Elektronik devi Samsung çok önemli bir adım atarak kendi geliştirdiği Tizen tabanlı işletim sistemini kullanan Samsung Z’yi tanıttı. Android’den ilk ayrılık sinyali olarak nitelenecek bu adımla Samsung gelecekte işletim sistemi piyasasında Google ve Apple ile rekabet edebileceğini gösterdi. Samsung Z’nin akıllı cihazlarda Samsung’un gelecekte alacağı yolu etkileyecek iki önemli özelliği bulunuyor.
Birincisi Samsung Z Tizen işletim sistemini kullanacak Samsung’un Android işletim sistemli diğer akıllı telefonlarından ayrılıyor. Bu adım gelecekte Samsung’un Android’i terk ederek kendi sistemi ile yola devam edebiceğinin işareti olarak görüldü. İkinci önemli özellik ise Samsung Z’nin Tizen işletim sistemi ile evin içindeki birçok aygıt ile entegre olabilmesi. Samsung Z evin kapı kilidinden kombilere evin bir sürü eşyası ile bağlantı kurup yönetebilecek.
Samsung Z öncebu yıl temmuz gibi Rusya’da satışa sunulacak. Daha sonra diğer ülke pazarlarındada bu yıl içinde kendini gösterecek. Samsung’unşu anda en çok satan akıllı telefon serisi android işletim sistemini kullanan S serisi. Samsung’un açık kaynaklı işletim sistemi Tizen’i iOS ve Android işletim sistemlerine rakip olarak geliştirmesi bekleniyor.

kaynak: http://www.orax.net/samsung-tizenli-zyi-tanitti/