Merhaba,
Arkadaşlar Server'a bir namussuz girdi. Yüklü bir miktar para istiyor. Dosyaların tümü şifreli. Nasıl girdi, yedeğiniz yokmuydu, şudur budur diye cümleler lütfen kurmayın.
Şifreyi nasıl buldu da girdi bilmiyorum. 600 küsür kişinin çalıştığı bir şirketiz. Yedeklerimiz her gün düzenli alınıyor. Fakat öyle bir güne denk geldi ki! Dün mutabakatlar yapıldı, sözleşmeler girildi şu bu bir sürü ıvır zıvır var. Eski yedeği kullanıyoruz şu anda. Fakat sanal oluşturduğumuz diğer sunucu da maalesef ki işlemler bitti! Firmanın bir bölümü boşta yatıyor. Mikro lisanslarımız çalışmıyor falan şu bu.
.id-88C25B6F.legioner_seven@aol.com.xtbl
Cyriptolock virüsü deniyor sanırım. Çözümü olan, çözüm bulan, yaparım ederim diyen, bu işi kökünden çözerim diyen var mı?
Varsa bana PM atsın. Uçak parasıdır, otelidir, masrafıdır falan önemi yok! Eğer yoksa böyle bir arkadaş şu konuyu tartışalım ve bir yok bulalım lütfen.
Beyler toplanın mevzu var.
4
●436
- 11-11-2016, 13:15:21örnek bi dosya gönderirmisiniz özelden ? Kontrol edeyim aşılırsa bilgi vereyim konuşuruz.scout adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-11-2016, 15:35:16Hocam öncelikle geçmiş olsun bu şifreyi kırma konusu çok zor gibi. Bence bir daha başınıza gelmemesi için sisteminize göz atın. mail attachment scan, linux ise fail2ban kurun(5 yıldır sistemlere onbinlerce kişi girmeye çalıştı giren dahi olmadı).scout adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-11-2016, 16:02:17Tedbir almadan önce 2,3 müşterimizin başına gelmişti, dosyalar şifrelendiği için sorunu çözemedik. Pazarlık edip ücreti gönderip aldık dosyaları, suç duyurusunda falan da bulunduk ama oda bi' işe yaramadı. ( Uzak masaüstü portlarını ve radmin portlarını değiştirdik, o günden beri hiç bi müşterimiz de sorun yok. )