• 15-06-2010, 14:03:09
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşım 80 level'lik knight çarını başkasına satarken dolandırıldığını söylüyor.

    Konuşmalar:
    http://bekq.net/r10/ozkan.karakas@hotmail.com.tr.html

    Gelen Mail (Mail adresine dikkat):
    http://i45.tinypic.com/5wghs0.jpg

    Gördüğünüz gibi mail adresi teb'in resmi sitesine ait. Fakat arkadaşım bankayı arayıp sorduğunda spam maildir denilip suratına telefon kapatmışlar. Buda ayrı bir mevzu.

    Bununla ilgili bir araştırma yaptım ve daha önce böyle bir kişi dolandırılmaya çalışıldığını gördüm.
  • 15-06-2010, 14:10:02
    #2
    Üyeliği durduruldu
    http://www.frmtr.com/knight-online/3...fen-bakin.html

    http://www.knightonlineforum.com/kni...ima-geldi.html

    2 Konudada insanları dolandırmaya çalışmış. Yapacak birşey yokmu? Sonuçta mail Teb'den geliyor.
  • 15-06-2010, 14:11:20
    #3
    mail teb'den gelmiyor. teb'in adına dolandıran kişi atıyor. oraya ali@veli.com şeklinde de yazabilir yani.
  • 15-06-2010, 14:13:25
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Mf.Rub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    mail teb'den gelmiyor. teb'in adına dolandıran kişi atıyor. oraya ali@veli.com şeklinde de yazabilir yani.
    Bende böyle düşünüyorum ama bunu nasıl yapıyor. Yani o zaman herkes başkasının adına bir başkasına mail atardı. Yani teb'in alması gereken bir önlem yokmu burda?
  • 15-06-2010, 14:15:22
    #5
    Mail'in TEB'den gelmediğini anlamak için müneccim olmaya gerek yok.Şahsen ben adamın yazışından bile anladım.
  • 15-06-2010, 14:18:19
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Weblog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Mail'in TEB'den gelmediğini anlamak için müneccim olmaya gerek yok.Şahsen ben adamın yazışından bile anladım.
    Tamam hocam bunu bende anladımda o zaman herkes böyle birbirini dolandırır. Adsense maillerini herkes biliyor mesela. Yalandan birşey yazıp yollar ve tüm bilgilerini ele geçirir. Bu kadar kolaymı yani bu işler?
  • 15-06-2010, 14:20:49
    #7
    Bekq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bende böyle düşünüyorum ama bunu nasıl yapıyor. Yani o zaman herkes başkasının adına bir başkasına mail atardı. Yani teb'in alması gereken bir önlem yokmu burda?
    bu teb'in sorunu değil çok basit bi mail olmuş her yerden anlaşılıyo bu mailin fake olduğu.
  • 15-06-2010, 14:24:52
    #8
    Mailin fake olduğu belli. Hiç bir banka yazım yanlışı yazmaz böyle bilgilendirici maillerde.
    bakın Şubemiz yerine subemiz yazıyor bu 1.

    Kurumsal bir firmada Soyadlar büyük yazılır, bu bir bankaysa kesinlikle atlanmaz..

    Ve alttaki yazı. Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkürler.
    İlk harf büyük olur tamam ama cümledeki tüm kelimelerin ilk harfleri büyük mü olur ?

    Gerçekten çok amatörce..
  • 15-06-2010, 14:26:31
    #9
    Üyeliği durduruldu
    HDikmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Mailin fake olduğu belli. Hiç bir banka yazım yanlışı yazmaz böyle bilgilendirici maillerde.
    bakın Şubemiz yerine subemiz yazıyor bu 1.

    Kurumsal bir firmada Soyadlar büyük yazılır, bu bir bankaysa kesinlikle atlanmaz..

    Ve alttaki yazı. Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkürler.
    İlk harf büyük olur tamam ama cümledeki tüm kelimelerin ilk harfleri büyük mü olur ?

    Gerçekten çok amatörce..
    Bana gelse bende yemem zaten ama arkadaşım yemiş işte.

    Fakat ben olayın o boyutuna takılmıyorum. info@teb.com.tr'den gelmiş mail. Bunu yapmak bu kadar kolaymı?