• 02-09-2014, 20:49:38
    Merhabalar Arkadaşlar,

Mobil oyun piyasasından bahsetmemize gerek yoktur sanırım. Bize göre şu anda yatırım yapılacak en uygun sektördür. Bu işi yaptığım için söylemiyorum ufak bir araştırmayla bu konu da beni destekleyeceğinizi düşünüyorum.

Önümüzdeki dönemde elimizde iş alımımız müsait olduğu için , ve geliştirdiğimiz mobil oyunlarda yardımcı ekip olarak çalıştığımız için hali hazırda ki 3 multiplayer browser oyunumuza ek olarak , 3 tane de mobil oyun geliştirmeyi düşünüyoruz. Aklınıza şunlar takılabilir;

Ne tarz mobil oyunlardan bahsediyoruz?
    * Kesinlik clone oyun yapmıyoruz. Mobil oyun sektöründe oyunlar 2 mantıkla yapılır, Birincisi: İyi bir oyun tasarımcısıyla çalışıp, oyun yaratmaktır. İkincisi: Arcade scriptler araştırılıp, iyi oyunları mobile çevirmek(Bu seçeneğe clone diyebilirsiniz, fakat bu tamamen farklı bir methodtur). İlk tercihimiz multiplayer oyunlar olacaktır.

Hangi Programlara Hakimiz?
    * Cocos2d-x

* Cocos3D

* Unity

* Corona

* GameSalad

* FireMonkey

Hangi Dillere Hakimiz?
    * C ve türevleri

* Lua

* Delphi XE2 ve 3

* Java

Nasıl Çalışıyoruz?
    * Ön görüşme olumlu sonuçlanır ise;

- İşbu sözleşmesi imzalanır,

- Toplam ücretin %30 u alınır ve işe başlanır,

- İlk test sürecinde %20 alınır,

- Oyun yayınlanır ilk indirmeler yapılır , kalan %50 alınır.

Neden sadece 3 oyun?
    * Çünkü hepimiz ayrı işlerle de uğraşıyoruz, kişisel olarak işlerimizde mevcut. Bu oyunlar yapılıp store'a yüklenip çüremesi beklenmez. Sürekli temizleme ve güncelleme yapılır. Bu yüzden daha iyi hizmet ve memnuniyet için sadece 3 oyunu kaldırabiliriz.

Fiyatlandırmalarımız Nasıl Oluyor?
    * 100 liraya araba yarışı yapmıyoruz, 1000 liraya candy crushta yapmıyoruz. İş sonunda hakkınızı helal edeceğinizi biliyoruz. O yüzden fiyat kafadan söylenecek bir durum değildir, üstünde ciddi bir çalışma gerektirir. Bu yüzden sizden ricam, bana boş yere pm atmayın gibi şeyler kesinlikle söylemem. Kesinlikle 100 lirası olana da fikirler veririm, 100k$ olana da. Fakat, lütfen herkesin yaptığına saygım vardır sizlerde bana duyun yeter. Ayrıca ücretlendirme, tek seferlik değildir, aylık olarak bakım ve masraflarda(oyuna göre değişir) mevcut olacaktır.

Süre Nasıl Hesaplanıyor?
    * Vereceğimiz sürenin ciddi bir zamanı oyunu projelendirme ve level design(var ise) için harcanıyor. Yazılım ve tasarım süreci çok zamanımızı almıyor. Bu yüzden bu kısım içinde önce danışmanız gerekir.

Önemli Not -1: Lütfen flappy bird gibi oyunu kaça yaparsınız gibi birşey söylemeyin, çünkü o "gibi" kelimesinin içerisinde daha bir çok özelliğin olduğunu biliyoruz. Bu yüzden detaylı bir şekilde noktasına kadar anlatırsanız daha sağlıklı olur.

Önemli Not - 2: Kimseyi çalışmak için zorlamıyorum oyun konusunda müşterimle yüzyüze görüşmeden oyuna başlamam. Sizler işverenler olarak çok dolandırıldınız. Ama bende iş yapan olarak çok dolandırıldım. Kimse kimseden üstün değildir, bunun farkında olalım.

Önemli Not - 3: Referanslarımızı PM ile isteyebilirsiniz, genelde yurt içinde pek iş yapmayan bir ekibiz, Yurtdışı referanslarımıza mail atarak veya karşı firmaya ehrhangi bir yolla ulaşarak check edebilirsiniz.

Önemli Not - 4: İlk görüşme r10 üzerinden olacak, ardından skype ve gsm devreye girecektir.

Atacağınız pmlere en geç 24 saat içerisinde dönüş yapılacaktır.

Herkese işlerinde başarılar diliyorum,
    Saygılarım ve Sevgilerimle
  • 02-09-2014, 20:59:59
    Yaptığınız oyunları görebilirmiyiz
  • 02-09-2014, 21:25:28
    Sukru1453 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yaptığınız oyunları görebilirmiyiz

PM Gönderdim
  • 02-09-2014, 21:49:21
    Referanslarınızı özel mesaj ile alabilir miyim?
  • 02-09-2014, 22:29:28
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Pm alabilir miyim lütfen
  • 02-09-2014, 23:03:40
    bende aynı pm lerden alabilirmiyim ?
  • 03-09-2014, 01:08:14
    Referanslar Gönderildi
  • 03-09-2014, 01:16:57
    referanslar lütfen
  • 03-09-2014, 01:48:11
    GrkmDlk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar Arkadaşlar,

Mobil oyun piyasasından bahsetmemize gerek yoktur sanırım. Bize göre şu anda yatırım yapılacak en uygun sektördür. Bu işi yaptığım için söylemiyorum ufak bir araştırmayla bu konu da beni destekleyeceğinizi düşünüyorum.

Önümüzdeki dönemde elimizde iş alımımız müsait olduğu için , ve geliştirdiğimiz mobil oyunlarda yardımcı ekip olarak çalıştığımız için hali hazırda ki 3 multiplayer browser oyunumuza ek olarak , 3 tane de mobil oyun geliştirmeyi düşünüyoruz. Aklınıza şunlar takılabilir;

Ne tarz mobil oyunlardan bahsediyoruz?
    * Kesinlik clone oyun yapmıyoruz. Mobil oyun sektöründe oyunlar 2 mantıkla yapılır, Birincisi: İyi bir oyun tasarımcısıyla çalışıp, oyun yaratmaktır. İkincisi: Arcade scriptler araştırılıp, iyi oyunları mobile çevirmek(Bu seçeneğe clone diyebilirsiniz, fakat bu tamamen farklı bir methodtur). İlk tercihimiz multiplayer oyunlar olacaktır.

Hangi Programlara Hakimiz?
    * Cocos2d-x

* Cocos3D

* Unity

* Corona

* GameSalad

* FireMonkey

Hangi Dillere Hakimiz?
    * C ve türevleri

* Lua

* Delphi XE2 ve 3

* Java

Nasıl Çalışıyoruz?
    * Ön görüşme olumlu sonuçlanır ise;

- İşbu sözleşmesi imzalanır,

- Toplam ücretin %30 u alınır ve işe başlanır,

- İlk test sürecinde %20 alınır,

- Oyun yayınlanır ilk indirmeler yapılır , kalan %50 alınır.

Neden sadece 3 oyun?
    * Çünkü hepimiz ayrı işlerle de uğraşıyoruz, kişisel olarak işlerimizde mevcut. Bu oyunlar yapılıp store'a yüklenip çüremesi beklenmez. Sürekli temizleme ve güncelleme yapılır. Bu yüzden daha iyi hizmet ve memnuniyet için sadece 3 oyunu kaldırabiliriz.

Fiyatlandırmalarımız Nasıl Oluyor?
    * 100 liraya araba yarışı yapmıyoruz, 1000 liraya candy crushta yapmıyoruz. İş sonunda hakkınızı helal edeceğinizi biliyoruz. O yüzden fiyat kafadan söylenecek bir durum değildir, üstünde ciddi bir çalışma gerektirir. Bu yüzden sizden ricam, bana boş yere pm atmayın gibi şeyler kesinlikle söylemem. Kesinlikle 100 lirası olana da fikirler veririm, 100k$ olana da. Fakat, lütfen herkesin yaptığına saygım vardır sizlerde bana duyun yeter. Ayrıca ücretlendirme, tek seferlik değildir, aylık olarak bakım ve masraflarda(oyuna göre değişir) mevcut olacaktır.

Süre Nasıl Hesaplanıyor?
    * Vereceğimiz sürenin ciddi bir zamanı oyunu projelendirme ve level design(var ise) için harcanıyor. Yazılım ve tasarım süreci çok zamanımızı almıyor. Bu yüzden bu kısım içinde önce danışmanız gerekir.

Önemli Not -1: Lütfen flappy bird gibi oyunu kaça yaparsınız gibi birşey söylemeyin, çünkü o "gibi" kelimesinin içerisinde daha bir çok özelliğin olduğunu biliyoruz. Bu yüzden detaylı bir şekilde noktasına kadar anlatırsanız daha sağlıklı olur.

Önemli Not - 2: Kimseyi çalışmak için zorlamıyorum oyun konusunda müşterimle yüzyüze görüşmeden oyuna başlamam. Sizler işverenler olarak çok dolandırıldınız. Ama bende iş yapan olarak çok dolandırıldım. Kimse kimseden üstün değildir, bunun farkında olalım.

Önemli Not - 3: Referanslarımızı PM ile isteyebilirsiniz, genelde yurt içinde pek iş yapmayan bir ekibiz, Yurtdışı referanslarımıza mail atarak veya karşı firmaya ehrhangi bir yolla ulaşarak check edebilirsiniz.

Önemli Not - 4: İlk görüşme r10 üzerinden olacak, ardından skype ve gsm devreye girecektir.

Atacağınız pmlere en geç 24 saat içerisinde dönüş yapılacaktır.

Herkese işlerinde başarılar diliyorum,
    Saygılarım ve Sevgilerimle

Oyun yaptıracağımdan değil ama referanslarınızı merak ettim görmek istiyorum mümkünse.. Genelde türkler neler yapmış araştırıp bakıyorum güzelse gurur duyuyorumda
    İlk öncelikle kesinlikle beni yanlış anlamanızı istemiyorum.. Konunuza gelecek olursak ben Türkiye'de çok kaliteli yatırımlar yapacak insanların olduğunu sanmıyorum bu sektöre heleki aylık ücretlendirmeye kesinlikle karşı çıkacaktır müşterileriniz..Adama 50 liraya yapıyorum istediği uygulamayı yine de pazarlık ediyor 30 diyor bırakta kazanalım biz de 3-5 kuruş diyince bizden de kazanma diyor. Her gelen aynı şeyi söylüyor. Hal böyle olunca insanın uygulama yazası gelmiyor. Saatlerce bilgisayar başında otur 30-50 lira için oda paranı almak için 40 takla atıyorsun.. Yapıyorsun gidiyor birdaha haber alamıyorsun.. Söylemek istediğim bu kadar başarılı bol müşterili mesailer