• 10-01-2008, 22:33:18
    #1
    Arkadaşlar acaba ne zaman uyanacağız..

    Alıntı
    bor, toryum, neptunyum....

    Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kıskaçta.
    *Arabayı bor madeniyle çalıştıracak patentli 600 proje olduğu ortaya çıktı!
    Türkiye, dünya rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararası tröstler
    Türkiye uyanmadan bu kaynağı ele geçirmeyi planlıyor.
    Amerikan Millenium Cell (MC) ve stratejik ortağı
    Daimler-Chryser (DC), seri üretime bile geçti. Ancak uluslararası tröstler, bu gelişmeleri ülkemizdeki bor zenginliğine egemen olmak için Türkiye`den kaçırıyor.
    Aksiyon dergisinde yayımlanan habere göre, konuyla ilgili incelemelerden biri Scientific American dergisinin Mayıs 2002 sayısında yayımlandı. Bir arkadaşımdan gelen ve daha önce bilginiz olduğunu düşündüğüm bir mektubu önemi nedeniyle ve arkadaşımın ricası üzerine dikkatlerinize sunuyorum.

    T O R Y U M
    Toryum radyoaktif bir element ve doğal olarak nükleer enerji elde etmekte kullanılıyor. Hem de alternatifleri içinde en temizi. Dünyada en çok Toryum rezervine sahip ülke hangisi bilin bakalım? Türkiye.
    Rezervi ne kadar ? --- 800.000 Ton.
    Sonra hangi ülke geliyor? --- Hindistan.
    Rezervi ne kadar ? --- 300.000 Ton.

    Türkiye`nin, iç borcu --- 85 milyar $.
    Dış Borcu ---125 milyar $.
    Toplam ---220 milyar $.
    Peki sahip olduğumuz Toryum`un değeri ne kadar? ---120 TRİLYON $.
    Yani toplam borcumuzu 545 kere ödüyor.
    Önce Bor, şimdi de Toryum.
    Daha bilmediğimiz neler var kim bilir !...


    ----------
    **DÜŞÜNÜLEBİLECEK EN TEMİZ YAKIT` başlığıyla verilen haberde, kimyager Steven Amendola`nın Ford Explorer model otomobili bor bileşiklerinden elde edilen yakıtla çalıştırıldığı anlatılıyordu

    **ABD`li kimyager Amendola`ya göre, sodyum bor hidritle çalışan otomobilin hem menzili iki katına çıkıyor, hem patlama ihtimali olmadığı için tam güvenli oluyor, hem çevre kirliliği olmuyor, hem de yakıt kullanıldıktan sonra tekrar değerlendirilebiliyor.

    **Benzinle çalışan otomobillerde yakıtı depolama sorunu olduğu için menzili düşüyor. Borla çalışanlardaysa bu sorun ortadan kalkıyor sodyum bor Hidrit maddesi ile suyun oluşturduğu hidrojenin yakıt pillerine ulaşması ve açığa çıkan enerjinin mekanik enerjiye dönüşmesiyle yürüyor.

    **Bor konusu özellikle son yıllarda Türkiye gündeminden hiç inmedi. Bilgisayardan silaha, nükleer teknolojiden akaryakıta kadar birçok alanda kullanılan bor, ister istemez birçok çevrenin ilgi odağı...
    **Tartışmalar, bazı kişi ve güçlerin özelleştirme furyasını da arkalarına alarak, bu cazip ve stratejik madeni `iç etmek` istediğinden, uluslararası tröstlerin Türkiye`yi bor konusunda baskı altına aldığına, bor`u devletin yeterli karlılık ve verimlilikte kullanamadığına kadar uzanıyor.

    **Devlet Denetim Elemanlar? Dernegi(DENETDE) Başkanı Atilay Ergüven de bor gibi hayati önemi olan konulardaki gelişmelerin Türkiye`ye geç yansımasını,
    BATILILAR TÜRKİYE`YE BOR TEKNOLOJİSİNİN GELMESİNİ ÖNLEDİKLERİ GİBİ, O KONUDAKİ ÖNLEMELERİ DE DUYUP, BORUN ÖNEMİNİ KAVRAMAMIZI İSTEMİYORLAR!` sözleriyle izah ediyor.

    **Dünya bor rezervinin yüzde 70`i Türkiye`de.
    Bizi yüzde 13`le ABD izliyor.

    **Rezervlerini yıllar önce kullanmaya başlayan Amerika`nın, kendi topraklarından çıkarabileceği miktar gittikçe azalıyor. Bor zengini Türkiye ise bu potansiyelini ancak ham borunu satarak değerlendirebiliyor.

    *** Mamul bor ürünleri üretebilmek için gerekli teknoloji Türkiye`de yok. Çünkü Batılı ülkeler bor teknolojisini bize vermeyi hep reddediyor. Ham cevher olarak adeta sudan ve kumdan ucuza sattığımız bor, bize pahalı ithal ürünler olarak geri dönüyor.

    Neptünyum Elementi.
    93 Atom Numaralı Neptünyum radyoaktif bir elementtir ve uranyum
    pillerinin üretiminde kullanılır. 1940'ta California Üniversitesi profesörlerinden Amerikalı Mc Millan ve Abelson tarafından keşfedilen bu radyoaktif elementten son yıllarda enerji üretiminde had safhada faydalanılıyor. Üstelik de alternatifleri içinde en ucuza mal edilen bir ELEMENT... Peki bilin bakalım bu Neptünyum dünyada en çok nerede bulunuyor? BiLDiNiZ:

    Türkiye' de...
    Tahmin edilen rezerv ne kadar? 127.000 Ton...
    Sonra hangi ülke geliyor? Bulgaristan.
    Onun rezervi ne kadar? 2.500 Ton.
    Peki sahip olduğumuz Neptünyum'un değeri ne kadar?...
    Çok Şaşıracaksınız ama 9 Trilyon $
    Türkiye'nin, iç borcu: 85 milyar $. DIS Borcu 125 milyar $. Toplam 220 milyar $. Elimizdeki Neptünyum'un değerini tekrar ediyorum
    9 TRiLYON $
    Yani toplam borcumuzun 40 kat fazlası.
    Önce Bor, sonra Toryum, Şimdi de Neptünyum.
    Bilgilenmek ve bildirmek amacı ile lütfen sessiz
    kalmayınız... Pekiiii Adamlar ne diyor biliyor musunuz geçenlerde?
    "Türkiye
    Türklere bırakılamayacak kadar zengin bir ülkedir"
    Kim işletecek bu madenleri?
    bu iletiyi başkalarına da bildirmek bizim için bir vatan
    borcudur.
    Çünkü başka TÜRKİYE yok...
  • 10-01-2008, 22:45:26
    #2
    e-mail yoluyla gelen haberlerden birisi yine,degil mi?
  • 10-01-2008, 22:54:49
    #3
    Hadi Ortadaoğuda gayet önemli bi yere sahip olan Trükiye yapamıyor hindistan niye yapamıyor 800 bin ton ile 300 bin ton arasınd apek bi fark yok sonuçta onbinyuzbinmilyonmilyar lardan bahsediyoruz

    böyle şeyleri okuyunca hep aklıma kurtlar vadisindeki gazete patronunun kamuoyu oluşturma çabaları ve dikkatleri başka yere çekme çabası geliyo.
  • 10-01-2008, 23:02:03
    #4
    Üyeliği durduruldu
    salak sulak konuşmayın neptünyum doğadan elde edilmez. Neptünyum rezervi, ne Turkiye'de ne de dünyanın başka hiç bir ülkesinde yok: Çünkü neptunyum doğal bir element değil. neptünyum diye birşey yok dogada.
    nötron dedektörlerinde, çok çok az miktarlarda, bileşen olarak kullanılıyor hepsi bu.
    her gelen spamı buraya yazsaydık ohoo.

    (kim değiştirdi nan mesajımı )
  • 10-01-2008, 23:06:05
    #5
    Üyeliği durduruldu
    ha o oldu doğada 120 ton radyo aktif madde var. bizde yazşıyoruz geceleyin parlayan var mı ? 93 abicim bu direk ışımada bilmiyorum bişey ifade ediyor mu
  • 11-01-2008, 06:56:07
    #6
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Yazılanlar yalan değil...
  • 11-01-2008, 07:50:49
    #7
    Bu toprakların değeri yüz yıllarca hep aynı idi Dünyanın en verimli toprakları bizde gerek yer altı gerek toprak üstü kaynaklarımızla herkezin iştahını sulandırmışızdır. Bu nedenle yüz yıllarca savaş , entrika , kaos bölücü planları bu topraklara hakim olan güçleri yıkmak için yani bizleri düzenlenmiştir.

    Bu yeni degil adını bilmedigimiz daha nice kaynaklar çıkacak belkide, bilenen tek şey bu bölge dünyanın en verimli bölgesi.
  • 11-01-2008, 20:09:42
    #8
    Üyeliği durduruldu
    bu yazılar dogru cnku malesef kı bu amerıka turkıye'nın gelısımını hep engellemekte..eger bu borka calısan arabalar uretılseydı pıyasaya tam anlamıyla surulseydı turkıyemızın ekonomısı buyuk halde gelısıcektı ama malesef arabalar turkıyedekı bor mıktarı bıtırılene kadar anlasılan cıkarılmıyacak :=) buda bızım ekonomımızı duzeltıp gelısmemızı saglamıcak
  • 11-01-2008, 20:14:07
    #9
    Bu konuyla ilgili bir çok fizik ve kimya Prof'ları olumlu yönde açıklama yaptılar çeşitli TV kanallarında.