• 09-08-2017, 19:41:49
    #28
    kbasali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Odatv'deki soner yalçın'ın yazısını okuyunca Jurinin kararı o kadarda kötü değilmiş diyebilirsiniz.

    http://odatv.com/organik-hosaf-ile-d...908171200.html
    Gerçekten harika yazmış. Haksızlık ettik kıza millet olarak.
  • 10-08-2017, 08:55:27
    #29
    Yazılarına genelde katılmam ama busefer güzel yere parmak basmış.

    SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • 10-08-2017, 16:55:20
    #30
    Üyeliği durduruldu
    Almanya , fransa vb ülkeler çatır çatır facebook , twitter vb gibi projeler ararken bizimkiler organik hoşafa takılıyor
  • 10-08-2017, 17:07:24
    #31
    Üyeliği durduruldu
    Soner Yalçın'ın Sözcü gazetesinde yazdığı yazı; http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...hosaf-1965531/ Öyle gardırop muhalefetliği yapıp her şeyi eleştirmek cahillik işidir
  • 10-08-2017, 17:22:19
    #32
    Klasik Türk işi muhalefet... Araştırmaz, bakmaz... Sadece bla bla bla...
  • 11-08-2017, 10:31:45
    #33
    "sadece başörtüsü taktığı için genç bilim insanına saldırı olmaz" diyen soner yalçın bence olayı zaten hiç anlamamış...
  • 11-08-2017, 10:41:07
    #34
    İçinde katkı maddesi olmadan raf ömrü uzun hoşaf nasıl oluyormuş. Acaba bununla ilgili bir bilgi var mı
  • 12-08-2017, 01:55:40
    #35
    Bloggist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    "sadece başörtüsü taktığı için genç bilim insanına saldırı olmaz" diyen soner yalçın bence olayı zaten hiç anlamamış...
    Kesinlikle, normalde Soner Yalçın'ın yazılarını severim lakin bu defa katılmıyorum yazdıklarına.

    Bizim savunduğumuz kişiler faydalı bir araç geliştirmek için yarışmaya katılanlar. Ancak "organik" hoşaf adıyla yarışmaya katılan kişi ise girişimci olmak amacıyla yarışmaya katıldığını zaten kendisi belli ediyor.

    Bir ürünün pastörize edilmesi demek, yüksek sıcaklıkta ısıtılıp hızlı bir şekilde soğutulması sonucunda bakterilerin öldürülmesi işlemidir. Katkı maddeleri ile bir maddenin pastörize edilmesini karşılaştırmak saçma. Çünkü pastörize edilmiş bir ürün katkı maddesi içermek zorunda değildir. Evde sütü kaynatıp, dolaba koymamız gibi benzer bir olay. Kaldı ki hoşaf zaten tencerede kaynamakta sonra ise buz dolabında yerini almaktadır. Zaten hoşafın yapımında pastörize işlemi otomatik olarak uygulanmaktadır. Hoşafı tekrar pastörize işlemine sokmak zaten mantık hatası. Elbette çeşitli antibiyotik maddeler konularak da ürünün raf ömrü uzatılabilmektedir. Ürünün yapısı üzerinde değişiklik yapmadan nasıl bir şekilde doğal saflığı şeklinde nasıl raf ömrünü uzattılar?

    Soner Yalçın belli ki başka bir kitlenin daha hitap edebilmek için böyle saçma bir savunma yaptı.

    Demagoji yaparak bir yere varılmaz. Savunduğu vatandaş "sosyal medyada bu kadar yankı uyandırması bile benim girişimcilik başarımdır" diyor.

    Ayrıca, yayınlanan programda izleyiciye aktarılan bilgi ile yapımcı firmanın savunması arasında fark var.

    Hemen atlamayın arkadaşlar kendiniz araştırmıyorsunuz, gazeteci arkadaş da araştırmıyor yazısını okuyup laf kalabalığı yapmayın.

    Eğer ürünün doğal işleyiş sürecine müdehale etmeden, katkı maddesi koymadan, bu ürünün raf ömrünü nasıl uzattığı açıklansın bizde lafımızı geri alalım.

    Ayrıca "organik hoşaf" adıyla bir patent yok, hatta "hoşaf" adı geçen sadece bir tane patent mevcut ve o da bu değil.
    http://online.turkpatent.gov.tr/EPAT...RequestManager

    Siyasi içeriğine girmek istemiyorum.
  • 12-08-2017, 02:19:08
    #36
    Yine bilim adamları toplanmış konuda. ☺

    E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi