Bedirhankrygt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben bunu kendim şahsi yapacağım yani evde oturup kendim yapıyorum ve öyle yolluyorum şart mı illa öyle yapmak
Yaptığınız şey nedir tam olarak, vergi kanununda vergi mükellefi olmayan bir takım meslekler var. Heykeltraş, ressam, bilgisayar programcısı ve benzeri şekilde kendi bilgisiyle zanaatini sürdürenlerin sattığı şeyler verdiği hizmetler vergiden muaftır şeklinde bir kanun maddesi var.

http://www.ivdb.gov.tr/TAMIMLER/GV/14458.htm

Alıntı
Aynı Kanunun 18 inci maddesinde, “Müellif, mütercim, heykeltraş, hattat, ressam, bestekâr, bilgisayar programcısı ve mucitlerin ve bunların kanuni mirasçılarının şiir, hikâye, roman, makale, bilimsel araştırma ve incelemeleri, bilgisayar yazılımı, röportaj, karikatür, fotoğraf, film, video band, radyo ve televizyon senaryo ve oyunu gibi eserlerini gazete, dergi, bilgisayar ve internet ortamı, radyo, televizyon ve videoda yayınlamak veya kitap, CD, disket, resim, heykel ve nota halindeki eserleri ile ihtira beratlarını satmak veya bunlar üzerindeki mevcut haklarını devir ve temlik etmek veya kiralamak suretiyle elde ettikleri hâsılat Gelir Vergisinden müstesnadır.
Eğer sizinde ürettiğiniz şeyler bu kanun içinde ise vergiden muaf olabilirsiniz.