|
|
| yazan EJDER 06-07-2007, 14:08:52
Tüm programlama dillerine başlangıçta ortak bir örnek verilir genelde. Ekrana Merhaba Dünya yazılır.. Bizde ilk kodumuza öyle başlayalım PHP- Kodu: PHP ile HTML kodlarını birlikte çok rahatlıkla kullanabiliriz. Bunun iki yolu vardır, birincisi PHP'nin içerisinde HTML kodunu kullanmak, ikincisi HTML'in içerisinde PHP kodunu kullanmak. PHP içerisinde HTML kodu kullanmak. PHP- Kodu: PHP- Kodu: PHP- Kodu: PHP- Kodu: PHP- Kodu: PHP- Kodu: \t Belirli bir sayıda karakter boşluk bırakır (Tab boşluğu ekler) \r Satır başına gider. Bunları da örneğimize ekleyerek denemeler yapabiliriz. PHP- Kodu: PHP- Kodu: İlk dersimiz burada bitti, hayırlı uğurlu olsun.. Ek Ders : PHP'ye giriş dersinde açıklama satırlarını anlatmamak, ileri de dersleri anlatırken işimi oldukça zorlaştıracak sanırım. Her programlama dilinde olduğu gibi PHP'de de açıklama yazabilmek için çeşitli seçenekler mevcut. Açıklamalar kodlama açısından bir önemi olmayan kod parçaları gibi gözükse de okunabilirlik ve koda tekrar geri döndüğümüzde anlaşılabilirlik sağlayacaktır. İlk metodumuz tek satır açıklaması için //, bunu sadece o satırda açıklama yapabilmek için kullanıyoruz, // yazdıktan sonra gelen yerler açıklama satırı olarak kabul ediliyor. Birde birden fazla satırda da kullanabileceğimiz var. /* */ Bunu da birden fazla satır açıklama yapmak istersek kullanıyoruz. İkisini aynı örnekte kullanıyorum, umarım anlaşılır olur. HTML-Kodu: <?
/*Çoklu satır açıklama örneği
istediğimiz kadar satır açıklama
girebiliriz. Burada yazacaklarımız
programımızın işleyişini etkilemeyecektir.
Kod parçaları yazsak dahi
herhangi bir şey olmayacaktır.*/
echo("Merhaba Dünya"); // Ekrana Merhaba Dünya yazar, burası tek satır açıklama satırı
?> Konu EJDER tarafından (20-07-2007 Saat 00:11:21 ) değiştirilmiştir. |
| Görüntüleme 11010
Comments 100
|
| Sponsored Links |
| | |||
| Cagatay : teşekkürler, amin ŁoneŁy : rica ederim |
| |||
| rep veremedim cunku "you must spread some rep around bla bla..." tesekkurler, cok comertsiniz, bilgi paylasmak her adamin harci degil, sizin gibi 2-3 kisi daha olsa burada php yi 1 ayda ogrenecegiz.. takipciyim, devamini bekliyoruz
__________________ Baskalarının bahtiyarlığına imrenme. Çok kimseler var ki, senin hayatına gıpta ediyorlar. |
| | |||
| By_uLKeN: döneriz inşallah web_master: ben dersleri bitirdikten sonra öğrenirsiniz merak etmeyin |
| |||
| Konuyu yeniden okudum ve aklımda bir soru oluştu... Şimdi html sayfalarını not defteriyle oluşturabiliyor veya çizebiliyorum, php sayfasını ne şekilde oluşturcaz, yada buna sıra gelecekmi? belki acemi veya cahilce yazmış olabilirim kusura bakmayın, php den anlamadıgım için kafamda böyle bir soru oluştu sormak istedim.
__________________ [SIZE="2"][COLOR="Green"]Menfaatine alet edemedigin insana kızma ve çamur atma.[/COLOR][/SIZE] |
| |||
| Herhangi bir metin editörü ile yazılabilir. Görsel olarak HTML kodları gibi yapılamıyor. (FrontPage, Dreamweaver vs. de yapıldığı gibi.) Not defteri ilede yazılabilir. Dreamweaver ile yazarsan bazı kolaylıkları olacaktır. Renklendirme, belli fonksiyonları yazarken altında benzerleri listeleme vs. kolaylıkları olacaktır. |
| | |||
| Alıntı:
.:: NOTEPAD++ ::. adresinden indirebilirsiniz |
![]() |
| Bookmarks |
| Article Tools | |
| |