merhaba arkadaşlar.
yakın bir zaman içerisinde özel yetenek sınavına gireceğim. (görsel iletişim tasarımı yada iç mimarlık)
yaklaşık 3 aydır çizim dersi alıyorum baya bi gelişme va ama neyle karşılaşacağımı bilmeidğim için biraz çekiniyorum. bu konuda bi kaç sorum var;
bu sınavlarda ne çeşit sorular soruyorlar bilgisi olan varmı?
nerelere çalışmamız gerekiyor? ne yapmamız gerekiyor? portfolyo olarak web sitesi sunmamız üni. giriş nedenimiz olabilirmi?
sorularım bu kadar umarım cevap bulurum kolay gelsin
özel yetenek sınavları hakkında
9
●5.342
- 25-04-2007, 00:05:23YTÜ hariç Güzel Sanatlar Fakültelerine girmen için 2 aşama gerçekleşiyor.
1. Karşındaki canlı modeli çiziyorsun. (İnsan)
2. İmgesel tasarım. Burada sana konu veriliyor, sen en az 6 7 canlı figürve perspektifle besleyerek çalışmanı ortaya koyuyorsun.
Yıldız teknikte ise, 240 ham puan barajını geçmiş olman gerekiyor ve hiç bir şekilde o sene ne sorulacağı sınav anına kadar bilinmiyor. Model ile alakası yok. Bu sene hayali bir cismin kullanım klavuzunu görsel olarak çizdirmişlerdi. Kullanıcıya yapması gereken şeyleri resimden anlayabilmesini sağlıyacak bir şeyler çizmeye çalışıyordun. Bu sınavda çizim yeteneği çokta anlamlı kılınmıyor. Hayalgücünü kağıda aktarabilme her şeyden önce. Çok zorlanmıştım açıkçası. Başarılı da olamadım zaten. 100 üzerinden 30 alan yedeklerde idi düşün. Sınav ücreti de 20 YTL.
Diğer üniversitelerde çılgın gibi torpil döner, 185 ham puan barajı isterler. Yani nerede işsiz güçsüz yeterki üniversiteye gireyim modunda adamlar bu sınavlarda olur. Sınav girişleri için 150 YTL gibi ücretler istenir karşılığında hiç bir şey vermeden.
Özel üniversite Güzel Sanatlar Fakülteleri mezunları her zaman 2. sınıf işçi gözüyle görülür bu sektörde. Hiç bir işlem yapmadan bu bölümlere girebilir (formalite sınavlar vs hariç.) gayette kolay mezun olabilirsiniz. Kendinizi geliştirmek adına pek bir şey kattığınıda sanmıyorum. 2. 3. sınıf Başkent Üniversitesi öğrencilerinin örnek çizimleri vs. baktığımda. Sınav aşamalarından biri de genelde sunumdur. 4. yaşında çizdiğin bir resmi götürsen de oluyor.
İç mimarlık 3. sene önce tercih ettiğimde ÖSS puanı ile alıyordu, şuan özel yetenek sınavına geçmiş. - 26-04-2007, 01:50:54MisafirBence Bütün Meslek dallarında
*Yetenek
Ve Lisedeki altyapı kaile alınmalı.
Örneğin lisede elektronik okumuş ve başarılı olmuş birisine direk elektronik mühendisliği avantajı verilmeli.
Lisede elektronik okumamış birisi direk elektronik mühendisliğine gidince altyapısız zayıf kalıyor
basit bir örnek. - 26-04-2007, 15:33:00Ozinga adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu arada "echo" anatomi çizimlerim kuvvetli falan diyip kestirip atma çok büyük yanılgıya düşersin. Etüt olayı ile olayı koparıp gidenler var. Sınav esnasında ufacık dahi olsa etrafına bakma moralin felaket bozulabilir. Unutmaki gerçekten muhteşem insanlar da sınava giriyor. Şok olabilirsin onların çizimlerini görünce.
Birde dikkat et GSF ortamı marjinal ortam gibi gözükür içine dalarsın, b*k çukuruna düşersin. Eğer gerçekten istiyorsan sadece önüne bakmalısın. - 26-04-2007, 16:07:02Labide
ben elektrik bölümü mezunuyum.Şimdi bu sene elektrik v.s müh. yazarsam yine birşey yapamam. Lisedeki eğitim yetersiz zaten, son sene amelelik yapıyorsun.
Mezun oldum ama bi ampul u bile değiştiremem. 45kişilik sınıfta inan 35 i değiştiremez.Sonra bunlar ünv. okusa ne olur okumasa ne olur. - 26-04-2007, 17:18:49Kıbrısta universite dusunuyorsan Yetenek sınavını temsilciler halledip direkt ic mimarliga alabiliyorlar bildigim kadariyla.Fakat ic mimarligin meslek acisindan ve ileride is imkani acisindan avantajlari nedir ? bu konuda bilgisi olan arkadaslar paylasirlarsa sevinirim