• 18-03-2021, 14:43:53
    #1
    Merhaba
    yine uzun bir süre birlikteyiz kahveleri alıp ekrana geliniz.
    2018 yılında açtığım bitcoin konusunu hatırlayanlar vardır yoktur bilemiyorum öncelikle o dönem mahkeme devam ettiği için bir hiç detayı paylaşmamıştım şimdi sanırım her şeyi açık açık yazabiliriz.

    her şey buradaki konuyu açmamla başladı. coin işine asla sıcak bakmayan ben bir arkadaşımızın yoğun ısrarı üzerine bu pastadan sen de pay almalısın üzerine istemeye istemeye bari forumda al sat yapayım diyerek konu açtım.
    1gün sonra akşam 16 civarında bir numara aradı ve bana 20.000 liralık coin almak istediğini söyledi.
    0531 698 77 97 arayan numara budur ve tüm tezgah da bu elemanlarca gerçekleştirilmiştir.

    2-3 dakikalık bir görüşme sonrası 20.000 liralık btc yi belirli bir komisyon ile göndermek için anlaştık ve ödemeyi peşin göndermeyi kabul etti.
    ben biraz şüphelendiğim için 4 parça halinde gönderebileceğimi söyledim ve ilk 5.000 liralık ödemeyi + komisyon ile aldım. coini verdim.

    kişinin cüzdan kodu 1299gur4G7ccbBKzeZUcTGnjjiBA11vtcq
    transfer sorgusu : https://blockchain.info/address/1299...TGnjjiBA11vtcq

    kişi whatsapp üzerinden mobil şubeden ekran görüntüsü de atarak işlemleri yapmıştır.

    2. parti 5000 liralık alım için bir talep daha göndermiştir ve ben de tam göndermeye hazırlanıyordum ki

    macera başlıyor

    halk bank kilis şube çalışanı v isimli olduğunu iddia eden birisi aradı ve hesabıma bir savcıdan para geçtiğini hemen iade etmem gerektiğini söyledi.

    bende o para karşılığında coin sattığımı ve parayı iade etmeyeceğimi söyleyerek küfrederek kapattım.
    1 dakika sonra banka hesabım blokelendi ve hesapta hiç bir şekilde işlem yapamaz duruma geldim.

    kilis şubeyi aradım v denen gevşekle görüştüm durumun ciddiyetini anladım kendisinden özür dilerim ve bilgi istedim.
    kendisi bana parayı gönderen hesabın bir savcıya ait olduğu ve yine içindeki paranın devlete ait bir özel ödenek olduğunu söylemesi üzerine tedirgin olmadım değil.
    savcı bey ile görüşeyim dedim bu parayı ben coin karşılığında aldım görüşme kayıtlarım var. savcı bey şu an çok sinirli sizinle görüşemez siz iade yapın dedi.

    saat 16:30 ya 16:40 civarları mesai bitmek üzere telefonu kapattıktan sonra durumdan kıllandım ve düşünmeye başladım. tam bu sırada bir numara beni aradı ve açamadım.
    bu arada benden coin alan wp numarası da aramaları açmadı yazdığımda ise parayı kendisinin gönderdiğini arkadaşının hesabı oldugunu ve arkadaşının savcı oldugunu söyledi
    korkmam gereken birşey olmadıgını söyledi.
    az önce arayan numarayı aradım kendisini M.F.Y olarak tanıtan belki de bu olayın en masum adamı parası giden adamı parasını iade istedi.
    kişiye sayın savcım diyerek hitap ettim durumu izah ettim. adama sürekli sayın savcım diye hitap etmeme rağmen bana savcı değilim demedi oysaki ben konuşmasından adamın bir amele olduğuna kanaat getirdim.
    ısrarla sayın savcım terimlerini kullandım ve adamın savcı olmadıgına keisnlikle emin oldum. adam kafamda bir amele olarak canlanmaya başladı.

    mesai bitmesine çok az zaman var ama ben inat ettim ve bu parayı iade etmedim

    varan 1 halk bankası hesabımdaki bloke 7.000 TL
    müşteri hizmetlerini arıyyorum bilgi yok coin alan adam bana hiç bir sey olmayacak göreceksin dedi engelledi kaçtı bloke ile başbaşayız. sakin olmam gerektiğini biliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.

    forum üyesi şu an üyeliğini kapatan çok çok kıymetli o değerli abimiz geldi aklıma ve M. abimizi arama gereksinimi duydum. olurda bir gün gelir okursa hakkını ödeyemem tekrar tekrar teşekkür ederim.
    durumu izah ettim ve hemen bir savcı arkadaşını arayarak kiliste MFY isimli bir savcı olup olmadığı bilgisini sordu.
    Böyle bir savcı yok !
    sonraki günlerde olayla oldukça ilgilendi zihnimi açtı büyük bir tezgahın içinde kalmaktan beni kurtardı.
    ben çok ciddi bir tezgahın içinde olduğumu anladığım için telefona ses kayıt programı indirdim artık her kelime çok ciddi bir delildi.

    akşam saatleri oldu kilis personeli v isimli şahıs beni aradı parayı iade etmem gerektiğini söyledi lütfen buraya çok çok dikkat ediniz.
    bende bu olayın kendisini alakadar etmediğini iade etmeyeceğimi söyledim. beni düşündüğünü ailemi düşündüğünü işimden atılacagımı sabah evimi polisler basacagını vb. saçma sapan şeyler söyleyerek iyice kafamı bozdu.
    bende bu olayların kendisni alakadar etmediğini mesainin bittiğini ve banka personelinin bankada kaldıgını bildirerek telefonu kapattım. kilis v yi unutmayın yarın yüzleşiyoruz.

    varan 2 bloke 1.000.000 TL
    akşam saat 20:00 civarlarında hesabımdaki bloke 1 milyon türk lirası oldu bildiğiniz eski para ile 1 trilyon olan bir bloke. !

    bankayı defalarca aradım bilgi yok hesabınızda ilgili bilgi veremiyoruz diyorlar.
    aksam 20 sularında banka müşteri hizmetleril ile görüşmenin 45. dakikasında evet size parayı gönderen MFY bir savcı para devletin özel bir ödenek kalemi ses kayıtlarımda mevcuttur.

    akşam 21 sularında ofisimi arayan bir maganda çalıştığım yere şantiyeden işçilerini göndereceğini parayı iade etmem gerektiğini söyledi. bu kişi hesap sahibi MFY nin kardeşi imiş adını bilemiyorum.
    parayı iade etmeyeceğim dedim parayı iade etsem her şey kapanacak aslında ama etmemek için büyük mücadele verdim.
    buradaki kişisel bilgilerimi bankadan alıyorlar kilis halk bankası v isimli personel bu bilgileri paylaşıyor.

    gece uyudum ama nasıl uyudum bilemiyorum sabah ilk iş kilis savcılıgını aradım MFY isimli savcı ile görüşmek istediğimi bildirdim. Baş Savcı w. bey izinde olduğu için yerine bakan x. bey şehirde öyle biri olmadığını söyledi. bu w. bey ismine de aşağıda çok garip bir şekilde denk geleceğiz.

    sabah kilis halk bank şubesini aradım müdür ö denen adam ile görüştüm ve v isimli personelin dün mesai sonu beni arayıp tehdit ettiğini söyledim. kendisi bana v nin böyle birisi olmadıgını beni sadece dün müşteri yanında aramış olabileceini söyledi.
    bende çağırın odanıza dedim çağırdı görüştük dün beni arayan kişi v değilmiş v nin adı ile arayan numara kilis qnb finansbank çalışanı o isimli şahsa ait çıktı.

    o. ki bu adamı 2 yıl sonra bir yakın arkadaşımı dolandırmakla tekrar hatırlayacağım beni v ismi ile arayıp tehdit ediyor üstelik ne alaka bilemiyoruz.

    banka müdürü ö ye blokenin neden oldugunu sordum ve şubelerin bloke koyma yetkisi olmadıgını söyledi bende v isimli şahıs hesabınızı blokeliyorum dedikten sonra hesap blokelendi dedim. bölgeden bilgi alabilirsiniz dedi.
    gaziantep bölge halk bankasını aradım beni yaşadığım şehirdeki şubeye yönlendirdiler.

    şube müdürü aynı zamanda komşum yanına gittim durumu izah ettim ve kendisi bir detay göremedi bir bilgi yok hesap blokeli.
    hesabımdan para çekemiyorum para yatıramıyorum
    not : olay günü 200k kadar bir rakam da hesabıma giriş olmuştu kendi paramdı farklı bir hesaptan buraya aktarmıştım.

    o gün yine akşam oldu ve bu sefer beni arayan o bu olayı tatlılıkla kapatalım vs. gibi saçmalıklar söyledi . bende olayın kendisini alakadar etmediğini söyledim.
    beni savcı ile tehdit ettiklerini öyle bir savcı olmadıgını bildirdim. kendisi böyle bir savcı oldugunu ve şu an w bey in izinde oldugunu söyledi. basit bir banka çalışanı bir savcının izinde oldugunu nereden bilebilir asla bilemez iyice kıllandım
    parayı iade etmiyorum dedim bir daha beni rahatsız etmeyin dedim ve kapattım.

    akşam hesap sahibi MFY aradı tehditler küfürler derken arkasından kardeşi aradı yine tehditler küfürler vs. derken coin verdim karşılığında dedim coin nerede dedi ? bende verdiğiniz cüzdana gönderdim dedim. yine ses kayıtlarında benim kardeşim o demiştir.

    3. gün banka şubesine gittim para çekmek istediğimi söyledim paranızı veremiyoruz dediler yazılı olarak bilgi istedim.
    adını hatırlamadıgın sanayi şubesi müdür it oglu ite hesabımda 1 milyon bloke var dedim öyle şey olmaz dedi önündeki kanalı değiştirdi.
    bende müdür ben hesabımda 1 milyon bloke var nedenini bilemiyor kimse dedim farklı kanala geçti =)
    o kumandayı senin kafanda kırarım sen buraya gelen müşteriyi nasıl dinlemezsin dedim olayın ciddiyetini anladı monitörünü çevirdi tc numarası verin bakalım dedi.
    sen gibilerden hiç bir yol olmaz dedim ve çıktım.

    daha sonra farklı kaynaklardan bu blokenin çözüm yöntemini ögrendim. bankay içerisinden fraud birimleri ile özel telefon görüşmeleri yapılıyormuş harici yerlerden aranamıyormuş sadece bankada sizi arayabiliyorlarmış sabit hatlardan.
    bu talebe istinaden şubeye gittim ve fraud ekibi ile görüştüm. durumu izah ettim. bana ip leri görebildiklerini kimin şüpheli kimin normal olduğunu tespit edebildiklerini söylediğinde ben çıldırdım benim ip adresimdeki sorun ne dedim ?
    herhangi bir sorun yok dedi ve bu olay için savcılıga suç duyurusunda bulunup bulunmadıgımı sordu. olayın 2. günü ev adresime kadar ofisime kadar tehdit ve şantajlara karşı savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum sanırım bunu yazmadım.
    devletimiz var olsun ertesi gün koruma kararı çıkarıldı tarafıma özel bir iletişim numarası verildi acil durumlarda aramam için aynı şekilde karşı taraf aranıp ifadeye çağrıldığı için biraz yatıştılar en azından tehditler azaldı.

    ertesi gün banka hesabımdaki bloke kalktı paramı kullanabilir duruma geldim. 1 yıl sonra araç alırken yine yüklü para çekiminde hesabımda 2. bir gizli bloke oldugunu ögrendim neyse ki bu bloke de aynı gün kaldırıldı.
    ankarada saglam bir avukat tutarak süreci takip etmesi için vekalet verdim ve uzun bir süre olayla ilgilenmedim.

    fraud birimi hesabımı açtıktan sonra halk bankası ve v isimli personellerinden - kilis qnb finansbank o isimli şahıstan - mfy isimli hesap sahibi ve kardeşinden benden ilk coin alan adamdan önüme kim çıktı ise ayrı ayrı davacı oldum bu dava süreci devam ediyor.

    mahkeme sonucu
    karşı tarafın bana açtığı davada 2 yıl sonra sonuçlandı daha dogrusu kişi bankayı hesabımdan iznim dışında para çekildi diye dava etmiş 2 yıl süren soruşturma sonucunda 2 defa yazılı ifade verdim mahkemeye katılamadım.
    benimle beraber hesabına para gönderilen bir kişi daha var forumdan ya da baska yerden bilemiyorum bu sürede adam hayatını kaybettiği için daha onun adına kapandı. sadece ben banka ve hesap sahibi arasında devam etti.
    bilirkişi raporunda şahsın ödemeleri eft yaparken sms aldığı telefonun mac adresine kadar sms leri okuduğu ve yine aynı saniyede onay verdiği detayların hepsinin logu var . çok şükür ki adı değil gerçekten işi gibi bilirkişi olan uzmanlar var.
    her ne kadar rapor sonunda telefonda virüs olabileceği ihtimali yer alsa da bu durumdan banka da bende sorumlu tutulmadım.
    gerçi şahsın kardeşinin benim telefonumda o coini benim kardeşim aldı ses kaydı da var.

    sonuç
    benim şahıslara açtığım dava süreçleri halen devam ediyor.
    onların bana açtığı dava düştü, tüm mahkeme masrafları kendilerine yüklendi.
    bu olaydan sonra hiç bir şekilde forumda ya da başka yerlerde para transferi ile ilgili hiçbir işlem yapmamaya şirket hesabı dışına bir yere ödeme almamaya özen gösterdim.
    ödeme açıklamasında bitcoin ödemesi olarak talep ettiğim açıklama bu olayda beni kurtaran olay olmuştur ödeme açıklaması boş para transferi kabul etmeyin
    herkese bol kazançlar


    gelen bir özel mesajı paylaşayım

    dünya sandığımızdan çook daha küçük ne allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.
  • 18-03-2021, 14:47:20
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    gözlerim ağrıdı ama sonuç çıkardım
  • 18-03-2021, 14:48:28
    #3
    Meta (FB,IG) & Google Ads
    çok geçmiş olsun hocam
  • 18-03-2021, 14:50:33
    #4
    Çok çok ve geçmiş olsun baştan sona soluksuz okudum, çok fena tezgah dönmüş.

    Demekki en ufak transfer de bile açıklama yazılacak bunu anladım.
  • 18-03-2021, 14:51:25
    #5
    Film gibi olay arkadaş. Geçmiş olsun hocam
  • 18-03-2021, 14:52:33
    #6
    Çok geçmiş olsun. Bende yaptığım bankalar arası para transferleri nedeniyle ağır ceza mahkemesinde nitelikli d0landırıcılıktan yargılanıyorum. Konuşma kayıtlarım, para transferi açıklamaları vs. var. Birde avukat tuttum. Benimkide lehime sonuçlanır umarım kısa süre içerisinde. Malda satsanız, hizmette verseniz kesinlikle açıklamayı boş bıraktırmayın. O paranın ne için gönderildiğini mutlaka yazdırtın. Eğer yazmadan göndermişse parayı kesinlikle aynı banka hesabına transfer edin. Bankalar arası transfer vb. işlem yapmayın. Ortalık d0landırıcı kaynıyor. 3 kuruş kazanacağım diye mahkeme mahkeme gezdiğinizle kalırsınız.
  • 18-03-2021, 14:53:17
    #7
    vay be ne büyük serüven büyük geçmiş olsun sonuna kadar okudum hakkınızı aramışsınız ve kazanmışsınız tebrik ederim
  • 18-03-2021, 14:53:38
    #8
    Maşallah üsta hikaye gibi oku oku bitmedi , geçmiş olsun tekrardan...
  • 18-03-2021, 14:54:25
    #9
    Üyeliği durduruldu
    Neler neler dönüyor memlekette, maalesef.
    Geçmiş olsun hocam.