Microsoft Windows 8 den almış olduğu olumsuz tepkiler üzerine ve Windows 8 beklenenin oldukça altında satış yapmasından sonra Microsoft Windows 9 için hız kesmeden çalışmalara başladı. Windows 9 çıkış tarihi resmi olarak duyuruldu. Microsoft işletim sistemi kullanıcıları için sevindirici bir haber geldi. Metro arayüzünü Windows 9da kaldırma kararı alan ve eski başlat menüsü ile Microsoft beklentileri olumlu yönde yükseltmekte.
Windows 8da en fazla dikkat çeken ve tepki alan özelliklerinden birisi, Windows 8in Metro arayüzüne sahip olmasıydı. Microsoft kullanıcıların eleştirilerini dikkate alması ve Windows 9da Metro arayüzünün tamamen kalkacak olması ve daha kompakt bir işletim sistemi ile kullanıcılarının gönlünü yeniden kazanmak istiyor.
Windows 9 çıkış tarihi ardından Apple şirketi tarafından açıklama geldi. Apple telefonlarında asistan olarak yer olan Apple çalışanı açıklamasında Siriye benzerliği ile dikkat çeken Cortana Windows Phone işletim sistemi akıllı cihazlardan sonra Windows 9 içinde kullanılabilir olacağını açıkladı. Üstelik açıklamasında Türkçe Dil desteği ile geleceğini Apple severlere duyurdu.
Microsoft Windows 9 u 30 Eylül tarihinde tanıtacağını resmi sitesinden açıklama yaparak kullanıcılarına duyurdu.
Kaynak: http://www.anlatimlar.com/windows-9-...rak-duyuruldu/