Olağan Nisan ayı toplantısı için tarih toplama işlemi başlamıştır.
Mart Ayı Olağan Toplantısı Düzenlendi (09.03.2016):
Şubat Ayı Olağan Toplantısı Düzenlendi (09.02.2016):
Ocak Ayı Olağan Toplantısı Düzenlendi (13.01.2016):
Balıkesir Girişimci Grubumuzun Ocak ayı olağan toplantısını yaptık. Zaman yetmedi lakin yeni katılan arkadaşlarla tanışma imkanı bulduk. Katılımlarından dolayı tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.
Güncelleme (30.12.2015):
Grup içi online iletişimi kuvvetlendirmek için (toplantılara katılanlara özel) Kapalı Facebook Grubu oluşturuldu.
Hedefiniz büyükse, büyük projeleri hayata geçirmek istiyorsanız bu işi ancak yeterli bütçe ve nitelikli kişilerden oluşan bir ekiple başarabileceğinizi söyleyebilirim.
Bu yüzden Balıkesir Merkez'de ikamet eden arkadaşlardan oluşacak bir girişimci grubu kurmayı hedefliyorum (r10'da pek Balıkesirli olmadığı için küçük bir grup olacağını tahmin ediyorum
). Amacımız gruba dahil olan arkadaşlar arasında sinerji oluşturmak ve bu yolla potansiyellerinin tamamını kullanabilecekleri bir ortam sağlamak. Gruba katılmak isteyen arkadaşlar özel mesaj gönderebilir veya bu başlığa yazabilirler.Balıkesir'de ikamet eden ve r10 üyeliği olan bir arkadaşınız varsa bu başlıkta kendisini etiketlemenizi rica ederim.
En seyrek aylık toplantı yapmayı planlıyoruz. Bu yüzden girişimcinin Balıkesir'de ikamet etmesini istiyoruz.
Katılacak arkadaşların belirli bir konuda nitelik sahibi olması uygun olacaktır. Programlama, tasarım gibi ileri konularda bilgi sahibi olmasa da şimdiye kadar belirli bir alanda başarı elde etmiş olması şarttır.
Kanaatimce, dürüstlük, istikrarlı olmak, sebat göstermek, sorumluluk sahibi olmak bir girişimcinin asgari nitelikleridir. Lakin yine de yazmakta fayda var.
Niteliklere örnek olarak (listelenenlerden tekini gerçekleştirmek kafidir) (aşağıdaki nitelikler ve rakamlar fikir vermesi içindir);
- Yasal yollarla Adsense'ten aylık 1.000TL gelir elde etmiş olmak,
- Düzenli olarak içerik üretmiş olmak (mesela bir siteye 300 makale yazmış olmak),
- Adwords ve/veya Facebook'ta aylık 1.000TL'lik reklam kampanyası yönetmiş olmak,
- Bir veya daha fazla siteyi SEO çalışması yaparak rekabet seviyesi yüksek olan birkaç arama kelimesinde ilk sayfaya (veya ilk sıraya) yükseltmiş olmak,
- Facebook, Youtube, Twitter, Instagram, Pinterest, Google Plus veya başka bir sosyal ağdaki hesabına organik yöntemlerle toplamda 100.000 takipçi çekebilmiş olmak,
- Mobil uygulama (Android, IOS) yazabiliyor olmak,
- WP Tema tasarımı yapabiliyor olmak,
- Grup üyeleri tarafından kararlaştırılacak bir projeye en az 10.000TL sağlayabilecek olmak,
- Video içeriği hazırlayabilmek ve video montajı yapabiliyor olmak,
- Photoshop'ta iyi derecede grafik tasarımı yapabiliyor olmak,
verilebilir.
Hedefimiz her bir girişimcinin niteliklerine göre görev üstlenmesini ve aylık en az 10.000TL gelir elde etmesini sağlamaktır.
Balıkesir Girişimci Grubu Üyeleri:
@Gonzales1
@rws
@the_white
@bnet
@karahani
@ce7in
@Emx
@ReisMedya
@WebColden
@Burakks;
@Nahara;
@demirhanca;
@bariokandogan;
@MedyaLine;