• 19-06-2013, 21:10:07
    Ben kapıda ödemeli ürün göndermek istiyorum misal ;

1-Gönderdiğim ürünlerde vergi ödemesi çıkar mı ?
    2- Vergi ödemesi çıkar ise ne kadar çıkar ?
    3- Ürün 5 Tl kapıda ödeme masraflarıyla tahminen ne kadar oluyor 2 ds kutu
    4- Sizin aklınıza gelen öneriler varsa yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
  • 19-06-2013, 21:13:02
    sunucuoptimizasyon.com
    Vergi ödemesinden kastınız nedir?

Kargonun vergisi ise, zaten gönderim ücretine vergi dahil ediliyor.
    Ds hesabından pek anlamıyorum ama diğer kargolara göre yüzde 20 daha uygun fiyatlar.
    Ama tabi her halukarda dosya bile gönderseniz 4-5 liradan aşağı kargo ücreti yok diye biliyorum, o yüzden özel bir kargo ile anlaşma yoluna gidebilirseniz toplu fiyat indirimi yapabilirler.
  • 19-06-2013, 21:14:06
    Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Vergi ödemesinden kastınız nedir?

Kargonun vergisi ise, zaten gönderim ücretine vergi dahil ediliyor.
    Ds hesabından pek anlamıyorum ama diğer kargolara göre yüzde 20 daha uygun fiyatlar.
    Ama tabi her halukarda dosya bile gönderseniz 4-5 liradan aşağı kargo ücreti yok diye biliyorum, o yüzden özel bir kargo ile anlaşma yoluna gidebilirseniz toplu fiyat indirimi yapabilirler.
    normal bir ürün satarken sattığın ürünün vergisini devlete ödersin ya o şekil diyorum ben
  • 19-06-2013, 21:16:02
    sunucuoptimizasyon.com
    Tabiki sattığınız her ürün için fatura oluşturup vergisini ödemek zorundasınız.
  • 19-06-2013, 21:18:53
    Tabiki sattığınız her ürün için fatura oluşturup vergisini ödemek zorundasınız.
    ben bunu kendim şahsi yapacağım yani evde oturup kendim yapıyorum ve öyle yolluyorum şart mı illa öyle yapmak
  • 19-06-2013, 21:23:22
    Üyeliği durduruldu
    Bedirhankrygt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ben bunu kendim şahsi yapacağım yani evde oturup kendim yapıyorum ve öyle yolluyorum şart mı illa öyle yapmak
    Ürün satışı yapıyorsanız ve şirket değilseniz, ptt şubesine giderek hesap açtırın ve tahsilatlı kargo gönderimi yapmak istediğinizi ürün bedelini karşı taraftan tahsil etmek istediğiniz kargo ücretini ise ya siz yada karşı taraftan alınacağını belirtin gönderim yaparken. Kargo ücreti ortalama olarak 6-7 tl tutuyor. Ürün karşı tarafa ulaştıktan sonra ptt hesabınıza ücret yatıyor.
  • 19-06-2013, 21:24:34
    sunucuoptimizasyon.com
    Yaptığınız şey nedir tam olarak, vergi kanununda vergi mükellefi olmayan bir takım meslekler var. Heykeltraş, ressam, bilgisayar programcısı ve benzeri şekilde kendi bilgisiyle zanaatini sürdürenlerin sattığı şeyler verdiği hizmetler vergiden muaftır şeklinde bir kanun maddesi var.

http://www.ivdb.gov.tr/TAMIMLER/GV/14458.htm

Alıntı
    Aynı Kanunun 18 inci maddesinde, “Müellif, mütercim, heykeltraş, hattat, ressam, bestekâr, bilgisayar programcısı ve mucitlerin ve bunların kanuni mirasçılarının şiir, hikâye, roman, makale, bilimsel araştırma ve incelemeleri, bilgisayar yazılımı, röportaj, karikatür, fotoğraf, film, video band, radyo ve televizyon senaryo ve oyunu gibi eserlerini gazete, dergi, bilgisayar ve internet ortamı, radyo, televizyon ve videoda yayınlamak veya kitap, CD, disket, resim, heykel ve nota halindeki eserleri ile ihtira beratlarını satmak veya bunlar üzerindeki mevcut haklarını devir ve temlik etmek veya kiralamak suretiyle elde ettikleri hâsılat Gelir Vergisinden müstesnadır.
    Eğer sizinde ürettiğiniz şeyler bu kanun içinde ise vergiden muaf olabilirsiniz.
  • 19-06-2013, 21:26:12
    Yaptığınız şey nedir tam olarak, vergi kanununda vergi mükellefi olmayan bir takım meslekler var. Heykeltraş, ressam, bilgisayar programcısı ve benzeri şekilde kendi bilgisiyle zanaatini sürdürenlerin sattığı şeyler verdiği hizmetler vergiden muaftır şeklinde bir kanun maddesi var.

http://www.ivdb.gov.tr/TAMIMLER/GV/14458.htm

Eğer sizinde ürettiğiniz şeyler bu kanun içinde ise vergiden muaf olabilirsiniz.
    https://www.r10.net/alisveris-bolumu/...ye-burada.html
    benim sattığım ürün bu
    teknomag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ürün satışı yapıyorsanız ve şirket değilseniz, ptt şubesine giderek hesap açtırın ve tahsilatlı kargo gönderimi yapmak istediğinizi ürün bedelini karşı taraftan tahsil etmek istediğiniz kargo ücretini ise ya siz yada karşı taraftan alınacağını belirtin gönderim yaparken. Kargo ücreti ortalama olarak 6-7 tl tutuyor. Ürün karşı tarafa ulaştıktan sonra ptt hesabınıza ücret yatıyor.
    Şimdi diyeceğim ürünü sattım peki devlet ben ürün sattım diye benden vergi ister mi fatura ister mi orada takıntılıyım hocam teşekkür ederim
  • 19-06-2013, 21:30:21
    sunucuoptimizasyon.com
    https://www.r10.net/alisveris-bolumu/...ye-burada.html
    benim sattığım ürün bu

Şimdi diyeceğim ürünü sattım peki devlet ben ürün sattım diye benden vergi ister mi fatura ister mi orada takıntılıyım hocam teşekkür ederim
    Direk kapsamasada ucundan bucağından bu kanun maddesine girer yaptığınız, o yüzden gelir vergisinden muaf sayılırsınız, yinede detaylı bilgi için alo maliyeyi arayabilirsiniz en net bilgiyi onlar verebilir.