Marka/Şirket ismi:
BiHostel - BiPansiyon (Hem hostel hem pansiyonlara hizmet vereceğiz bu yüzden logoda isim değiştirebiliriz)
Biz kimiz, ne iş yapıyoruz?:
Türkiye'de bulunan Hostel ve Pansiyonların bir araya getirileceği bir platform.
Müşterileri/Ziyaretçileriniz kim, kim olmasını istiyoruz?:
Türkiye ve Yurt Dışı
Rakiplerimiz kimler?:
Sektördeki diğer firmalar. Booking, Odamax, Airbnb, Hostelword
Markamızın en güçlü, en öne çıkan yönleri:
Yıllardır sektördeyiz ve kendi hostel işletmelerimiz bulunuyor.
Hostel ve Pansiyon Arasında ki Fark
Hostel: Hosteller genellikle genç gezginlere veya düşük bütçeli seyahat edenlere hitap eder. Genellikle yatakhanelerde (dormitory) ortak odalar sunarlar. Bu odalarda birkaç ranza bulunabilir ve odalar diğer misafirlerle paylaşılır. Hostellerde bazen özel odalar da bulunabilir, ancak ortak alanlar (mutfak, banyo, oturma alanı) yaygındır.
Pansiyon: Pansiyonlar ise daha çok ailelere veya uzun süreli konaklama yapan kişilere hitap eder. Pansiyonlarda genellikle özel odalar bulunur ve odalar genellikle daha küçük ölçekli, kişiye özel banyo ve mutfak gibi olanaklara sahip olabilir. Pansiyonlar, ev ortamı sunma eğilimindedir.
Logomuzda görmek istediğimiz ve istemediğimiz özellikler:
- Yeri geldiği zaman ikonu tek olarakta kullanmak istiyoruz. (app İçin)
- Slogan kullanabiliriz
- Tek bir logoda iki ismide belirtmek istiyoruz. Bihostel yazıp daha sonra gif yapıp hostel yerine pansiyon kelimesini gösterebiliriz. (gif sizin tarafınızda yapılması mecburi değildir)
- Yuvarlak dairesel fontlar ve küçük harfler kullanmak istiyoruz.
- Hostel ve Pansiyon ayrı şeyler olduğu için tek ranza yada tek yatak kullanmak istemiyoruz. İkisini ortak gösterebilmemiz lazım.
Tercih ettiğimiz renkler:
Tasarımcıyı kısıtlamıyoruz. Erkek ve dişi kullanımı önemli. Çok patlak renkler olmamalı.
Grafiğin web sitesi veya sizin için önemi olan bir yüzeyin resmi:
Web sitemiz genel olarak soft renklerden oluşacak.
Yarışma süreci:
08 Temmuz 2024. Bitiş saati 23:59 sabittir.
Ödül:
3500 TL
Genel Katılım Şartları;
Katılımcı;
- Yarışma tarihinden önce alınmış Tasarım ile ilgili (hizmet veren) en az 5 adet ticaret puanı olmalı,
- En az 1 aylık üyelik yaşı olmalı,
- Hazır vektör kullanılmamalı, tespiti halinde varsa diğer çalışmaları ile birlikte yarışmadan diskalifiye edilir.
- Çalışma benzerlik kontrolü katılımcı mesuliyetindedir.
- Katılımcılar çalışmalarını konu içerisinde paylaşmalı,
- Çalışmalar maksimum genişlik 1080 px çözünürlükte yüklenmelidir.
- Yarışma konusuyla alakalı tüm soru ve cevaplar konu içerisinde sorulmalı,
- Yarışma sahibi ve katılımcı yarışma süresince hiç bir şekilde iletişim kuramaz, tespiti halinde katılımcı diskalifiye edilerek yarışma sahibi uzaklaştırma cezası alır.