• 15-12-2021, 16:54:39
    #1
    Web sitesi forum içinde satılmış ve hikayemiz tamamlanmıştır. Teşekkür ederim.
    ---

    2012 yılından bu yana blog ve Adsense konuları ile hiç ilgilenmemiştim. En son 2017 yılında Adsense'i açıp 200₺ bakiye biriktiğini görüp çekmiştim. Hangi siteden geldiğini bile hatırlamıyordum, o kadar uzaklaşmıştım bu konulardan. Süreç içerisinde pek çok değişiklik de meydana gelmiş. Biliyorum dediğim konuların bir çoğu tarih olmuş. Şimdi sıfırdan yeni bir blog işine girelim diye niyet ettik ve bismillah dedik. Süreç ile ilgili yaşadığım her deneyimi bu konu altından sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında bu durum biraz da özentiden kaynaklı. Çünkü burada Adsense hikayeleri paylaşanları görünce, benim neden olmasın diye geçirdim içimden . Hedefim 5 ayın sonunda(Mayıs 2022) aylık 2.000₺'lik Adsense gelirine ulaşmak. Eğer tutarsa da siteyi birkaç ay daha ilerletip satmak, çok ileri görüşlü olamıyorum bu konuda.

    Ve hikayemiz şöyle başladı...


    Ön Not: Burada yazdığım ve yazacağım bilgiler SEO uygulamaları, web sitesi yönetimi ve Adsense para kazanma konularında uzmanlığın asla olmadığı, sadece yüzeysel tecrübe ve deneyimlerin uygulandığı bilgilerdir. Hiçbir bilgi tavsiye niteliği taşımaz. Lütfen siz de bu açıdan inceleyiniz.

    ÖZET
    09/12/2021 - Forum içerisindeki bir üyeden genel bloga uygun bir Wordpress kurulu web sitesi, domain ve niche konu başlıkları satın aldım.
    10/12/2021 - Domain spam değeri çok yüksek ve ne yazık ki bloklanmış bir domain. Malesef zorlu bir süreç başlıyor.
    11/12/2021 - Domainin ban/blok kaldırma çalışmalarını yapıyorum. Kara geçmişini temizlemekle uğraşıyorum.
    13/12/2021 - İçerik sayım 14 oldu. Her içeriğim 600'den fazla kelimeye sahip. İç SEO çalışmalarını yapıyorum.
    15/12/2021 - 19 içeriğe ulaştım. Toplam 12 sayfam indekslendi.
    19/12/2021 - 25 içeriğe ulaştım. Şuan 2 içeriğimde ilk 3'te, 5 içeriğimde ilk 10'dayım. Google News kaydım onaylandı. Backlink çalışmasına başlandı.
    28/12/2021 - 38 içeriğe ulaştım. Günlük hitim organik olarak 30-40 arasında. 15 içeriğimde Google'da ilk sayfadayım.
    07/01/2022 - 52 içeriğe ulaştım. Günlük 150'ye yakın organik hitim mevcut. Adsense başvurusunu yaptım.
    08/01/2022 - Başvurumdan tam 15 saat sonra Adsense onayım geldi. Günlük hitim 150, içerik sayım 52. Yorum backlink hizmeti alındı.
    14/01/2022 - 20 kelimede öne çıkan snippet sahibi oldum. İlk sırada 30 farklı kelimede ve 15 farklı makalede çıkıyorum. Günlük hit 200 Adsense kazancım 2,00₺.
    22/01/2022 - 25 kelimede öne çıkan snippet var. Günlük hit 300, Adsense geliri 2-2.5₺ civarında. 65 içeriğim var. 15 içerik ilk sırada, toplam 51 kelimede ilk üç sıradayım.
    01/02/2022 - 77 özgün içeriğe ulaştım. Organik hitim 380, Ocak ayı Adsense gelirini 41.50₺ ile tamamladık. Turknet dışında hiçbir bloklama kalmadı. Site tertemiz!
    13/02/2022 - 94 özgün içeriğe ulaştım. Organik hitim 650. Da:7, Pa:23, SS: %1. Günlük Adsense kazancım 5-7₺ arasında. GEOIT temasına geçiş yaptım.
    19/02/2022 - 100 özgün içeriği geçtim. Artık hiçbir ban kalmadı. Site & domain tertemiz. Sitede günlük 5-15₺ arası kazanca ulaştım. 188 kelimede ilk sıradayım. En az 20 makalem ilk 3'te çıkıyor. Günlük hitim 600-700 civarında değişiyor.

    --- Çalışmalara ara verildi. ---

    Masraflar
    • 40₺ hosting
    • 250₺ site kurulum & domain
    • 225₺ makale ücreti
    • 30₺ Google News kaydı
    • 170₺ Backlink
    • 150₺ reklam yerleşimi
    • 20₺ Moz & Semrush account
    • 175₺ Geoit Tema
    TOPLAM: 1.060₺

    TÜMÜ

    09/12/2021 - Forum içerisindeki bir üyeden genel bloga uygun bir Wordpress kurulu web sitesi, domain ve niche konu başlıkları satın aldım.

    ------------------------------------------------------------------------------------
    10/12/2021 - Domaini alırken spam kontrollerini yapmamıştım ve banlarına bakmamıştım. Yıllardır domain ticareti yaparım, aldığım domainleri hep kontrol ederim. Ancak bu aldığım domaine bakmadığım için büyük bir hata yaptım, ne yazık ki benim için bir hayal kırıklığı oldu. İlk günden içimi kararttı. Domain; Da:3, Pa:15, Spam Skor:40, Backlink:550, Alexa:7.5M değere sahipti. Spam skor ve backlink değerlerini ilk başta pek önemsemedim ama bir de ne göreyim: Domain 3-4 yıl öncesinde müstehcenlikten kapatılmış! Beynimden vurulmuşa döndüm. Ama ilk günden geri adım atacaksam bu işin bir hikayesi olmaz dedim ve devam etme kararı aldım.

    Forumdan SEO noktasında uzman bir editörle anlaştım ve 15 farklı makale satın aldım. Web sitesinin sosyal medya hesaplarını kurdum ve hem siteden hem de sosyal medyadan link çıkışları yaptım. Semrush hesabım üzerinden web sitesinin bütün backlinklerini listeledim. Neredeyse en az 300 tanesi .tr.gg sitelerinden alınmış tamamen vasat ve kalitesiz backlinklerdi. Galiba 20₺'ye 10K backlink paketi kullanmışlar Listelediğim backlinkleri Excel'de düzenleyip Google Disavow'a yükledim ve linkleri reddettim.

    Google Search Console, Analytics kayıtlarını yaptım. 3 makale yayınladım. Pagespeed üzerinden sayfa hızını kontrol ettim ve eksikleri giderdim. SEO analiz aracım aracılığıyla da puanı %80 üstüne çıkardım. Şu aşamada web sitesinin kara geçmişi dışında herhangi bir olumsuzluk kalmadı.

    ------------------------------------------------------------------------------------
    11/12/2021 - Öncelikle Web Filter araçlarından web sitesini ***** ve müstehcenlik olarak kategorilendirilmiş bütün filtre sitelerini taradım. Norton, Fortiguard, Symantec, Checkpoint gibi bir çok güvenlik sitesine başvurdum ve sitenin kategorisinin değiştirilmesini talep ettim. Ekran görüntüsünü paylaştığımdan olsa gerek, tamamından hemen onay aldım.

    Wayback Machine üzerinden günde iki defa site kaydını gerçekleştirdim ve bu sürece devam ediyorum. Her gün site kaydı almanın daha önce faydalarını görmüştüm, umarım şimdi de işe yarar.

    Google News başvurunu forumdan bir arkadaşımız aracılığıyla yaptık. Şuan inceleme aşamasında. Umarım kısa sürede tamamlanır.

    Şuan için Adsense ile ilgili hiç bir işlem aklımın ucundan bile geçmiyor, çünkü kara geçmişi bir temizlemem gerekecek.

    ------------------------------------------------------------------------------------
    13/12/2021 - İçerik girmeye devam ediyorum, hem editörümüzün gönderdikleri ile hem de kendim yazarak günde en az 2-3 makaleyle siteyi zenginleştiriyorum. Şuan özgün ve SEO'ya uyumlu makale sayım 14 oldu. Konu başlıklarını ilk başta satın almıştım ama tamamı içime sinmediği için Semrush üzerinden yeni başlıklar analiz ediyorum. Bilhassa volume 100-1000 aralığında, SERP sonucu 80-200 civarlarında olan konulara yoğunlaşıyorum. Seçtiğim konuların CPC değerleri düşük ama sıralama almak ve hiti artırmak için böyle iyi olabileceğini düşündüm.

    Google'da ilk indeximi aldım. Anasayfam ve bir konum Google'da indexlendi. Hatta bir tıklama almışım. Umarım ben değilimdir Ancak şunu fark ettim: Google da sitemi müstehcen olarak filtrelemiş. Hemen yardım bölümünden bir uzmana yaşadığım sorunu anlattım. Sitemin böyle bir konu ile alakası olmadığını söyledim. Bir cevap alamadım ama sonradan baktım ki bir daha öyle bir uyarı görünmedi. Otomatik mi düzeldi yoksa o uzmanlar mı yardımcı oldu orasını bilemiyorum.

    ------------------------------------------------------------------------------------
    15/12/2021 - Bugün 19 içeriğe ulaştım. Düzenli içerik girişlerine devam ediyorum. Toplam 12 sayfamda index almışım. Bunlardan da 9 tıklama almışım. Şuan için TO değerim %12,9. Aslında index alan içeriklerimin neredeyse tamamı 30< sıralarda çıkıyor. Ama buna rağmen tıklama ortalamasının iyi olduğunu düşünüyorum. Zamanla göreceğiz bakalım.

    Spam skorumda bir değişme yok, halen %40, ama çok şükür filtrelemeler ortadan kayboldu. Google Disavow üzerinden yaptığım backlink reddetme işlemi kısmen işe yaramış, şuan backlink değerim 224 görünüyor. Umarım sıfırlanır, çünkü hiç işe yarayacak referanslar değil. Sosyal medya üzerinden içerik paylaşımlarıma devam ediyorum. Ama sosyal medya hesaplarımı hiç büyütmeyi düşünmüyorum. Çünkü birçok kişi Adsense'de sosyal medya trafiklerinin negatif etki yaptığını iletiyor. O açıdan şuan tüm hesaplarımda takipçi 0, takip edilen 0

    ------------------------------------------------------------------------------------
    19/12/2021 - Toplam 25 özgün içeriğe ulaştım. Şuan 2 içeriğimde ilk 3'te, 5 içeriğimde ilk 10'dayım. Kelimelerimin volume değerleri düşük olduğu için şuanlık günlük hitim 10 civarlarında. İlk 10 gün için iyi bir değer olduğunu düşünüyorum. Google News kaydım onaylandı. Forum üyelerimizden biriyle 2 kelime üzerine profesyonel backlink çalışmasına başladık. Bir hafta içerisinde site istatistiklerinin daha iyi seviyelere geleceğine ümidim var. Ya nasip bakalım.

    ------------------------------------------------------------------------------------
    28/12/2021 - İki haftayı çoktan geri bıraktık. İçerik sayım 38 oldu. Günlük hitim organik olarak 30-40 arasında. 15 içeriğimde Google'da ilk sayfadayım. Da:5, Pa:19, Spam Skor:40, Backlink:630, Alexa:5.4M seviyesine geldi. Spam Skor dışında hepsi iyiye gidiyor. Henüz Google Disavow işe yaramadı anlaşılan. Sosyal medyaya hiç yüklenmiyorum, sadece yazı yayınlayınca oradan da paylaşıyorum, takipçim hiç yok. Ziyaretçilerin neredeyse tamamı Google üzerinden geliyor. Semrush ve Moz üzerinden düzenli analizlerim devam ediyor. 7 Ocak 2022'ye kadar günlük hitin 100'e çıkmasını planlıyorum. Eğer hedefim tutar ve istediğim gibi olursa o gün Google Adsense başvurusunu da yapacağım.

    ------------------------------------------------------------------------------------
    07/01/2022 - 28.gündeyim. Hit noktasında beklediğim hedefe ulaştım, şuanda günlük 150'ye yakın organik hitim mevcut. İçerik sayım 52 oldu. Da:8, Pa:20, Spam Skor:40, Backlink:637, Alexa:4M seviyelerine geldi. Adsense için hedefime ulaştığımdan dolayı bugün 21.00 itibariyle başvurumu yaptım. Umarım kısa sürede yanıtlamış ve olumlu sonuç alırım.

    İlk sırada 2, ilk 3'te 9 farklı makalem bulunuyor. Trafiğimin %100'ü organik ve %99'u Google'dan geliyor. %1'de Bing, Yahoo, Twitter kaynağından geliyor. İstatistiklerimin iyi gittiğini düşünüyorum. Sıralaması düşük içerikler için Edu-Gov backlink çalışması başlattım. Şimdiki kısa vade hedefim, 21 Ocak 2022'ye kadar Adsense onayı almak, günlük 300 hite ulaşmak ve 75 makaleye sahip olmak. Ya nasip bakalım.

    ------------------------------------------------------------------------------------
    08/01/2022 - Başvurumdan tam 15 saat sonra Adsense onayım geldi ve reklamlarım yayına başladı. Birçok kişinin günlerce hatta haftalarca beklediğini hatta reddedildiğini duyardım forumdan. Çok şükür hiç sorun yaşamadık. Şuana kadar (yaklaşık 3 saat içinde) 0,95₺ kazandım , Allah bereket versin. Hitlerim 150 civarlarında ilerliyor. Tek can sıkıcı durum sitenin yavaşlaması oldu. Galiba biraz reklam sayısını düşürmem gerekecek. Forum içi bir arkadaştan yorum backlink hizmeti aldım.



    ------------------------------------------------------------------------------------
    14/01/2022 - Bugün Google sıralamalarımı anormal seviyede üst sıraya çıkardı. Semrush Sensor'den kontrol ettiğimde günlük değer 2-3 puan aralığındayken bugün 6 puana çıkmıştı, algoritma güncellemesi mi oldu ne var anlamadım. Toplam 20 kelimede öne çıkan snippet sahibi oldum. İlk sırada 30 farklı kelimede ve 15 farklı makalede çıkıyorum. Günlük hitim 200 seviyesine yaklaştı. Günlük Adsense kazancım da 2,00₺ civarlarında. Reklamların yayınlanmaya başladığı son 7 gün içinde 10,00₺ para kazandım. Reklam yerleşimim çok kötü. Birkaç gün sonra profesyonel destek almayı planlıyorum. Bu sayede gelirimi de artıracağımı düşünüyorum. Bu hafta yorum backlink hizmeti almıştım, ama %90 'ı değersiz çıktı ve hepsini Google Disavow üzerinden reddetmek zorunda kaldım. Çalışmaya istikrarla devam ediyorum. 21 Ocak 2022'ye kadar belirlediğim hedeflerimden 300 hite ulaşmaya ve 75 makaleye sahip olmaya az kaldı. Bugünlük şöyle bir Search Console verilerimi paylaşayım. Yükseliş için çabalamaya devam inşallah...







    ------------------------------------------------------------------------------------

    22/01/2022 - 21 Ocak'a kadar belirlediğim hedeflerimden günlük 300 hiti başardım. Şuan 250-300 aralığında sabit organik hitim var. Profesyonel Adsense çalışması henüz yaptırmadım. 14 gündeki toplam kazancım 21₺. Makale sayımı artıramadım, şuan hala 60-65 seviyelerindeyim. 15 makalem ilk sırada, toplam 51 kelimede ilk üç sıradayım ve 25 kelimede öne çıkan snippet sahibi oldum. Sıralamalarım güzel ama içerik sayım az, bundan sonra içerik sayımı artırmaya yönelik kapsamlı çalışma hedefim var, vakit ayırabilirsem.







    ------------------------------------------------------------------------------------

    01/02/2022 - 77 özgün içeriğe ulaştım. Organik hitim 380'e ulaştı. 20 günlük Adsense kazancım 41,50₺ ve bu rakamla Ocak ayı gelir defterini kapatmış olduk. 112 kelimede ilk üç sıradayım, 463 kelimede ilk 10 sıradayım. Sıralamalarım ve performansım beklediğimden güzel gidiyor. Paravan blog çalışmasına başladım. Farklı sosyal ağlar ve forum siteleri üzerinden link alıyorum ve paylaşım yapıyorum. Bing ve Yandex arama motoru optimizasyonuna başlandı. Yandex Zen başvurusu yapıldı. Diğer işlerimin yoğunluğundan dolayı biraz ara vermem gerekecek. Bu süre zarfında her gün 1 makale paylaşmaya gayret edeceğim.

    Sitenin hiçbir banı ve blok durumu kalmadı, sadece Turknet internet sağlayıcısı tarafından bloklama devam ediyor. Onlar da kaldırılması için belge göndermemi istediler ama yapmadım. Çok da önemli değil, zaten hitin büyük kısmı mobilden geliyor ve Turknet kullanıcısı oldukça az. Belki ilerde çalışma yapılabilir.






    ------------------------------------------------------------------------------------

    13/02/2022 - 94 özgün içeriğe ulaştım bugün. Farklı bir çalışmaya daha yöneldiğim için biraz yavaş ilerliyorum. Maalesef çok fazla zaman ayıramıyorum ama yine de beklediğimden güzel ilerliyor. Geçen hafta forumdan birine reklam yerleşimi yaptırdım ancak hiç memnun kalmadım. Adam profesyonel ve garantili hizmet adı altında Ad Inserter eklentiye aynı reklam kodunu kopyala yapıştırıp yapıp teslim etti. Maalesef zaman kaybı yaşatmaktan başka işe yaramadı. Forumda bazen yüzlerce yoruma güvenmemek gerekiyor, referansları iyi incelemek gerek. İnşallah yeni bir yerleşim daha yaptırmayı düşünüyorum. Şuanda günlük 650 hitim var. Değerlerim her geçen gün artıyor. Bu hafta GEOIT teması satın aldım ve sitemi güncelledim. 130 sayfam indexlendi. Toplam 72 kelimede Öne Çıkan Snippet sahibiyim. 153 kelimede ilk 3 sırada çıkıyorum. Onlarda sayfam birçok aramada ilk sırada çıkıyor. İnşallah kısa sürede günlük 1.000 hitin üzerine çıkıp hedefime bir adım daha yaklaşmış olacağım.

    ------------------------------------------------------------------------------------

    19/02/2022 - 100 özgün içeriği geçtim. Artık hiçbir ban kalmadı. Site & domain tertemiz Sitede günlük 5-15₺ arası kazanca ulaştım. Sıralamalarım çok iyi gidiyor. Şuanda 188 kelimede ilk sıradayım. En az 20 makalem ilk 3'te çıkıyor. Günlük hitim 600-700 civarında değişiyor. Bugün bir edu-gov backlink çalışması başlattım. Birkaç güne kadar daha iyi seviyelere gelecektir. Bugün tüm istatistiklerimin görüntülerini paylaşmak istiyorum. Detaylar aşağıda, nazar etmeyin










    Artık uzun bir ara vereceğim. Çünkü yakında girmem gereken bir sınavım var, yetiştirmem gereken işlerim var. Hem bu sürede vereceğim boşlukla sitenin oturup oturmadığını otoritesini daha net kontrol edebileceğim. Taslakta bekleyen bir kaç yayınım var. Sadece onları yayınlayıp bırakacağım. İnşallah aylık 400₺ 'lik bir gelirle sabitlemiş olurum ümidindeyim. İşleri bitirince geri dönüp devam edeceğim inşallah...
  • 15-12-2021, 16:57:18
    #2
    Alıntı
    niche konu başlıkları satın aldım.
    buradan itibaren okumayı bıraktım.
    Forumda o kadar çok kişi benden yardım almak için yazdı ki ben bile artık kendimi sorgular oldum.
    Alınan pek çok anahtar kelimenin TEK BİR ARAÇ ile analizini yapıyorlar ve öyle satıyorlar.
    5k harcayıp 1 kelimede dahi sıralama alamayan insanlarla da konuştum.
    Sana bol şans diliyorum.
    NOT: Bazı kişiler var bu işin ticaretini yapmayan ama niş kelime paylaşan. Onları tenzih ederek söylüyorum.
  • 15-12-2021, 17:07:24
    #3
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    [COLOR=#D9DAE9][FONT=Open Sans]
    buradan itibaren okumayı bıraktım.
    Forumda o kadar çok kişi benden yardım almak için yazdı ki ben bile artık kendimi sorgular oldum.
    Alınan pek çok anahtar kelimenin TEK BİR ARAÇ ile analizini yapıyorlar ve öyle satıyorlar.
    5k harcayıp 1 kelimede dahi sıralama alamayan insanlarla da konuştum.
    Sana bol şans diliyorum.
    Söylediklerinizi saygıyla karşılıyorum hocam. Aldığım kelimelerin neredeyse bir çoğu işe yaramayacak düzeydeydi, 500'e yakın kelime listesi geldi. Ama ben sizin düşündüğünüz gibi ayrı olarak kelime satın almadım, web sitesi+domain+konu başlıklarını toplu olarak aldım, o açıdan pek önemsemedim. Kendim de analizlerini yapıyorum kelimelerin hem Semrush'dan hem ahrefs'ten.

    İleride bütçe ve giderleri de paylaşacağım için her aşamayı harfiyen yazmaya dikkat ediyorum.

    Umarım fikrinizi değiştirebilecek düzeyde sıralamaya ulaşıp paylaşırım ve siz de devamını okursunuz İyi çalışmalar dilerim.
  • 16-12-2021, 10:26:00
    #4
    başarılar diliyorum yolunuz açık olsun
  • 19-12-2021, 23:37:43
    #5
    AVRL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    başarılar diliyorum yolunuz açık olsun
    Çok teşekkür ederim hocam 😊
  • 20-12-2021, 12:15:52
    #6
    ✅CHATGPT-5 PRO🎦CAPCUT🔥
    Hayırlı olsun hocam
  • 21-12-2021, 20:19:46
    #7
    kara1para adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hayırlı olsun hocam
    Çok teşekkür ederim hocam
  • 22-12-2021, 02:35:10
    #8
    Hayırlara vesile olsun İnşallah.
  • 28-12-2021, 23:54:32
    #9
    Ysnozts adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hayırlara vesile olsun İnşallah.
    Teşekkür ederim hocam