Mail Gitmiyor Gelmiyor - Google Fan Webmaster Forum
Google Fan Webmaster Forum  
herşeyi sana yazdım

Geri git   Google Fan Webmaster Forum > Webmaster Genel > Site & Server Administration
KEY
Kayıt ol Articles Sosyal Gruplar Forumları Okundu Kabul Et

Site & Server Administration Server Yönetimi hakkında, .htaccess, Apache configuration ve log analiz, güvenlik

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
  1  
Alt 14-01-2009, 01:05:00
Leo Leo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Üyeliği durduruldu
 
Standart Mail Gitmiyor Gelmiyor

Sunucum üzerindeki hiç bir siteden veya sistemden mail gönderip alamıyorum
Daha öncesinde sorun yoktu mail gönderip alaniliyordum ama daha sonradan birden mail gönderimi ve alımı durdu ip adresi spam list e takılmış olabilir diye düşündüm ip adreslerini yeniledim şu anda bulundugum ip adresim ( 94.102.7.144 ) spam listesinde bulunmuyor ama yinede sunucu üzerinden Hotmail , Gmail , Yahoo ve ...@siteadi.com tarzında mail adreslerine mail gönderemiyorum ve hiç birinden mail alamıyorum işletim sistemi linux & Cpanel
Server Configuration / Tweak Settings Ayarlarım resimdeki gibi bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekiyorum

Alıntı ile Cevapla
  2  
Alt 14-01-2009, 02:23:32
NET NET isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
 
Standart

aynı sorun bendede var.(plesk kullanıyorum)

mail servere bi reset atmayı denesene.
__________________
şaşkın
Alıntı ile Cevapla
  3  
Alt 14-01-2009, 02:50:56
Leo Leo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Üyeliği durduruldu
 
Standart

Exim ve POP3 ' e restart attım aynı zamanda mail server ı upgrade ettim ama sorun degişmedi
Alıntı ile Cevapla
  4  
Alt 14-01-2009, 08:14:08
 
Standart

Firewall / Güvenlik duvarı / iptables 'a bir bakmanızı öneririm.

Bana sanki güvenlik duvarı blokluyormuş gibi geldi. Ek olarak antivirüs, antispam ayarlarına da bakmanızda yarar var. Böyle bir olay serverdan spam yapıldıysa da olabiliyor. Kuyrukta binlerce mail olabilir.

Saygılarımla,
Hikmet GÜNGÖR
__________________
http://www.teknopage.com : Günlük Haber Teknoloji Portalı
Alıntı ile Cevapla
  5  
Alt 14-01-2009, 13:10:36
Leo Leo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Üyeliği durduruldu
 
Standart

Edit Dns zone dan TXT ayarlarını

domain.com. 1400 IN TXT "v=spf1 a mx ptr ip4:ipadresim mx:mail.domain.com +all"


şeklinde ayarladıktan sonra sunucu içerisindeki mail adreslerine ve gmaillere mail gonderebiliyorum tek sorunum kaldı su anda hotmail e gonderemiyorum
Alıntı ile Cevapla
  6  
Alt 14-01-2009, 13:17:53
Üyeliği durduruldu
 
Standart

prevent hte user "nobody" ile başlayan seçenği kapatıp bir dene.
Alıntı ile Cevapla
  7  
Alt 14-01-2009, 13:59:43
Leo Leo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Üyeliği durduruldu
 
Standart

prevent the user i kapattım suanda hotmail den gelen mailler posta kutuma düşüyor ama outlook ile yolladıgım mailler hotmail e gitmiyor

Alıntı:
This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:
Diyor bu neden olabilir yada bir çözümü varmı ???
Alıntı ile Cevapla
  8  
Alt 16-01-2009, 13:15:11
 
Standart

yaa arkadaşlar aynı sorun bende var bütün maillere gidiyor ama hotmail.com a mail gönderemiyor girip SpamCop.net - Blocking List ( bl.spamcop.net ) şuradan ip adresime baktım ama bi problem yok görünüyor ip adresım block olmamış gibi sorunu halledebilirsen banada söylersen sevinirim pleask Windows 2003 serverim benımde
Alıntı ile Cevapla
  9  
Alt 05-03-2009, 01:38:35
Üyeliği durduruldu
 
Standart

mail sisteminiz dolmuş temizlenmesi gerekiyor
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Bookmarks

Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:24:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.

“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”. H.Ş

Hosting by Radore Hosting

İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan R10.net WebMaster Forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. R10.net hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde R10.net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
ARGUS_OK

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252