Merhaba değerli hocalarım, bu bir üst yönetime öneri konusudur. Bazı kullanıcılar geçmişten bu yana defalarca mağduriyetler yaşattıktan sonra hala forumda aktif olarak ticaret yapmaya devam ediyor. Aradan fazla değil 1-2 hafta sonra yeni mağduriyetler yaratmaktadılar. Misal başımdan geçen bir olayı sizlere anlatayım x bir şahsa domain onaylatma işi verdim. Peşin ödeme yaptım. Adam o kadar umursamadı ki 1 yıl geçti onay alamadı. 1 yıldır onaylatamayınca bende ekstra domaini yenitlemedim. Belki utanır ücreti geri yollar dedim. Onu da yapmadı, bende şikayetle vs. uğraşmadım dedim ihtiyacı var kalsın. Lakin şuan pişmanım benden sonra aynı şeyi başkalarına da yaptı.
Yönetim olarak böyle kişilere önlem alınması gerekmez mi ? Kesinlikle eleştirmiyorum, sadece bir öneriden ibaret olan konudur.
Bazı kullanıcıların defalarca mağduriyet yaratmasına rağmen forumda ticaret yapması
8
●430
- 06-05-2025, 04:57:10Türk Ceza Kanunu’na göre her suçun kendine özgü bir ceza karşılığı bulunur. Bazı durumlarda hükmün açıklanması geri bırakılabilirken, bazı olaylarda adli kontrol şartıyla serbest bırakma ya da para cezasına çevirme gibi uygulamalar söz konusu olabilir. Elbette, doğrudan hapis cezası ile sonuçlanan suçlar da vardır. Burada önemli olan, her olayın kendi içeriği ve hukuki boyutuna göre değerlendirilmesidir.
R10.net; hepinizin bildiği üzere, bir yer sağlayıcı platformdur. Bu platformda her kullanıcı, yaptığı paylaşımlardan ve gerçekleştirdiği ticaretlerden bizzat sorumludur. R10.net yönetimi olarak bizim görevimiz, yalnızca arabuluculuk yapmak ve platformun güvenli, yapıcı bir alan olarak kalmasına katkı sağlamaktır. Bunun ötesinde bir sorumluluk atfetmek doğru olmaz. Nitekim Facebook, Instagram, TikTok, Sahibinden, Trendyol ya da Letgo gibi çok daha büyük platformlarda da benzer şekilde mağduriyetler yaşanabiliyor. Ancak bu tür durumlarda sorumluluk bu platformlara değil, kullanıcı ile satıcı ya da alıcı arasındaki ilişkiye aittir.
Ayrıca, ticari anlaşmazlık ile dolandırıcılığı birbirinden ayırmak gerekir. Her yaşanan problem doğrudan dolandırıcılık olarak değerlendirilemez. Kasıtlı bir şekilde, birden fazla kişiyi mağdur eden bir davranış varsa, elbette bu farklıdır ve gereken işlemler yapılır. Ancak tekil ve ticari nitelikteki uyuşmazlıklarda, alınan kararlar çerçevesinde taraflar bilgilendirilir ve gerekirse R10.net kuralları doğrultusunda yaptırımlar uygulanır.
Bu noktada, mağdur olduğunu düşünen üyelerimizin de yasal hak arama yollarını kullanmaları önemlidir. Tüm sorumluluğu sadece R10.net yönetimine yüklemek ne adil olur ne de kalıcı bir çözüm getirir. Hepimizin üzerine düşen görevler var. Bir alışveriş yapmadan önce satıcıyı veya alıcıyı araştırmak, önceki ticaret geçmişine göz atmak, varsa referanslarını kontrol etmek gibi önlemler, çoğu sorunu daha en baştan engelleyebilir. Böyle bir bilinçle hareket edilse, inanın günde en fazla bir şikayet konusu açılır.
Bu açıklamanın, yaşanan bazı kafa karışıklıklarını gidereceğini umuyorum. - 06-05-2025, 05:26:46Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-05-2025, 07:01:15Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sert açıklamıssın gardaştşk bilgilendirmen için siteni ziyaret ettim yapay zeka destekli resimler akıyo resmin her köşesinde imzalarını gördüm
nasılsın epeydir görüşemiyoruz skypede kapandı.
- 06-05-2025, 07:22:15Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-05-2025, 08:43:53Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-05-2025, 19:50:17Sessiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eyvallah kardeşim görüşelim, sen de yoksun bayadır.
Srylius adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yomsuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle