• 10-07-2014, 18:38:06
    Sıfırdan Anroid Oyun Yapmayı Öğrenmek İstiyorum. Bunun için bir takım kitaplar aldım sizce bunlar yeterlimi

- Android oyun programlama / Dikeyeksen

- Algoritma ve programlama mantığı / Kodlab

- Android programlama / kodlab

- Java KOCAMAN bi kitap / alfa

Bu işi ciddi anlamda öğrenmek istiyorum. Oyunlar yapmak istiyorum bir arkadaşımız
    beni yönlendirebilirmi acaba
  • 10-07-2014, 20:18:55
    Youtube bile tek başına yeterliydi aslında.
  • 10-07-2014, 20:20:00
    Üyeliği durduruldu
    ScrolLock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sıfırdan Anroid Oyun Yapmayı Öğrenmek İstiyorum. Bunun için bir takım kitaplar aldım sizce bunlar yeterlimi

- Algoritma ve programlama mantığı / Kodlab

- Android programlama / kodlab

- Java KOCAMAN bi kitap / alfa

Bu işi ciddi anlamda öğrenmek istiyorum. Oyunlar yapmak istiyorum bir arkadaşımız
    beni yönlendirebilirmi acaba
    Hocam bu kitaplardan hangisi işe yarar sizce. Ben oyundan ziyade uygulama yapımını öğrenmek istiyorum da.

ozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Youtube bile tek başına yeterliydi aslında.
    Araştırdım fakat iş yapacak pek kanal veya video bulamadım. Tavsiye ettiğiniz Türkçe kaynaklar var mı bu şekilde?
  • 10-07-2014, 20:30:20
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Unity3d ile basla.İngilizcenin az çok varsa çok fazla kaynak var unity de..kitaplar inan bana 5 kuruşa yaramıyor.ben aldım köşede duruyor.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • 10-07-2014, 22:02:00
    Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bu kitaplardan hangisi işe yarar sizce. Ben oyundan ziyade uygulama yapımını öğrenmek istiyorum da.

Araştırdım fakat iş yapacak pek kanal veya video bulamadım. Tavsiye ettiğiniz Türkçe kaynaklar var mı bu şekilde?

bu güzel bir kitap eclipse ile yapıyor
  • 11-07-2014, 00:05:56
    Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

türkçe kaynak fazla yok. malesef ingilizceni geliştirmen gerekiyor
  • 13-07-2014, 02:56:49
    Hazırlayalı 2 sene oldu ancak halen güncelliğini koruyor.ProgramlamaDefteri.com üzerinden siteme ulaşabilirsin.

Sormak istediğin soruları sitenin forum bölümünde sorarsan cevaplayabilirim.

Halen android programlama kelimesinde Google'da birinciyiz ve yüzlerce kişi bu dersler ile android programlama ile tanıştı diyebilirim.
  • 13-07-2014, 03:08:18
    Unity3d
    50-60$ civarı 2D sahne üretici bagımsız oyunlar turetebilirsin.
    https://www.assetstore.unity3d.com/#/content/9236

Aynı bolumde oyun objeleri satılıyor materyeller uygun fiyatlara satılıyor vs..
    biraz youtube ta unity için zaman harcamak kaydıyla 2 gunde birseyler cıkartırsın

Ayrıca Store de Skor üyelik netwrok vs.. gibi kitler mevcut bunları kullarak daha ileri taşıyabilirsin işi fakat ortaseviye bilgi gerektirir. ilerki bir süre için kit yardımı ile istediğini yapabilirsin.

c# konusunda devam etmeni önerrim oyun programlamada..
  • 13-07-2014, 03:13:37
    kit felan satın alma sakın, adam akıllı öğrenerek oluyor bu işler. kiti yazan olmak lazım satın alan taraf değil

mobil ortamlara oyun geliştirmek çok zor sayılmaz artık, çok fazla araç var. unity3d öğrenmek iyidir, kaynağı bol. başlangıç için de uygun bir oyun motoru.

oyun motorunun kodlama dilini anlayabilmen için herhangi bir dilde kodlamanın mantığını biraz kavrarsan hoş olur tabi