• 27-09-2024, 18:36:52
    #1
    Semrush ile analiz yapıp kendime 30-40k kelime belirledim. Düşük rekabetliler ile başladım. Toplam hacim 20m+. Dil Türkçe.

    Fatbotter ile içerik üretip düzenleme bile yapmadan (başlık ve h hariç) paylaşım yapmaya başladım. Siteyi açalı 8 gün oldu 2k index var. 3k yazı oldu. Birkaç kişiden seo paketi alıp yoluma devam ediyorum.

    İçerikler bitince bot yazdırıp her dil için farklı site açacağım. Çok dilli denemelerim oldu pek verim alamadım, her dil için ayrı site daha makbul.

    İlk yıl hedefim aylık 100k kazanca ulaşmak. Adsense için erken ama yine de başvurdum.


    12. Gün

    3k index var. Yazı sayısı 4.7k oldu maalesef bottaki kredim bitti, param da bitti. Bir süre satın aldığım backlink paketlerinin etki etmesini bekleyip sitenin yükseliş durumuna bakacağım. Bu sırada elimdeki profil backlink listesinden alım yapacağım. Backlink paketleri tamamlanınca hem açtığım profil backlinkler hem de rapordaki linkler için comment backlink programıyla yorum backlink alıp onları indexleteceğim. Artık bekleme zamanı, eğer istediğim şekilde yükselirse bot için kredi alıp yeni içerikler eklemeye devam edeceğim. Hazır yükseliyorken devam etmek gerektiğini düşünüyordum ama bütçe olmayınca yapacak bir şey yok.


    Search console istatistiği düşüş olduğunu gösteriyor o yüzden moralimi bozmamak için orayı göz ardı edip semrush'a bakıyoruz :d :


    Devam:


    6k yazı oldu. Bu sefer de ahrefs bakalım:


    11.11.2024

    Google yeni sitelere şans verdiği için ilk başta hızla yükselip sonra geriledik, site kendine yer edinmeye çalışıyor. Düşüş görünse de yeni siteye göre durumu gayet iyi. Index 8.3k. Yapay zekanın ne indexte ne sıralamada kötü bir etkisi olmadı. Aldığım backlink paketleri tırt çıktı @BigSEO; hocam sağolsun ücretsiz bir şekilde reddetme dosyası iletti kendisine tekrar teşekkür ederim.

    Backlink için en sağlıklısı paravan blog kurmak olacak. 2 tane site açıp wp automatic ile ana siteden içerikleri çekip, chatgpt ile ile yeniden yazdırıp paylaşacağım. (edit: bu dediğim olmadı o yüzden yeniden yazdırmak yerine anahtar kelimeleri girip chatgpt ile otomatik oluşturup paylaşması yönünde ayar yapacağım). Paravan bloglara backlink alıp onları biraz yükselteceğim. Sabredebilirsem 2 ay sonra da footerdan ana siteye açık url şekilde dofollow link vereceğim. Ana siteye ekleyeceğim içerikler aşağı yukarı 2-3 ay sonra bitecek. Sonrasında yabancı diller için farklı siteler açacağım, tahmini olarak 30 dil için 30 site olacak. Ana siteden yine wp automatic ile içerikleri çekip, çeviri yaparak paylaşacağım. Rekabeti düşük dillerde paravan olayına girişmem ama almanca, fransızca, ispanyolca, ingilizce gibi dillerde yine paravan blog oluştururum. Tüm siteler bitince -henüz karar vermedim ama- yüksek ihtimalle hepsinden ingilizce siteye footer link verebilirim.

    • cost
    • lookout
    • WaLL
    cost, lookout, WaLL ve 8 kişi bunu beğendi.
    11 kişi bunu beğendi.
  • 27-09-2024, 18:39:53
    #2
    30-40k keyword belirlemişsiniz, kelimeleri neye göre belirlediniz? Yani bir keyword un alt keywordleri mi yoksa sektör ile alakalı bağımsız keywordler mi
  • 27-09-2024, 18:43:37
    #3
    Başarılar dilerim. Güzel mantıklı bir hamle olmuş, bol şans
  • 27-09-2024, 18:43:50
    #4
    Kurumsal PLUS
    Rez
  • 27-09-2024, 18:45:49
    #5
    8 günde 3k yazı spama sokmaz mı?
  • 27-09-2024, 18:45:52
    #6
    cetin61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    30-40k keyword belirlemişsiniz, kelimeleri neye göre belirlediniz? Yani bir keyword un alt keywordleri mi yoksa sektör ile alakalı bağımsız keywordler mi
    Alt keyword. ".... faydaları" gibi düşünebilirsiniz. Elmanın faydaları, armutun faydaları, oturmanın faydaları gibi bir şey.

    ByHazerfen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Başarılar dilerim. Güzel mantıklı bir hamle olmuş, bol şans
    Teşekkür ederim.
    • cetin61
    • mertkann
    cetin61 ve mertkann bunu beğendi.
    2 kişi bunu beğendi.
  • 27-09-2024, 18:48:42
    #7
    abdlkrm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    8 günde 3k yazı spama sokmaz mı?
    Sokmadı çünkü spam gibi yapmadım. Normalde spam yapıyorlar. Mesela sürekli aynı yapıda içerik üretiyorlar, hepsine sss ekliyorlar, yazılar 2-3k kelime oluyor, her gün aynı saatte aynı sayıda içerik paylaşıyorlar vs. Ben bunları yapmıyorum. Google'a otomasyon olduğunu belli etmediğimiz sürece sorun çıkacağını düşünmüyorum.
    • lookout
    • mertkann
    lookout ve mertkann bunu beğendi.
    2 kişi bunu beğendi.
  • 27-09-2024, 18:50:58
    #8
    Fatbotter sponsor mu oldu kanka bu nasıl iş 😊😊
    Çok para tutmaz mı
    Lan şöyle bir sponsor bulamadık ha
  • 27-09-2024, 18:53:36
    #9
    mertkann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Fatbotter sponsor mu oldu kanka bu nasıl iş 😊😊
    Çok para tutmaz mı
    Lan şöyle bir sponsor bulamadık ha
    @lookout; aha kendisi burada yok öyle bir şey :d sağolsun satın aldıkça ek kredi veriyor (:

    ama evet 40k içerik için 40k kredi lazım çok para tutuyor. yine de site beklediğim gibi yükselirse harcadığım para küçücük kalacak.
    • lookout
    • mertkann
    lookout ve mertkann bunu beğendi.
    2 kişi bunu beğendi.