03:35:50Tebliği keşke düzgün okusanız web sitelerinin de kapsama girdiğini anlamış olurdunuz. Birincil amacı adsense reklam olan ve baska sponsor reklam bulundurmayan siteler kapsama giriyor. İkincil ve yan amac olarak adsense reklamları kullananlar girmiyor. Sizin gibiler yüzünden insanlar yanlış bilgi sahibi oluyor.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-01-2022, 15:56:26Bu arada video çeken arkadaş "0001 kodlu mükellefiyet youtuberlar için açılacak olan kod değilmiş. yeni kod sisteme düşene kadar bu kodu geçici açmışlar. ve bundan dolayı da bağkur girişim olmuş" diye bir yazı paylaşmış. Anladığım kadarıyla oturmasını bekleyeceğiz.
- 14-01-2022, 16:13:20İnsanlara sizin gibiler demeden önce kanundan faydalanmak için vergi dairesine içinde web sitesi geçen bir dilekçesi verip istisna belgenizi alın. Sonra dilekçe ve istisna belgenizi buradan paylaşın.dastaguir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu ana kadar web sitesi için istisna belgesi veren hiç bir vergi dairesi yok. Maliyenin de web siteleri için olumlu görüş verdiği ortada hiç bir özelgesi yok. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. - 14-01-2022, 16:58:13Sen alınmadığını nereden biliyorsun? Ben 9 tane sitem için 9 iban açtırdım dilekçemi verdim istisna belgesini de burada paylaşacağım kaçmayacaksın ama burada olacaksın, insanları ilk günden beri yanlış bilgilendiriyorsunuz tebliğin neresinde web adsense, web sitelerinin tamamı için kapsam dışıdır yazıyor? Görüşeceğizcengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-01-2022, 17:23:45Hastamınsın kardeşim, kim nereye kaçıyor?dastaguir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En başta yaptığın işlem usulsüzlük.
İlk önce vergi mükellefiyeti olman sonra dilekçe vermen eğer dilekçenin onaylanırsa alacağın istisna belgesiyle hesap açtırman gerekiyor.
Kanun açıkça: (20) Sosyal ağ sağlayıcısı olarak kabul edilmeyen kişisel internet siteleri, elektronik ticaret siteleri, haber siteleri gibi etkileşim amaçlı içeriğin ikincil ve yan hizmet olarak sunulduğu platformlarda faaliyette bulunan kişilerin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar için mezkûr istisna hükümleri uygulanmayacaktır. Örnek 12: Mükellef (J), kişisel internet sitesinde yemek tarifleri vermekte ve yemeklerin yapılışına ilişkin videolar yayınlamaktadır. Mükellefin faaliyette bulunduğu kişisel internet sitesinin belirli alanlarında reklamlar yayınlanmakta ve yayınlanan bu reklamlardan kazanç elde edilmektedir. Sadece belirli bir kısmında sosyal etkileşim amaçlı içeriğe yer veren kişisel internet sitelerinin sosyal ağ sağlayıcıları kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmadığından mükellefin kişisel internet sitesi aracılığıyla elde ettiği kazanç istisna kapsamında değerlendirilemeyecektir." Açıkça internet sitesinden elde ettiğin gelirler kapsam dışıdır diyor.
Kanun "İstisnaya ilişkin şartların taşınmadığının tespit edilmesi halinde eksik tahakkuk etmiş olan vergi, vergi ziyaı cezası kesilmek suretiyle gecikme faiziyle birlikte tahsil olunur" diyor. Burada daha önce yüz milyarlarca lira ceza yiyen insanlar oldu. Maliyenin şakası olmaz. İnsanları yanlış yönlendiriyorsun. bu cezalar kesildiğinde sen mi ödeyeceksin? - 14-01-2022, 18:03:37Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.9 site için 9 iban (hesap) açtırmak çok saçma. 1 tane de yeter hepsi için. adsense 9 yere birden ödeme mi yapacak?
Adamın 100 sitesi varsa, 100 hesap mı açtırması lazım? Bu arkadaş delilsiz, sadece iddia ile hareket ediyor.
Eğer dediği gibi istisna belgesini alırsa, helal olsun diyeceğim, söylediklerimi geri alacağım.
Fakat bu haliyle yanlış bir yönlendirme yapıyor. Ben açıkça sordum nasıl başvuru yaptığını, beni başka yerlere yönlendirdi.
Web için istisna alıp, belgesini göstermedikçe, hiç kimsenin açıklamasına itibar etmemenizi öneririm.