Enteresan bir e-mail problemi - DirectAdmin - Google Fan Webmaster Forum
Google Fan Webmaster Forum  

Geri git   Google Fan Webmaster Forum > Webmaster Genel > Site & Server Administration
Kayıt ol Articles Sosyal Gruplar Forumları Okundu Kabul Et

Site & Server Administration Server Yönetimi hakkında, .htaccess, Apache configuration ve log analiz, güvenlik

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
  1  
Alt 22-02-2010, 02:59:15
 
Unhappy Enteresan bir e-mail problemi - DirectAdmin

Merhaba,

Garip bir sorunum var.

DirectAdmin kurulu CentOS Sunucumdan birkaç gün önceye kadar hiçbir problem olmadan e-posta gönderebilmekteydim.

Ancak şu anda, hotmail e posta gönderilmemektedir.
Ancak gönderilen postaları başarı ile alabilmekteyim.
Eğer bu postaları cevaplar isem, yanıtımı da ulaştırabilmekteyim.

Ancak yeni bir posta yazamıyorum. Ulaşmıyor. Geride dönmüyor.

ip adresim, sunucu hostname adresime RDNS olarak tanımlı.
PTR olarak şöyle bir kaydım var;

Kod:
domainim.com.	TXT	"v=spf1 a mx ip4:SUNUCU.IP.ADRESIM ~all"
Spam işlemi yapmadım. Günde ortalama 15-20 e-posta gönderirim.
IP adresi tek bir websiteye aittir.

Konu hakkında herhangi bir fikriniz var mı acaba?
Not: IP Adresim spam listelerinde görünmemektedir. Birkaç farklı yerden check ettim.

Teşekkürler.
__________________
Hayatta Her$ey iLLegaL ,]
Alıntı ile Cevapla


Sponsored Links
  2  
Alt 22-02-2010, 05:16:35
 
Standart

Firewall hotmail iplerini filan engellemiş olmasın bence firewall ip bloklarını temizleyin.Eğer bu değilse sebep sunucuyu komple bir rebootlamanızı öneririm.Ayrıca hotmail sadece kendine özelde bir banlist oluşturabiliyor.Siz atmassınız fakat sunucunuza atılmış kucuk bir cgi ile toplu mail atılmış olabilir bir çok sebep olabilir yani.
__________________
468x60 Reklam kodu gelicek buraya:D
Alıntı ile Cevapla


  3  
Alt 22-02-2010, 12:27:45
 
Standart

Merhaba,
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Sunucuda herhangi bir firewall kullanmıyorum.
Reboot attım ancak değişen birşey olmamıştı. Tüm olasılıkları kendimce deneyip, yapamayınca buraya konu açtım

Sunucuda 3 website var. Her websitelerin ip adresleri farklı. Birbirininkini spam a düşüremezler. Ayrıca 3 website de benim kontrolümde.

Çözüm öneriniz varsa lütfen belirtin.
__________________
Hayatta Her$ey iLLegaL ,]
Alıntı ile Cevapla


  4  
Alt 22-02-2010, 14:42:29
 
Standart

Exim logları tam olarak ne diyor, kontrol ettiniz mi?
__________________
Knowledge speaks, wisdom listens.
Alıntı ile Cevapla


  5  
Alt 22-02-2010, 15:00:24
 
Standart

loglarda e-posta ulaşıyor olarak görünüyor.
__________________
Hayatta Her$ey iLLegaL ,]
Alıntı ile Cevapla


  6  
Alt 22-02-2010, 15:18:58
 
Standart

Bir test e-maili gönderin ve mainlog içindeki kaydı kopyalayın bize.
__________________
Knowledge speaks, wisdom listens.
Alıntı ile Cevapla


  7  
Alt 22-02-2010, 15:27:51
 
Standart

Merhaba,

Şu şekilde;

Kod:
2010-02-22 14:23:46 1NjXKE-0006rl-2z <= benimadresim@domainim.com H=mail-fx0-f219.google.com [209.85.220.219] P=esmtpsa X=TLSv1:RC4-MD5:128 A=plain:benimadresim@domainim.com S=4483 id=57bc79eb10022220423y1af89583tc2faf0f4e7129f32@mail.gmail.com T="Deneme e-postasi," from <benimadresim@domainim.com> for testalicisi@hotmail.com
2010-02-22 14:23:47 1NjXKE-0006rl-2z => testalicisi@hotmail.com F=<benimadresim@domainim.com> R=lookuphost T=remote_smtp S=4580 H=mx4.hotmail.com [65.55.37.120] C="250  <57bc79eb1002220423y1af89583tc2faf0f4e7129f32@mail.gmail.com> Queued mail for delivery"
2010-02-22 14:23:47 1NjXKE-0006rl-2z Completed
Not: gmail geçmesinin nedeni smtp servisi olarak (outlook yerine) gmail kullanmamdır.
not2: direk roundcube v.b. üzerinden gönderimlerde de iletilmemektedir.
__________________
Hayatta Her$ey iLLegaL ,]
Alıntı ile Cevapla


  8  
Alt 23-02-2010, 02:08:06
 
Standart

Problemi tam olarak tesbit ettim;

Hotmail ip adresimi engellemiş. Kendileri ile temasa geçerek bu düşüncemi doğruladım.
72 saat içerisinde açılacakmış tekrar. ricalarıma karşılık beni kırmayıp günde kaç kez spam olarak işaretlendiğimin istatistiğini gönderdiler.

Problem şundan kaynaklanıyor;

Directadmin sunucumda, 4 farklı website var. Her sitenin kendine özel ip adreside var... Ancak exim tek ip adresi üzerinden calısıyor. Yani kendisine özel ip atadığım bir sitenin mailleri, yine sunucunun ana ip adresi üzerinden gönderiliyor.

Bunu nasıl engellerim? her domain kendi ip adresinden nasıl e-posta gönderebilir??
__________________
Hayatta Her$ey iLLegaL ,]
Alıntı ile Cevapla


  9  
Alt 24-02-2010, 00:38:25
 
Standart

Router/transport çiftini her domain için konfigure etmeniz gerekiyor. Ek olarak transport üzerinde interface = 1.2.3.4 şeklinde IP belirtmeniz gerekecek.
__________________
Knowledge speaks, wisdom listens.
Alıntı ile Cevapla


Cevapla


Bookmarks
tesxc
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:57:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.

“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”. H.Ş

Hosting by Radore Hosting

İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan R10.net WebMaster Forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. R10.net hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde R10.net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
ARGUS_OK