Siirt Eruhta PKKlılar polis aracının geçişi sırasında yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlattı.
Siirt Eruhta PKKlılar polis aracının geçişi sırasında yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlattı. Aracın geçişinden kısa süre sonra meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmazken araçta hasar meydana geldi. Kaçan PKKlıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.
BDP, PKKNIN YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMAK İSTEDİ
Siirtin Eruh ilçesinin BDPli belediyesinin, PKKnın ilk eyleminin yıldönümü nedeniyle düzenlemek istediği halk şölenine izin verilmedi. İlçede protesto gösterileri yapılacağı bilgisi üzerine çıkabilecek muhtemel olayları önlemek için Siirt Emniyet Müdürlüğünden ilçeye takviye polis ekipleri gönderildi.
Eruhta görevlerini tamamlayan polis ekipleri Siirte dönmek için yola çıktığında PKKlılar, polislerin dönüş yolunda mayınlı tuzak kurdu. Siirt-Eruh karayolunun Demirkaya ile Yeşilören köyü arasında karayoluna daha önceden tuzaklanan mayın, saat 20.30 sıralarında uzaktan kumanda ile patlatıldı.
Zırhlı aracın geçişinden sonra patlamanın meydana gelmesi nedeniyle araçta bulunan personel, yara almadan kurtuldu. Patlama nedeniyle zırhlı araçta maddi hasar oluştu.
Mayınlı tuzaktan sonra Siirt 3′üncü Komando Tugay Komutanlığından bölgeye helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indildi. Ormanlık alana kaçtıkları belirtilen PKKlıların bulunabileceği yerler de Kobra helikopterler tarafından ateş altına alınıp bombalandı. Siirt kent merkezinde de önlemler üst seviyeye çıkarıldı.
Kaynak
Siirtte Polise Mayınlı Tuzak
0
●224