• 22-03-2022, 03:00:20
    #19
    Üyeliği durduruldu
    Bundan bir şey çıkacağını sanmam. Çünkü bu tür siteler görüntüden ibaret. Arkadaş işlevsel olarak da aynı olduğunu iddia etmiş ama alakası yok. Yıllardır kopya site yapanlar var zaten. İsteseler de aynısını kodlayamazlar. Bunun için ciddi bir ekip kurulması gerekir. Bu arkadaşın yaptığını sen de ben de 2 saatte WordPress Elementor ile yaparız.

    He Trendyol dava açar mı açar ama kimlik avı ihtimaline karşı açar. Yoksa bu kıytırık sitelerin Trendyol'un %0,00001'i ile bile rekabet etme şansı yok.
  • 22-03-2022, 03:04:08
    #20
    Riga adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yazılımlar kimi zaman isteğe göre, kimi zaman sektördeki arayışın yoğunluğuna göre belirlenip yazılır.

    Yazılıma dair bir özelliğin farklı bir yazılımcı tarafından kendi kodlarıyla kodlanmasından daha doğal birşey olamaz. ( Bir özellik, işleyişinde teklif hakkı olduğunu düşünmüyorum )

    Kod kullanımı konusunda bana göre ucu açık bir konu, örneğin kullacının görebileceği düzeyde bir kod için kimsenin hak iddaa edebileceğini veya buna hakkı olduğunu düşünmüyorum. ( Bu ticari amaçlar gibi koşullarda değişkenlik gösterebilir )

    Çok basit bir örnek, bugün tüm sosyal medya ve web sitelerinde beğeni, story v.b işlevler var. Diyebilirmisinizki bu özelliği ilk ben yaptım kardeşim sen yapamazsın diye ?

    Bana kalırsa söylediğiniz esinlenmeden ibaret hangi kullanıcıyı kastettiğinizi bilmiyorum ama.

    Başka bir komik olayda themeforest üzerinden tasarım kullanarak yazılım yapıp, konunun en altınada marka tescili yapılmıştır v.b ibareler yerleştirmek. Yahu tasarım zaten başkasına ait, lisansını aldınmı onu dahi bilmiyoruz neyin markasından bahsediyorsun be arkadaşım. O tescili sana kim neye göre sağladı onuda ayrı bir konuşmak lazım.

    Özellikle lisanslı satılan bir yazılımın satış haklarınıda ayrı bir fiyatlandırma yapıp satma olayıda ( r10da satamazsınız, diğer mecralarda satabilirsiniz v.b ) ibaresi gerçekten gülünç bir durum. Bu olay bana göre satışa sunulan yazılımın kalitesini oldukça düşürüyor. Hele hele açık kaynak olarak satılan yazılımlarda durum gerçekten vahim.

    Forumda yazılım fiyatlarınında dip yaptığını söylemeliyim. Eh, ülkenin hali bu durumdayken bu arkadaşlarada kısmen hak veriyorum satış fiyatları konusunda.
    Geçmişte yazdığı program çalınmış biri olarak şunu söyleyebilirim hocam, etik değil.
    Ben bireysel bir yazılımcı olarak aylarımı harcıyorum ve bir ürün çıkartıyorum fakat biri benden programı satın alıp 3,4 farklı forumda benim belirlediğim fiyatın 2-3 katına satış yapıyor. Etik mi bu
    Ek olarak, o web sitesinin trendyola çalışan maliyeti en az 1-2 milyon civarındadır diye düşünüyorum. Tasarım ve kullanılabilirlik için kim bilir kaç kişi çalışıyordur?
    Sen bu çalışanların emeğini çalmıyor musun?
    Konuştuğumuz şey burada tasarım ve siz bunu çalmanın etik olduğunu düşünüyorsanız, logonuzu çok beğendim

    Empat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Teşekkür ederim hocam
  • 22-03-2022, 03:04:40
    #21
    Tebrikler hocam Trendyol’un itibarını kurtardınız.
  • 22-03-2022, 03:05:27
    #22
    SobeMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam opencart tarafında aynı tema birçok yerde satılmakta ve 100 200 300 TL gibi rakamlara satılmakta. Hatta opencartta trendyol tarzı aynı şekilde pazaryeri sistemi uyarlanarakta satılmakta. Ve pazaryeri modülleri ile beraber 20 25 bin TL bandında satmaktalar. Sadece Trendyol açısından söylemiyorum Gittigidiyor, hepsiburada benzeri birçok satış yapan firma mevcut.
    Opencart temalarını takip etmiyorum uzun süredir. Opencart hoşuma gitmiyor açıkçası. O yüzden farketmedim. Özelden linklerini atarsanız emaili yanıtladıklarında onları da ileteyim.
  • 22-03-2022, 03:07:25
    #23
    Hocam benim anlamadığım bir konu var. Merakımdan soruyorum, kesinlikle bir art niyetim yok.

    Instagram'ın, Twitter'ın, Facebook'un cloneları yapıldı. bunlar telife giriyor mu?
  • 22-03-2022, 03:07:41
    #24
    Baha Digital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tebrikler hocam Trendyol’un itibarını kurtardınız.
    Taklitler aslını yüceltir. Taklitlerle trendyol hiçbir şey kaybetmez. Ancak o taklitleri satın alıp internette ürün satacak kullanıcılar çok şey kaybeder. Bir gün bir şikayette trendyol onlara dava açınca, o teknik konulardan anlamayan, tek suçu bilinçsizce ucuz fiyata tema almak olan kullanıcılar mağdur olmayacak mı?
  • 22-03-2022, 03:08:51
    #25
    AI Crypto Software
    ihaveanidea adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    https://webruz.com/pazaryeri-2 2500'e yıllardır satan da var, search butonunun placeholder'ına kadar anyı.
    @Empat; yılladır satıyorlar, bunu da aynı formatta maille gönderebilirseniz sevinirim hocam
    Bunlardan ürün alanlara da aldıranlara da ayıp. Trendyol o tasarıma milyonlar dökmüştür adam bakıp scriptine geçiriyor. İnşallah clone script yapanlar davalık olurlar da yazılım hayatları biter. Nefret ettiğim bir olay şu olay. Trendyolun tasarımcısı üzerinden para kazanıyorlar resmen.
  • 22-03-2022, 03:08:57
    #26
    seemsiyah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam benim anlamadığım bir konu var. Merakımdan soruyorum, kesinlikle bir art niyetim yok.

    Instagram'ın, Twitter'ın, Facebook'un cloneları yapıldı. bunlar telife giriyor mu?
    Phishing olmadığı veya global çapta rakibi olmadığı sürece o şirketler telifle ilgilenmez kolay kolay. Sosyal medyaların clone'ları çoğunlukla phishing amaçlı yapılıyor.
  • 22-03-2022, 03:09:52
    #27
    Empat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Phishing olmadığı veya global çapta rakibi olmadığı sürece o şirketler telifle ilgilenmez kolay kolay. Sosyal medyaların clone'ları çoğunlukla phishing amaçlı yapılıyor.
    Yok hocam mesela, yerli twitter yapıyoruz deyip aynısını açanlar oluyor arada. bunlara bir ceza geliyor mu?