Merhabalar, en son 1.200TL param gitti benimde bu şekilde.. Gittim savcılığa dilekçe yazdım, aynı şekilde smsleri, mesajları, mailleri, ilan numarasını ve parayı gönderdiğim hesap no vs herşeyi ekledim. 2 Sene oluyor neredeyse; hiç bir geri dönüş olmadı ne savcılıkdan nede başka bir yerden.
Geçmiş olsun, Sen yinede savcılığa suç duyurusunda bulun; Sahibinden ilede bu durumu birebir görüş. Umarım sorunun çözülür.
sahibinden.com kurumsal kullanıcı tarafından dolandırıldım
32
●3.176
- 06-10-2019, 01:22:25Domainler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-10-2019, 01:36:15geçmiş olsun. Bu tarz durumlarda gezenadam.com.tr ile görüşün 50-100 TL önemli değil gitsin sizin yerinize ürüne baksın / kontrol etsin / size kargolasın aklınızda bulunsun.
- 06-10-2019, 02:33:14Dursun05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fakat Tüketici mahkemeye başvurduğunda mahkeme sözleşmeye rağmen sıklıkla tüketiciyi haklı görür bununla ilgili bir çok emsal karar bulabilirsiniz.
Buradaki ince nokta sizin kendinizi mahkemeye nasıl ifade ettiğinizle alakalı.
Mesela;
5.2. "SAHİBİNDEN"in Hak ve Yükümlülükleri
5.2.1. "SAHİBİNDEN", işbu “Üyelik Sözleşmesi”nde bahsi geçen hizmetleri; ilgili hizmetlerin sunumuyla ilgili “Portal”da belirtilen açıklamalar ve işbu “Üyelik Sözleşmesi”nde belirtilen koşullar dâhilinde yerine getirmeyi, işbu “Üyelik Sözleşmesi” kapsamında belirtilen hizmetlerin sunulabilmesi için gerekli olan teknolojik altyapıyı tesis etmeyi ve işletmeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. İşbu madde içerisinde belirtilen teknolojik altyapı tesis etme yükümlülüğü, sınırsız ve eksiksiz bir hizmet taahhüdü anlamına gelmemektedir; “SAHİBİNDEN” her zaman herhangi bir bildirimde bulunmadan işbu “Üyelik Sözleşmesi” ile belirlenen hizmetlerini ve teknolojik altyapısını durdurabilir veya son verebilir.
Yukarıda okuduğunuz gibi hak, hükümlülük ve mecburiyetlerini beyan ve taahhüt etmesine rağmen bunları eksiksiz yerine getiremeyebilirim, durdurubilirim, son verebilirim gibi kendine açık kapılar bırakmış. Hemen hemen bütün maddelerde ve sözleşmelerde bu şekildedir. Kimse müşterinin hakkını savunmaz kendini garantiye almaya çalışır. Ama ince nokta şuradadır; Sahibinden'in sorumlu olduğu tüketici kanunu vardır ve mahkemede bunu esas alır. Sitedeki sözleşme sizinle şirket arasındadır aksi bir durumu iddia ederseniz mahkeme tüketici kanununa uygun hareket edip etmediğine, Tüketicinin haklı olup olmadığına bakacaktır. Genellikle Tüketici mahkelerinde çok büyük bir oranda Tüketici lehine kararlar çıkmaktadır üstelik hiç çalışılmadan açılan davalar olmasına rağmen. Burada toplumun tüketici davalarında çekingen ve korkak davranmasını gerektirecek bir durum yok aslında.
Şimdi yukarıdaki örneği ele aldığımızda bu sözleşmenin Mahkeme Tarafından kanunen hiç bir hükmü yoktur diyebiliriz aslında eğer tüketici savunmasını şu şekilde yapar ise;
Türkiye'nin en bilindik güvenilir pazaryeri markası olan Sahibinden sitesinde alışveriş yapacağım kurumsal mağazanın kontrollerinin kanunlar çerçevesinde şirket tarafından yapıldığı için güvenerek alışveriş yaptım ve kurumsal mağaza tarafından dolandırıldım sahibinden şirketi şu maddenin şu bendinde sorumluluklarını belirtmesine rağmen mağduriyetimin önüne geçememiş ve sorumluluklarını üzerinden atarak ek.te dosya numaraları mevcut emsal davalar ile bir çok tüketiciyi mağdur ederek hem maddi hem de manevi kayıplar yaşatmaktadır.
Yukarıda ki örnekteki gibi bir ifade ile;
Tüketici mahkemesi mağduriyetleri göz önünde bulundurarak sistemin çalışma ve sorumluluklarını yerine getirmediği sonucuna varabilir. Yani burada aslolan üyelik sözleşmesi değil davacının Tüketici mahkemesine açtığı dava da Tüketici Hakları Kanunudur. Karar mercii mahkemededir. Sözleşmeler kullanıcı ve firma arasında olsa da her türlü illegal işler için kullanılabilir ve hukuki olmayan yasaya aykırı maddeler eklenebilir.
Eğer mahkeme sahibinden sitesiyle ilgili yerine getirmesi gereken tedbir ve önlemleri yerine getirmediği kanaatinde bulunur ise sözleşmede yazan "eksiklik olabilir, yan yatabilir, çamura batabilir" ifadelerine bile bakmadan tüketiciyi korumaya yönelik karar verir. Hele ki platformda birden çok dola.ndırıcılık olayı olduğu kanıtlıysa bunun önüne geçmek için şirketi tazminata ve zararın karşılanması yönünde cezalandırabilir. - 06-10-2019, 15:38:54Üyeliği durdurulduÖncelikle en büyük hata sizde kurumsal olsada get sistemi ile alış veriş yapmalıydınız 3 yıllık kurumsal diye site dışından para göndermeniz hata ve para gönderirken kurumsal bir firma isme değil firma adına hesabı olur savcılıktan suç duyurusunda bulunacaksınız elinizdeki yazışmalar telefon numaraları ve diğer bilgiler ile savcı şikayet dilekçenizi okuyup kabul ettikten sonra size vereceği evrakı bilişim suçlarına götürüp teslim edeceksiniz daha sonra e-devlet sisteminden takip edeceksiniz sonucu en az 3 yıl en fazla 6 yıl sürebilir ve mahkemeye çağrıldığınızda mutlaka gidip şikayetinizi teyit edin yoksa size para cezası kesilir ve dava düşer.
- 06-10-2019, 17:21:54Ben 4-5 seneden sonra sahibinden.com üzerinden dolandıran kişiden paramı aldım. İlk seneler icraları bile takmadı, biraz inatçı olmak gerekiyor.
Yalnız şunu hatırlatmak da fayda var. Savcılığa yapacağın şikayet paranı geri vermez kazansan bile. Sen yine savcılığa şikayetini yap ama yıllar sürer, sürsün. Kurumsal hesap olduğunu da ayrıca belirt, sahibinden.com da işin içine girsin.
Bu süreçte paranı geri almak için hukuk mahkemesine davanı aç. Umarım kend banka hesabıdır. (olmasa bile yapabileceğin bu) Oradan kazanacağın dava ile icra başlatırsın. İcrayi da senelik takip etmen gerekir. Ben tüketici hakem heyetinden çıkardığım karar ile icra başlamıştım mahkeme uzun sürer diye. Adres bilgileri ile orayı da zorlayabilirsin.