"Dini İnançların Temelinde Korku Yatar." Sözü Doğru Mudur?
22
●834
- 05-05-2025, 05:59:46Dini inançların en büyük temeli korku dersek yanlış bir tabir olur acizlik, çaresizlik ve aidiyet yatar. En basit örneğini vermek gerekirse bir şimşek çaktığında bile çok yakınımız da ise onun korkusu bile bize gücün ve evrenin sahibini acizliğimizi ve çaresizliğimizi hatırlatır.
- 05-05-2025, 20:42:35adwerd0z1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kutsal kitabı Kur'anda bile ilk ayeti "Oku" şeklinde başlıyor, İslam dini araştırmayı, sorgulamayı ve yanı sıra ilim peşinde koşmayı teşvik etmiştir. - 05-05-2025, 21:18:03Klaxon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Derin düşündüğünüzde işin içinden çıkamıyorsunuz. Psikolojiniz yorulabiliyor. Arkadaşa bu yüzden öyle dedim. Psikolojisi güçlü değilse, emin olun kendine bile zarar verebilir. (Dine inanıyorsa dinden çıkabilir veya İslama tekrar inanabilir)
Basit konular değildir.
Müslüman iseniz, 5 vakitinizi kılın dua edin iyi insan olun değilseniz yine iyi insan olun ve kafaya takmadan yaşayın. - 05-05-2025, 21:27:58adwerd0z1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabi ki de bütün günlük vaktini bu konuları araştırması için geçirmesi doğru olmayacaktır fakat neden herhangi bir dine mensup olduğunu veya kabul ettiğini genel bir biçimde kişinin bilmesi gerekmektedir.
Yanı sıra psikolojik açıdan zora girmeyecek şekilde ilgisini çeken konuları araştırmasında kişinin kişisel olarak bir sakınca görmüyorum.
Toplum içerisinde çoğunluk olarak yaygın bir ifade var "Neden bu dine mensup olduğunu çoğu kişi bilmiyor" bu söylemin biraz daha dışına çıkıp herhangi bir sohbette kişisel olarak neden inandığını saygı çerçevesi içerisinde karşı tarafa söylemesi belki de karşısındaki kişinin kafasında bir fikir belirtecektir.