• 19-08-2014, 23:55:59
    Günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılan ve işimizi görmeye yarayan cep telefonları, aslında bizler için çok zararlı. Günümüzün neredeyse tamamını cep telefonuyla geçiriyoruz. Cep telefonuyla yatıp cep telefonuyla kalkıyoruz. Sabah ilk uyandığımızda, akşam yatarken yine elimiz cep telefonumuza gidiyor. Cep telefonu hayatımızın tamamını oluşturuyor. Peki bu bizler için ne gibi sonuçlar doğurur ?

Genel olarak elektronik cihazların yaydığı manyetik dalgaları hepimiz biliyoruz. Ancak cep telefonları insan hayatını tehdit ediyor. Çukurova Üniversitesinde yapılan araştırmaya göre kablosuz modem, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi elektromanyetik dalgaların bizlere oldukça zarar verdiği görüşünde hatta kanser riskini bile ortaya çıkardığı söyleniyor.

Prof. Dr. Demirhan’ın açıklamalarına göre; “10 yıldan fazla cep telefonu kullanmak veya manyetik alana maruz kalmak kanseri tetikliyor, arttırıyor ve uyarıyor”

İLK ARAMADA AÇMAYIN !

Cep telefonu alırken mutlaka sar değerine bakılması gerektiğini söyleyen Demirhan, “telefonunuz ilk çaldığında açmayın mutlaka biraz bekleyin” diyerek kullanıcıları uyardı.

Kaynak: http://www.teknoena.com/cep-telefonu...etikliyor.html
  • 19-08-2014, 23:58:38
    Üyeliği durduruldu
    Bundan 12-13 yıl önce bunu bir tartışma programında izlemiştim tabii o zamanlar akıllı telefonlar yok yaş da küçük şimdiki kadar mecburi gereksinim duymuyoruz kullanmasını bile bilmiyoruz dahi, Nokia 3310'da oyun oynuyoruz Bu haberin etkisiyle 1-2 ay telefondan uzak kalmıştım.
    Şimdi ise yapacak bir şey yok diyebiliyorum.
  • 20-08-2014, 00:06:59
    Garage adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bundan 12-13 yıl önce bunu bir tartışma programında izlemiştim tabii o zamanlar akıllı telefonlar yok yaş da küçük şimdiki kadar mecburi gereksinim duymuyoruz kullanmasını bile bilmiyoruz dahi, Nokia 3310'da oyun oynuyoruz Bu haberin etkisiyle 1-2 ay telefondan uzak kalmıştım.
    Şimdi ise yapacak bir şey yok diyebiliyorum.
    valla haklısınız artık iş işten geçtimi diyoruz yoksa onsuz yapamayız mı tartışılır.
  • 20-08-2014, 00:08:50
    Antenli cep telefonu kaldımıki
  • 20-08-2014, 00:32:46
    fermayil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Antenli cep telefonu kaldımıki
    antenli telefondan kastınız resimdeki ise o temsili bir resim
  • 20-08-2014, 00:33:58
    🌐 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗳𝗹𝘆.𝗰𝗼𝗺
    Cep telefonlarının kanseri tetiklediği senelerdir bilinen birşey. Radyasyon her hücrenin yapısını bozuyor.
  • 20-08-2014, 00:34:18
    HorusRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Prof. Dr. Demirhan’ın açıklamalarına göre; “10 yıldan fazla cep telefonu kullanmak veya manyetik alana maruz kalmak kanseri tetikliyor, arttırıyor ve uyarıyor”
    kanıt yok laf çok.
    Git bu lafı telefon şirketlerine ve üreticilerine söyle hoca