sou1985 Forum sahibi(leri) hiç bir şekilde hiç bir kullanıcının hal, hareket düşünce ve tavırlarını otomatik olarak benimseyeceğini zannetmiyorum.
Sana bozuk forumun bozuk üyesi desek hoşuna gitmez elbet.. Birilerine laf soylerken daha dikkatli ve yapıcı olmaya çalışalım arkadaşım.. Kısacası insanları sevelim..
Soylediklerim emir, nasihat vb. değil hayatın ta kendisidir.. Seviyoruz seni..
Kendi Sitenizi Yaptırın, Prestijinizi Arttırın! [ www.isminiz.com ]
17
●1.531
- 26-09-2008, 15:24:49sou1985 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-09-2008, 17:07:16sou1985 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-09-2008, 18:26:57sou1985 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani bu sitede kim moderatör kim üye de bilmiyorum çok karışık. Şayet yeşil renge bürünen ve yukarıda bana hiç de moderatörmüş gibi davranmayan amacdizayn isimli arkadaş bu sitede moderatörse ben r10 gibi kaliteli bir site hakkında maalesef kötü şeyler düşünmek zorunda kalacağım.
Sonuna kadar katılıyorum sou1985'a... Ben sizler kadar çok vakit geçirmiyorum bu sitede belki ama dışarıdan yeni gelen biri için pek de güzel görüneceğini söyleyemem bu olayların.
aristotlee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah'a şükürler olsun ki benim ne olduğumu benle çalışanlar biliyor. Bilmeyenler de araştırsın bakalım VSaBaH kimmiş. Şimdiye kadar yüz kızartıcı bi iş yapmadım. Hele böyle bir olayı soyismimi verdiğim tasarım sitesinde yapacak kadar da gerizekalı değilim afedersiniz.
Takdir sizin. Şurada yanlışın var deyin eleştiri yapın saygı duyarım. Ama burada bana eleştiriden çok suçlama ve hakaret yapıldı. Anlayışla karşılayan arkadaşlar da oldu sağolsunlar ama yanlışı yapanlara caydırıcı bir ceza verilmeli ki tekrarını yapmasınlar.
Ki... Bazı olumsuz durumlar uluorta söylenmez, söylenmemeli. Kişi yanlış olduğunu düşündüğünüz birşey yapmış olabilir, yani belki hiç de kötü niyeti olmadan yapmıştır bu yanlışı. Öyle bir durumda özel mesajla durum izah edilir. Belki kişi bu sayede yanlışını düzeltir. Ama yanlışını düzeltmekten yana değilse bu yanlışın başkalarına zarar vermemesi için uluorta bi duyuru yapılır. Ki onda da bir seviye olmalıdır.
Uzattım ama kusura bakmayın. Yani gerçekten üzüldüm bu duruma. Resmen sahtekar muamelesi gördüm o yüzden açıklama yapmak istedim. - 27-09-2008, 00:08:09Tasarım bölümünde eleştiri olması kadar normal birşey yoktur. Adı üstünde Tasarım.. Vsabah nickli arkadaş bu konuyu imzasındaki forumda veya herhangi bir forumda açsaydı butur eleştirilerle karşılaşmazdı...R10'da Tasarımla uğraşan arkadaşlar, bu işten profesyonel olarak ekmek yiyen arkadaşlar Programla düzenleme yapan birisini doğal olarak eleştirecektir..
Ceviz.net'e girin butur konu açın aynı tepkilerle(hatta çok daha sert tepkilerle) karşılaşırsınız.. veya alanında uzman kişilerin takıldığı sitelere konu açın aynı üslupla karşılaşırsınız..
Programla düzenleme yapıyorsunuz,tasarladım diyosunuz ve bunu pazarlamaya çalışıyorsunuz tabiki eleştirileceksiniz..Eleştiriyi yanlış algılamak yerine size yol gösterici olarak algılarsanız daha güzel işler ortaya koyarsınız. - 27-09-2008, 02:44:00Alıntı
Arkadaşım sen sonuna kadar haklısın Seni bilen biliosa takma burda kimin ne olacağı elinde sonunda ortaya çıkar merak etme takma kafanada böyle bir yanlış yapılmamalıydı ama oldu bir kere bununda çok fazla üzerinde durmadan konu kaptılsın en iyisi.
Hayırlı işler kardeşim - 27-09-2008, 03:38:42Siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz mübarek gecede arkadaşlar bi sakin olun. Kalp kırmaya değil gönül almaya geldik. Tamam, iyi kötü arkadaş bir şeyler yapmış ve burada sergilemiş. Zaten marez çalıntı şu bu bir şeyler kullanıyorsa buradaki r10 üyeleri aptal değil herhalde bakar anlarlar. Bu arkadaşın tasarımını yazılımını beğenmemiş olabilirsiniz. Ama bir beğenen çıkar. O da ekmek kavgası peşinde.
Yukarıda r10 cıvımaya başladı demişler. Bakın çoğunuz site yöneticisisiniz. R10 eksiği ile gediği ile bir şeyler yapmaya çalışıyor. İyi ya da kötü o sizin takdiriniz. Bana göre de çok eksiği var ama bu tür binlerce kişinin olduğu siteleri yönetmek, herkese göre şerbet vermek kolay değildir.
Benim 11 yıldır yayında olan ve 300-500 bin kişilik sitelerim var. Ben bu tür eleştirileri çok aldım ama inanın otorite ve disiplin çok şey ifade ediyor. R10 da elinden geleni yapıyor gördüğüm kadarıyla.
Son olarak herkes burada ekmek kavgası için buluşuyor. Yanı sıra güzel dostluklar, güzel ticaretler de oluyor. Vsabah kardeşimiz belki yeni bu işlerde belki de çok iyi. Hemen yargılamayın. Sitemize yeni gelmiş. Bir müddet sonra belki daha farklı çalışmalarını sunacak. O zaman acemi mi yoksa profesyonel mi anlarız. Şunu bilin ki hiçbirimiz anne karnında öğrenmedik ve birileri bizim elimizden tuttu bu işler için. İster sanal olsun ister reel ama muhakkak birilerinden bir şeyler öğrendik. Bu kardeşimiz de bilmiyorsa öğretiriz biliyorsa bilgisini rica ederiz.
Böyle mübarek gecelerde birbirimizi kırmak yerine daha güzel cümlelerle gönül almayı ve pozitif yaklaşmayı denersek daha iyi olur inancındayım.
SON olarak Pollyanna değilim olmayı da sevmem. Realist biriyim. Sizlere akıl verecek kadar da ukala biri değilim. Sadece bir dostunuz olarak sakin olalım ve seyr-i alem edelim diyorum...
Saygılarımla
EDİT= Gezginturk ve TugraTurk rumuzlu arkadaşları da gönülden kutluyorum bu güzel eleştiri ve yorumları için. - 27-09-2008, 23:38:53Sadece referansından yapacaklarının da bu doğrultuda olacağını düşündüm. Çünkü başka referans yoktu. Baltalama niyetinde yazmadım sadece şeffaflık için yazdım. sahtekar demek isteseydim fiyatlarla ilgili örneği verip şefaf olalım demezdim. Pm ile belirtsem sanırım daha iyi olurdu farklı noktalara gitmiş. O açıdan özür dilerim.
Her türlü kodlama ve tasarım yapıyorsan hayırlı işler bol kazançlar... - 06-10-2008, 13:19:02gezginturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size tekrar tekrar söylüyorum ki, ben müşterimin istediği doğrultuda, beğendiği bir şekilde web sitesi hazırlama garantisi veriyorum. Yani bu kadar beni eleştireceğinize tasarım sitemdeki referanslarımı dolaşsanız ne demek istediğimi anlardınız. Ben bi yaptığım siteyi veya benzerini ikinci bir defa yapacak acizlikte asla değilim. Çalışmalarımın her biri için ayrı özeni gösterir ve farklı olması için elimden geleni yaparım. Ama siz bunları bilmediğiniz için beni düzenlemeci biri olarak nitelendirme hatasına düştünüz.
Eleştiriye açığım üslubunuz fazla kırıcı olmadığı içinde size güzelce açıklıyorum. Ve bende size bir eleştiride bulunmak istiyorum. Benim ne derece tasarımdan anlayıp anlamadığımı bilmeden ve de beni tanımadan bana nasıl bu kadar kendinizden emin "düzenleme yapan birisi" yakıştırması yapabiliyorsunuz şaşırıyorum doğrusu...
Sonuçta ben bu tasarımı bir müşterime yapmadım, kendime yaptım. Ve görsel olarak da güzel göründüğü için burada örnek olarak gösterdim. Demediğinizi bırakmadınız anlamak mümkün değil.
TugraTurk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Web_Kale adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ücretli olarak tasarım işine yeni başladım evet. Ve her yaptığım tasarımımın bir öncekinden daha güzel olması ve beğenilmesi beni mutlu ediyor. ( Not defterinden başka siteleri düzenlemeyle bu işlere başlayan ve birşeyler yapmaya çalışan biri için iyi bir seviyeye de geldiğimi düşünüyorum. ) Yani ben bu işe profesyonel bir eğitim alarak başlamadım. Kendi çabalarımla öğrenmeye çalıştım ve şuan da tek kişi olarak bu işi yapıyorum. Yani bir grafikerim, bir kodlayıcım, veya ara elemanlarım yok. Zaten o yüzden de tam bir profesyonel olduğumu düşünmüyorum. Belki olsa daha güzel noktalara gelebilirim ama bu iş şimdilik hobi benim için. İlerde ne olur bilemiyorum.
Tam bir profesyonelim de demiyorum, zaten tasarım için aldığım ücretde tam bir profesyonelin aldığı ücretle aynı şekilde olmasa gerek. Ama herkesin işini tam bir profesyonele yaptıracak diye de bir kaide yoktur. Ara basamakların olması çoğu kişi için bir avantajdır. Şimdi ben gidip bi bakana site yapacak değilim. Site yapacağım kişiler muhtemelen sıradan kişiler olacak ve her sıradan kişinin bir profesyonelle çalışacak maddi gücü olamayacağını da düşünmeliyiz. Ben kötü iş yaparım demiyorum, belki de tam bir profesyonele göre bildiklerimi daha da üst seviyede kullanarak bazı işleri yapacağım. Yani onlar öyle yapmasa bile elimden gelenin en iyisini hedefleyeceğim.
Tam bir profesyonele göre tecrübe bakımından biraz yetersiz kalacağım evet ama tecrübe sadece geçen senelerle değil, yaşanılan olaylarla da edinilir...
Ve ileride her zaman daha güzel şeyler yapmayı hedefleyen kişiler için bu tür durumların heves kırıcı ve güven yitirici durumlar olduğunu belirtmek isterim. Lütfen az daha dikkatli olalım.
amacdizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğim gibi fazla eski sayılmam ücretli olarak tasarım yapma işinde. Zaten bu kampanya da yeni bir kampanya olduğu için referans olarak gösterebileceğim site sayısı da fazla yok.
Ama bu konuda bir iş alırsam size yaptığım siteyi bu başlık altından duyuracağım sözünü verebilirim.
Başınızı ağrıttım kusura bakmayın ama arkadaşlarımın da dediği gibi uzatmanın bi alemi yok. Biraz anlayış tüm sorunları çözecektir inanın.
Teşekkürler...